Новините.BG


 • Politico: Срамни скандали, безкраен мафиотски сериал!


  Българите започнаха да губят бройката на всички скандали, които се случват в страната. Главозамайващи заглавия по медиите се усещат по-скоро като основни сюжетни линии от хитов мафиотски сериал, а не като реални събития, които се разиграват в държава-членка на Европейския съюз. Големият въпрос е дали това ще е повратната точка и край на ерата на Бойко Борисов.

   Така започва поредният критичен материал по адрес на България в авторитетното брюкселско издание "Politico". Медията отблизо следи случващото се у нас през последната година (и не само), а скандалите в действителност са толкова много, че винаги има какво да се каже.

  Ето и цялата статия:

  Българите започнаха да губят бройката на всички скандали, които се случват в страната. Има "Български Уотъргейт” и скандали с подслушвания. Има земеделски бизнесмен, който обвинява бившето правителство и бившия премиер в изнудване. И има държавна банка, която дава стотици милиони евро като кредити на близки компании. 

  Главозамайващи заглавия по медиите се усещат по-скоро като основни сюжетни линии от хитов мафиотски сериал, а не като реални събития, които се разиграват в държава-членка на Европейския съюз, непосредствено преди изборите на 11 юли. 

  Големият въпрос е дали това ще е превратната точка и край на ерата на Бойко Борисов - бивш пожарникар и бодигард, чиято дясноцентристка партия ГЕРБ доминира политическата сцена в балканската държава вече над десетилетие. Формацията обаче загуби властта пред април. Най-бедната нация в ЕС има дългогодишна история с корупцията. Всичко това обаче придобива нов мащаб след последните разкрития за превземането на държавата. Свежите разкрития само засилват и без това бурното обществено недоволство срещу властовия елит, който прилича на престъпна банда, рекетира и използва службите за сигурност, медиите и съдебната система като бухалка.

  България вече не може да минава под радарите. Категоричен знак за това дойде дори и от Вашингтон. САЩ вдигнаха летвата след като този месец включиха в санкционен списък по закона "Магнитски" няколко българи, сред които влиятелни олигарси, десетки компании. Обвиненията са за участие в корупция, подкупване на политици, за да се избегне наказателно преследване. Сред мотивите са и обвинения за намеса в изборите. Министерството на финансите в САЩ определи действията си като "най-големите такива, насочени към борбата с корупцията към днешна дата". 

  Този неочакван ход от страна на САЩ е срам както за София, така и обаче за Европейския съюз. Блокът все така продължава да се прави на сляп за проблемите на България с върховенството на закона и оставя потоците от еврофондове да текат. Опозиционните политици се оплакват, че именно средствата от Брюксел завършват в грешните ръце - на бизнесмени, близки до властта. 

  На сцената на ЕС Борисов е верният съюзник на германската канцлерка Ангела Меркел в ЕНП. Най-голямото политическо семейство в европарламента нееднократно е омаловажавало всички тези опасения, че средствата, отпуснати от ЕС, играят основна роля за разцвета на корупцията. 

  Служебният кабинет в България отговори на американските санкции и създаде комисия, която да изготви списък със всички юридически или физически лица, които през последните 5 години са били свързани със санкционираните компании. Мотивът е, че това би прекъснало връзките с хората от този списък.

  Дали това ще даде тласък за още по-голямо разчистване, ще стане ясно на изборите през юли. Засега няма ясен знак в каква посока ще бъдат резултатите от вота. "Алфа рисърч” показват, че партия ГЕРБ е загубила 2% от доверието след санкциите по "Магнитски”. Но въпреки това имат здрави структури по места, които могат да мобилизират гласоподавателите. 

  Според сегашните прогнози изборите ще са доста хаотични и без ясен победител. А ЕС не демонстрира намерения да се намеси в борбата с корупцията, както направиха САЩ. И въпреки че Борисов е загубил властта през април, партията му продължава да води.

  Пролет и лято, изпълнени със скандали

  След изборите на 4 април скандалите започнаха да идват бързо и да са все по-големи. Тези обвинения изглеждат красноречиви за начина, по който ГЕРБ и Борисов управляват от години. Те обаче отхвърлят твърденията.

