Ако продължите да използвате сайта, се съгласявате с използването на "бисквитки" от наша страна.
 • Община Ямбол се противопоставя на фалшивите новини


  По повод публикувана на 22 април 2019 година в сайта на Радио 999 информация, озаглавена „ОДМВР: Пешеходните пътеки в Ямбол не отговарят на наредбата“ , Община Ямбол заявява, че информацията, поднесена от медията съдържа неверни твърдения. От страна на ОД на МВР Ямбол не е подавана такава информация до цитираната медия, което е видно от приложеното писмо на Дирекцията на полицията. От представителите на медията очевидно не е извършена проверка, ако имаше такава тя щеше да установи, че на всички пешеходни пътеки в Ямбол е положена съответната хоризонтална и вертикална маркировка. Пешеходните пътеки са обозначени и с необходимите знаци, за които от медията се твърди, че липсват. Община Ямбол се противопоставя остро на разпространението на подобни фалшиви новини. Това не е първият случай от страна на медията за преднамерено отношение и разпространение на невярна информация, касаеща община Ямбол. Във връзка с това призоваваме медиите към обективност и спазване на журналистическата етика.
 • Великденски поздрав


  Деца от ДГ „Свобода“ поздравиха кмета на Ямбол Георги Славов,зам.кмета Красимира Петрова,зам.кмета Илиана Бицова и общинската администрация по повод настъпващите великденски празници. Малките лазарки получиха книжки с увлекателни великденски игри от кмета Георги Славов, който пожела на всички здраве,благоденствие и светли великденски празници.
 • Кампания под надслов „Спорт срещу наркотици“ ще се проведе в Ямбол


  На 24 април от 18:00 часа пред Младежки дом „Георги Братанов“ - гр.Ямбол ще се проведе училищен турнир по канадска борба. Събитието се провежда под мотото „Спорт срещу наркотици“ и е инициатива на Общински съвет по наркотични вещества при община Ямбол и Превантивно информационен център за борба с наркоманиите към него. Чрез това събитие организаторите се стремят да разширят възможностите на младите хора за активно включване в различни форми на неформалното образование с цел развиване на техните интереси и способности. Желаещите да премерят сили в надпреварата могат да се запишат за участие на място в деня на събитието. Участниците ще бъдат разделени в четири категории спрямо пола и килограмите: 1. Момчета – до 75 кг. 1. Момичета – до 60 кг. 2. Момчета – над 75 кг. 2. Момичета – над 60 кг. Кампанията се организира съвместно с Младежки дом „Георги Братанов“, Обединен спортен клуб по канадска борба „Давид“- гр. Ямбол и Мото клуб The Riders - гр. Ямбол.
 • Класическа музика на световно ниво – отново в Ямбол със започналите днес Музикални празници „Златната Диана“


  Пищността на Венецианския барок се пренесе днес в салона на ямболския „Безистен“ с първия концерт от програмата на Музикалните празници „Златната Диана“ – Ямбол 2019. Откриването стартира с два концерта за обой от Антонио Вивалди и Алесандро Марчело, със специалното участие на соло обоистът на Щутгартската опера Иван Данко. Домакините от Камерен оркестър „Дианополис“ продължиха с едно от най-любимите за широката публика произведения - Адажиото на Томасо Албинони, при което гостите имаха възможността да се насладят и на неповторимия звук на новия орган в ямболския Безистен. Откриването на ежегодните музикални празници бе преди броени часове и даде възторжено начало на четиридневното събитие. Като истинско духовно средище, Ямбол заслужава да има такъв музикален празник и ние винаги ще го подкрепяме, обяви по този повод зам.-кметът Илиана Бицова. „Значението на този фестивал е огромно, защото с него ние показваме, че в този град, с огромната подкрепа на община Ямбол и с огромното разбиране на хората, ни се дава възможност да правим класическа музика на едно ниво, което излиза извън границите на нашата държава“, обяви в интервю преди началото на концерта маестро Константин Илиевски - диригент и главен художествен ръководител на „Дианополис“. „Винаги съм горд, когато имам възможността да бъда тук в Ямбол...
 • Община Ямбол с награда от кампанията „Образцова община”


