AnyDesk – като Team viewer, но по-добър

Ако ви е писнало от Тиймвиюр и не сте гуру в мрежовата комуникация и не можете или не искате да си направите своя VPN мрежа (или да си купите достъп до такава…) и някакъв Remote Desktop свързан с нея, може да пробвате AnyDesk.

Според калдата, софуера е разработван от немска фирма и предлага TLS 1.2 кодиране, което осигурява безопасна връзка между устройствата.

Разбира се програмата е мултиплатформена, има я за Уиндос, Линукс, Андроид,АйоС, Мак, Фреебсд, дори за Raspberry Pi , което мен ме стъписа малко. Софтуера в момента е с активна поддръжка и излизат обновления.

Има и хора които още ползват RealVNC, TightVNC, RDP, но повечето искат да имаш реален адрес, за предпочитане статичен и да си поиграеш с пренасочването и отварянето на портове.А това не е лесна работа, ако нямаш достатъчно познания и най-важното достъп до настройките на рутерите примерно.
Да поговорим за пари. Все пак хората поддържат сървъри, разработчици, любовници…За сега, програмата е безплатна за НЕкомерсиална употреба-лично ползване. За бизнеса цените почват от 8.50 евро и стигат до малко над 40 евро в зависимост от плана за месец ползване.

Leave a Comment