  През месец май тази година ген. Атанас Атанасов от "Демократична България” разкри, че над 30 опозиционни политици са били подслушвани по време на предизборната кампания. Списъкът или основанията за тези твърдения не са публични, но служебният вътрешен министър Бойко Рашков потвърди и дори предприе следващата крачка като обяви, че едно от подслушваните лица е служебният премиер Стефан Янев. 

  Друг опозиционен политик разкри 80 имена и загатна, че подслушването може би е започнало още по времето на антиправителствените протести през изминалата 2020 г. Българската прокуратура в момента разследва тези обвинения. ГЕРБ отричат. Според Борисовата партия служебното правителство се опитва да раздроби службите заради съвсем наскоро разбитата мрежа от руски шпиони. Една от основните опорни точки в защитата на ГЕРБ е, че формацията е последният пристан в борбата срещу БСП - бившата комунистическа партия, която също има връзки с корупцията и историческа свързаност с Москва. Това ескалира и в междуличностен конфликт между самия Борисов и президента на страната Румен Радев, който е подкрепен от социалистите. 

  По-рано през май Светослав Илчовски известен земеделец разкри пред депутатите в 45-тото Народно събрание че хора, близки до ГЕРБ контролирали всички сектори в икономиката. Определи някои министри като кукли на конци. Илчовски посочи пред специална комисия, че ГЕРБ са го изнудвали за стотици хиляди евро. Дори му показали видеоклип как друг богат бизнесмен е бил насилван в затвор, за да го сплашат още повече. 

  Илчовски направи и връзка с един друг познат сюжет - изтеклите снимки от спалнята на бившия премиер Борисов, на които се виждат пачки от 500-еврови банкноти и златни кюлчета. Земеделецът твърди, че известна плеймейтка и проститутка направила снимките.  Показанията на Илчовски бяха на гребена на новинарския поток в страната. Борисов обаче отрече всякакви обвинения. Определи казаното като заговор, зад който стоят неговите врагове и целят дискредитирането на партията му.

  И ако това не е достатъчно, служебният министър на икономиката Кирил Петков разкри, че Българската банка за развитие, чиято основна цел е да подпомага малки и средни предприятия, е осигурявала милиарди като заеми за осем компании. 

  Точка на пречупване? 

  Въпреки вълната от публични обвинения и американските санкции, все още не е съвсем сигурно дали страната ще започне начисто. Социолозите предполагат, че партиите, които се борят срещу корупцията и искат да спечелят властта, могат да поемат по вече отъпканата пътека. Освен това няма и признак, че ЕС скоро ще предприеме каквито и да било действия, за да спре злоупотребата с европейски фондове. Спиране на брюкселски пари вече е имало два пъти - през 2008 и 2014 г. заради опасения за неправомерно разходване. 

  Участието на България в Европейската прокуратура дава повод за надежди сред критиците на Борисов. Според тях новата институция може да вземе в свои ръце тежките дела за корупцията в страната. Надежда има и заради новия механизъм на ЕС, който обвързва върховенството на закона с парите, които Брюксел отпуска за държавите-членки. Това може да се превърне в инструмент, който да бори системната корупция. Засега обаче всичко е пожелателно, а реални санкции няма.

  Превод и редакция: Джесика Вълчева

  Източник: ФрогНюз

   

   

   

   

   

   

 • Ваксинирани или преболедували продавачи може и да не носят маски


  Задължението за носене на маски в търговски и обществени обекти от страна на персонала пада частично. С заповед на здравния министър Стойчо Кацаров се въвежда изключение от 16 юни за членове на работни колективи до 7 души - стига да са ваксинирани срещу коронавирус или преболедували, и ако работодателят им разреши.

  Официалното съобщение на Министерството на здравеопазването гласи: "Днес, 15 юни, министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров издаде заповед, съгласно която за работните колективи до 7 души може да се допусне изключение от изискването за носене на защитна маска. Това ще става по преценка на работодателите, органите по назначаване и физическите и юридически лица - собственици или управители на обекти с обществено предназначение, търговски и други обекти, предоставящи услуги на гражданите. Условието е всички лица да са ваксинирани срещу COVID-19 и/или да са преболедували коронавирусната инфекция.

