Регистрация
 
SMF - Just Installed!

Futurama
Прочетена 2761 пъти
* Декември 30, 2014, 08:25:28 pm


„Футурама“ (на английски: Futurama) е америкаснки анимационен научно-фантастичен ситком създаден от Мат Грьонинг и разработен от Грьонинг и Дейвид Х. Коен. Разказва се за Филип Джей Фрай, 25 годишен разносвач на пици в Ню Йорк, чийто живот е в пълен застой. Неочаквано в последните секунди на 31 декември 1999 г. той попада без да иска в криогенна камера и бива замразен за 1000 години. В новото хилядолетие той си намира работа отново като разносвач, но този път във футуристичната фирма "Планет Експрес", която пренася пратки до всички пет квадранта на Вселената. Сериалът хрумва на Грьонинг още през 1990 г. когато работи по Семейство Симпсън. По-късно споделя с Коен историята, който развива сюжета и персонажите, като се готви да ги представи пред Fox.

Сериалът е създаден за FOX през 1999 г. През 2003-та, след 4 сезона, финансирането и разработката са спрени. Повторения започват да се излъчват по Cartoon Network като част от блока за възрастни Adult Swim. След много успешните продажби на DVD и високи рейтинги от повторенията, през 2007 г., биват създадени 4 пълнометражни филма, които, всеки разделен на четири части, изпълняват ролята на 5-ти сезон, излъчен през 2008 г. по FOX.

Поради нисък рейтинг сериалът бива спрян отново, но правата биват закупени от Comedy Central, който спонсорира още 2 сезона. Шести сезон бива излъчен там през 2010 г.
    Заглавие на Български: Футурама
    Създател: Мат Грьонинг
    Сценарист: Мат Грьонинг, Дейвид Коен
    В ролите: Били Уест, Кейти Сийгъл, Джон ДиМаджио, Фил Ламар, Трес МакНийл, Лорън Том и др.
    Официален сайт:http://www.comedycentral.com/shows/futurama/index.jhtml
    IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0149460/

 

Активен