  По смисъла на заповедта за „ваксинирано срещу COVID-19“ се приема лице със завършен ваксинационен курс срещу COVID-19, удостоверено с Цифров COVID сертификат на ЕС за ваксинация и преминал 14-дневен период, считано от датата на поставяне на последната доза. За „преболедувало COVID-19“ се приема лице с лабораторно доказан COVID-19 с PCR изследване или с бърз антигенен тест, за периода от 15-тия до 180-тия ден, считано от датата на проведеното изследване, за което лицето е било в домашна или болнична изолация, удостоверено с предписание на съответната регионална здравна инспекция, или с Цифров COVID сертификат на ЕС за преболедуване на COVID-19".

  ЗАЩИТНИТЕ МЕРКИ ЗА ИЗБОРИТЕ

  Здравното министерство публикува и указания за мерките, които трябва да се спазват при провеждането на предсрочните парламентарни избори на 11 юли. На практика те повтарят онези, които действаха на предния вот на 4 април.

  За гласоподавателите остава задължението да носят маски в избирателните секции, покриващи носа и устата. Ако дойдат без защитни средства, такива трябва да им се предоставят на входа на сградата, в която ще гласуват. Ръцете трябва да се дезинфекцират на влизане. За целта на входовете ще има дезинфектанти. Ще се спазва и физическата дистанция от 1.5 метра.

  Важен момент – избирателят се идентифицира като оставя личната си карта на масата на избирателната комисия и след това сваля за кратко маската си, като спазва дистанция от членовете й. Щом бъде идентифициран, веднага трябва отново да я постави.

  Всякакъв физически контакт между гласоподавателите и членовете на комисиите трябва да се избягва, включително когато избирателите получават чип картата за машинно гласуване или бюлетината.

  Гласуване под карантина

  Гражданите, които са обявили, че искат да гласуват у дома, тъй като са поставени под карантина или в изолация, ще бъдат обслужени от подвижна избирателна секция. Членовете й ще носят защитни костюми, ръкавици и шлемове. Избирателят трябва да бъде с маска, сложена по правилния начин. Преди гласуването той трябва да дезинфекцира ръцете си, да свали за кратко маската, за да бъде идентифициран, а след гласуването да се подпише в избирателния списък със собствена химикалка.

  Предизборна кампания

  От здравното министерство препоръчват предизборните събития да се провеждат на открито, при спазване на физическа дистанция и със защитни маски от участниците. Броят на последните трябва да се регулира чрез увеличаване броя на транспорните средства и намаляване на пътниците в тях; поетапно пристигане; определяне на входове и изходи за събитието.

 • Спецакция в Поморие, има задържан


  Спецакция срещу наркоразпространението в Поморие завърши с един арестуван, предава "Нова тв".

  С мярка „задържане под стража” е 26-годишният Евгени К, който е обвинен в противозаконно притежание на канабис и екстази. Мъжът, който вече е осъждан за притежание на дрога, е бил заловен преди дни в Поморие с високорисковите наркотици, а днес в дома му са намерени 500 грама канабис и близо 50 таблекти екстази.

  Униформени проверяват още няколко адреса в морския град. Към този момент други арестувани няма, но продължават следствените разпити на лица от региона.

 • Лъчезар Борисов с пордедно опровержение на министър Петков


  Казусът с ремонтираните, но празни язовири, продължава да се нищи. Вчера служебният икономически министър Кирил Петков показа още два такива язовира. Ексминистър Лъчезар Борисов даде своята позиция пред Би Ти Ви, като право на отговор. 

  Той заяви, че язовирите се източват и то в нарушение на законодателството.

  Освен това Борисов обясни, че собствеността е прехвърлена за показаните язовири: "Тя е прехвърлена до Държавното предприятие "Uправление и стопанисване на язовирите" и то е собственик, а принципал е министърът икономиката. Може би имат предвид, че финансово между ДКК и това предприятие не е изчистен въпросът."

  Според Кирил Петков всички пари по ремонтите на язовирите са платени, но още не са влезли в експлоатация. Министърът на икономиката обяви вчера, че и трите язовира - "Пазар дере", "Злати войвода 3" и "Злати войвода 4", са завършени и предадени на Държавната консолидационна компания в 31 декември 2020 г.

  Тогава е било и платено за работата. Шест месеца по-късно те така и не са предадени на държавната компания, стопанисваща язовирите и те никога не са били завирявани, каза още Петков. 

  Лъчезар Борисов обясни пък, че са предадени пълни, а сега се изпускат незаконосъобразно.

  "Може би съветниците на Кирил Петков го подвеждат, Държавното предприятие по стопанисване на язовирите изпуска тези язовири, но не знам кой им нарежда", каза Борисов в "Лице в лице".

  Той допълни още, че това е така, защото при предадената работа са били пълни и показа снимка, с която аргументира своите твърдения за "Пазар дере", който по думите му е изпуснат на 31 май.

  Според него се случват странни неща. Той представи и фактури за цената на бетона и превоза.

  "90 лв. на куб м и 95. на куб. м. Около 90 и 95 лв. варира цената на места и по-ниска", заяви бившият икономически министър.

 • Президентът се срещна с шефа на КЕВР Иван Иванов


  Натрупаните проблеми в енергетиката създават сериозни рискове пред този сектор, икономиката и хората. Това заяви президентът Румен Радев по време на среща, проведена днес на „Дондуков“ 2, с председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов.

  Срещата бе по молба на Иванов, който сподели с държавния глава най-належащите проблеми в енергетиката, нерешени през годините, и очерта нуждата от реформа. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 

  Забавянето на междусистемната газова връзка с Гърция (IGB), чието изграждане продължава вече 12 години, е сериозен проблем, отчете председателят на КЕВР. По думите му има редица въпроси, свързани и с изграждането на българската част от газопровода „Турски поток“.

  Липсата на разклонения на газопровода до градове от Северна България като Свищов, Козлодуй, Лом и Видин показва, че това е само транзитен газопровод, построен изцяло с български средства, без яснота дали те ще могат да бъдат възстановени от транзитните такси при ниските обеми на пренос, посочи Иванов.

  Президентът и председателят на енергийния регулатор обсъдиха и тежкото състояние, в което се намира ТЕЦ "Марица-Изток 2" и необходимостта от устойчиво решение за бъдещето на въглищните електроцентрали. Обща бе позицията, че България има остра нужда от национална енергийна стратегия, която да даде повече яснота и предвидимост за бъдещото развитие на българската енергетика в контекста на прехода към по-ниски въглеродни емисии и защита на работещите в сектора.

  „Изработването на енергийна стратегия следва да бъде сред първите задачи на следващото управление“, посочи президентът. По думите му в енергетиката са необходими устойчиви и дългосрочни решения, които да дават предвидимост за хората и бизнеса. В Плана за възстановяване и устойчивост, по който работи служебния кабинет, има иновативни енергийни проекти, които могат да допринесат за развитието в тази посока, отбеляза държавният глава.

  Президентът призова за ценово решение на енергийния регулатор по отношение на електрическата и топлинна енергия, което максимално да бъде съобразено с възможностите на българските граждани и на бизнеса. Председателят на КЕВР увери, че регулаторът ще положи усилия цената да бъде възможно по-ниска от очакваното, въпреки рязкото поскъпване на природния газ и цените на въглеродните емисии.

 • Откриха мъртъв мъж в хотел в Благоевград


  Мъж на 59 години е открит мъртъв в хотел в Благоевград в района на гарата. Намерила го е камериерката, която сутринта се е опитала да почисти стаята, но била заключена.

  Извикана е полиция и спешна помощ. Лекарите са установили, че е починал, но няма следи от насилие и смъртта е естествена. 

  Служителите на хотела обясниха, че не са го виждали от предния ден да излиза от стаята.

   

   
 • Патриарх Неофит: Полът и родителите не се избират


  "Човекът като мъж или жена е творение Божие и не е въпрос на личен избор. Така, както ние не можем да избираме своите родители, по същия начин не можем да избираме и своя пол – той е наша природна характеристика", се казва в становище на Светия Синод от днес, подписано от патриах Неофит.

  Позицията на църквата е изразявана многократно, включително при шумни обществени скандали като с Истанбулската конвенция. Сега тя е адресирана до Конституционния съд (КС).

  В КС е образувано дело заради тълкувателен казус при транссексуалност - магисратите са поканили Светия Синод да даде мнение за понятието "пол".

  "За нас, християните, съществуването на биологичен пол по рождение не е ограничение, а е реална възможност за изява и осъществяване на човешката личност в общение с ближните.

  В цялото двухилядолетно православно Предание както мъжът, така и жената винаги са имали своето естествено, отредено от Бога място в християнското общество", се казва още в позицията на Светия Синод.

  Отците са убедени, че "въпросите относно пола, семейството, възпитанието на децата в съвременното общество са въпроси със стратегическа значимост не само за националната и конституционна идентичност на България, но и за съхраняването и бъдещето на човешкия род".

 • Румънска медия за “бедната България, санкциите на САЩ олигарсите и мафиотите”


  Румъния ни удари шамар. Въпреки че България вървя ръка за ръка със северната ни съседка по пътя към евроинтеграцията, Букурещ изпревари София по много критерии. Корупцията намалява, върховенството на правото расте. Има осъдени за корупция политици. Румънка е начело на Европейската прокуратура. Румъния ни изпревари. И сега медиите в северната ни съседка са в пълното си право да ни критикуват….
   

  Поводите за това не са никак малко, особено през последната година. Сега обаче на гребена на вълната са американските санкции по закона “Магнитски”, които удариха ключови фигури от обществено-политическия живот у нас. Сред тях - Божков и Пеевски. Санкциите се разчуха доста извън пределите на малката ни България и новината намери място в някои доста авторитетни западни издания, за зла беда на Борисов и ГЕРБ.


  Ето и как гледат на ситуацията от румънското издание Ziarul Financiar*


  Откакто България се присъедини към Европейския съюз страната полага огромни усилия, за да овладее инфлацията, да намали дълга и дефицитите. Сочена е даже за пример за фискална дисциплина по време на кризата през изминалата година. И в разгара на настоящата криза от ЕС похвалиха решението на правителството да започне подготовката си за приемането на еврото. България се превърна в "екзотичен герой" - не ръба на Европа, решена да стане следващият член на Еврозоната. Не е бунтар като Полша и Унгария.


  България най-сетне стана част от механизма ERM II - чакалнята на Еврозоната. Но най-малката източноевропейска държава остана най-бедната и най-изчезваща страна в ЕС. България е вулкан от скандали, някои даже геополитически, не просто вътрешни. Най-големите антиправителствени протести в страната за последното десетилетие избухнаха точно при отварянето на портата на Еврозоната. Те бяха възобновени преди няколко дни, а във фокуса на обществения гняв е главният прокурор на страната Иван Гешев.
  Новите протести идват месец преди парламентарните избори и в един друг контекст - провала на бившия премиер Бойко Борисов да спечели нов мандат, санкциите на САЩ по закона “Магнитски”, които засягат български мафиоти с политически връзки. Освен това София се замеси и в шпионски скандал с Русия.


  Първият шеф на Европейската прокуратура в историята на институцията - Лаура Кьовеши избра България за първата си международна “мисия”. Кьовеши се приема добре от хората в България, които призовават за радикални съдебни реформи и оставката на Иван Гешев. Критиците го обвиняват в покровителство на олигарси още от встъпването му в длъжност през 2019 г.


  Миналата седмица САЩ вкара в канционен списък шестима български граждани, сред които медийния олигарх Делян Пеевски и бившият хазартен бос Васил Божков. Обвиненията към тях са за огромната им роля в разцвета на корупцията.
  Пеевски е член на ДПС - партия на етническите турци в България. Смята се, че е използвал връзките си, за да стане голям играч в сектора на икономиката. Притежава няколко строителни компании, 80% от печатните издания в странат, пишат от в. “Гардиън”.

   

  Вярва се, че Пеевски е замесен и в контрабанда на цигари. Според американското правителство той е използвал влиянието си и е давал подкупи в замяна на протекция.
  Тази година Пеевски се замеси и в един друг скандал - този с Българската банка за развитие. Нейната идея е да подпомага малки и средни предприятия, но вместо това е отпускала заеми на компании, някои от които свързани именно с олигарха. Съвсем наскоро пък бизнесменът Светослав Илчовски обвини бившия премиер Бойко Борисов за това, че е помогнал на собственика на фирма “Градус” Иван Ангелов да играе с оборотите на компанията.


  Илчовски освен това заяви, че Ангелов е платил на дама, за да обслужи сексуално Борисов.


  Миналата година България попадна в центъра на международното внимание, след като швейцарската прокуратура обвини международната банка Credit Suisse в пране на пари и връзки с ОПГ за трафик на кокаин в България. кокаин в България. Разследването продължи 12 години, а делото се фокусира върху бившия професионален боец ​​Евелин Банев (Брендо) - известен като "кокаиновият крал".


  Този месец бе разкрито, че правителствената болница “Лозенец” в страната е замесена в схеми с трансплантации на органи, извършени в периода 2019-2021 г. от живи донори от по-бедни държави.


  Миналата година Илия Златанов, известен български бизнесмен, напуснал страната, стана част от разследване, което показва как Софийската прокуратура участва в измамна схема срещу Златанов и поема контрола над бизнеса му. Разследването се нарича "Осемте джуджета", по името на известен столичен ресторант, който е известно място за срещу между прокурори, адвокати и мафиоти, пишат от "Свободна Европа".


  На фона на тези скандали обаче България ясе хвали от пролетта, че е разбира руска шпионска мрежа, проникнала в Министерството на отбраната и службите. Главният прокурор на страната Иван Гешев встъпва в длъжност през 2019 г. Сочен е за съюзник на бившия премиер Бойко Борисов. Мандатът му изтича през 2026 г.


  *Ziarul Financiar е голяма медия в Румъния. Нейни журналисти са носители на редица престижни национални и международни награди.

   

  превод и редакция на Джесика Вълчева

  Източчник: ФрогНюз

 • Слави с първа обществена изява


  Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов ще направи първата си обществена изява, след като влезе в политиката. 

  В четвъртък от 17 часа ще се срещне със студентите на град Пловдив, по тяхна покана, съобщи той във Фейсбук.

  "И понеже срещата е в този формат, на нея ще могат да присъстват само тези, които представят валидна студентска книжка. Срещата ми с пловдивските студенти ще се излъчва на живо на моята фейсбук страница, както и по “Седем-осми Ти Ви”, пише още Трифонов.

   

   
 • Вдовицата на майор Терзиев: Г-н Каракачанов, Вие сте точно толкова патриот, колкото цялото управление последните 10 години


  Ще се боря до край, но не за пари - за ”паднали глави” на всички по веригата и пълна промяна в сферата (и не само тази). Всеки да си понесе отговорността, а не животът и гибелта на един от най-прекрасните хора и професионалисти да отиде в битието, като ”всяко чудо за три дни”. Това пише във Фейсбук съпругата на загиналия майор Валетин Терзиев – Димитрина.
   
  Ето целия пост на почернената съпруга:

  „Благодаря на всички за съпричастността и подкрепата! На всичките ни приятели, на всички познати и колеги на Валентин Терзиев, които не познавам, на всички други хора, които не познавам, но са съпричастни с нас. Ще имам нужда още дълго време от тази подкрепа, защото аз сега започвам. Вече шести ден не спя, защото по 2 часа на вечер едва ли са достатъчни.

  Срещам доста коментари за финансова подкрепа, за финансово обезпечение от държавата и т.н. и т.н. и възникват у мен въпросите скъпи сънародници на колко оценявате животът на един достоен българин? Помощ от 10 хил.лв., обезщетение от 20 брутни работни заплати, друго такова от 1 млн. лв.? Нашето семейство е над парите - те са само средство, ако са получени по правилният начин - с честен труд. А този е неправилният. Държавата да ни обезщити? Та това са вашите пари. Ще се боря до край, но не за пари - за "паднали глави" на всички по веригата и пълна промяна в сферата (и не само тази). Всеки да си понесе отговорността, а не животът и гибелта на един от най-прекрасните хора и професионалисти да отиде в битието, като "всяко чудо за три дни".

   

  Въпросите ми са към последния министър "патриот" Каракачанов: Защо подкрепихте сделка за "самолети на хартия" за далечната 2027 г., а не отделихте средства "свежи пари" за увеличаване на настоящия ресурс? Защо пилотите ни са с нальот 12 ч. за 6 месеца? Защо изисквате и се съгласявате на съвместни учения, след като не сте се погрижили за хората си да имат необходимата подготовка и ресурс, а ги изпращате на гибел в мирно време? Г-н Каракачанов, Вие сте точно толкова патриот за България, колкото показа, че е и Карадайъ преди седмица, а и цялото управление последните 10 години. Няма да се примиря, докато не видя виновните хора, на правилното място. Събудете се хора, това управление ни убива! Майки с деца, болни от вирус, здрави и смели пилоти..... докога?“

   

  Facebook, Димитрина Попова