  Община Ямбол получи приз „Градски дух” от пилотното издание на класацията „Образцова община“ на вестник „24 часа“. Отличието бе връчено на кмета Георги Славов на церемония вчера в Бургас в рамките на кампанията за Югоизточния регион. Отличието за Ямбол е на база вота на читателите на изданието, които чрез гласуване са изразили своята активна подкрепа. Критерият „Градски дух“ отразява чувството за принадлежност, за солидарност, за обща цел и идентичност на конкретната общност. Също така тази награда олицетворява всичко онова, което кара гражданите да се чувстват горди, че са родени или живеят в конкретното населено място. Индексът измерва още уникалността на местните традиции, състоянието на културните и исторически символи на даден град. С проекта си „Образцова община“ медията цели да открои и насърчи добрите практики в местното самоуправление, както и да покаже положителния опит на общините, който да служи за пример на останалите. На този етап излъчването на победителите става на регионален принцип, като в края на кампанията през есента ще бъде връчена и Голямата награда - тя ще бъде за общините, събрали най-много точки по всичките пет групи критерии в националното класиране.
 • Детски футболен турнир в Ямбол


  На 21.04.2019 г. (неделя) в спортна зала „Диана“ ще се проведе IX ежегоден турнир по футбол за деца от детските градини под наслов „Децата – бъдещето на Ямбол“. Събитието се организира от Община Ямбол и ДФК „Шампион“ – Ямбол, като основната цел на турнира е да стимулира подрастващите да практикуват масов спорт за един по-здравословен начин на живот. Началото в 9.00 часа ще се даде с двубоите между най-малките 3-годишни възпитаници на детските градини от града. Състезанието ще продължи през целия ден, като в него ще се включат децата от всички възрасти от ДГ „Радост“, ДГ „Щастливо детство“, ДГ „Валентина“, ДГ „Биляна, ДГ „Свобода“, ДГ „Слънце“, ДГ „Червена шапчица“ и ДГ „Пламъче“. За доброто настроение на футболисти и зрители ще се погрижат малките грации от спортния клуб по художествена гимнастика, които ще покажат своите съчетания в паузите между срещите. Община Ямбол и ДФК „Шампион“ са осигурили купи и грамоти за отборите призьори, а всички участници ще получат медали и индивидуални награди.
 • Вандализъм на детска площадка в Ямбол


  Дeтската площадка в к-с „Възраждане“ на ул. „Чумерна“ в Ямбол е станала обект на вандалско посегателство. За това алармираха служители от Общинско предприятие „Паркове и зони за отдих“, което отговаря за стопанисването на детските съоръжения. Част от ударопоглъщащата настилка изцяло липсва, нанесени са и щети на съоръжението, поддържащо една от люлките. Това е поредният случай на вандалски прояви по отношение на обществени територии. Специално за детските площадки, често са налице безотговорни действия като изхвърлянето на опаковки и бутилки в съответния район, въпреки наличието на санитарни кошчета; използването на съоръжения от по-големи деца, юноши и дори възрастни; изпочупени пейки, огради и др. Община Ямбол апелира към гражданите за отговорно отношение при ползването на зелените площи, зоните за отдих и детските съоръжения. Площадките са място за игри и занимания на малки деца и всички следва да бъдат по-внимателни, за да се гарантира безопасното им ползване.
 • С двойна премиера на младия автор Анамария Коева Ямбол отбелязва Световния ден на книгата и авторското право


  По повод международния ден на книгата и авторското право – 23 април в Ямбол ще се състои премиера на две книги на младия автор Анамария Коева. Литературната среща ще бъде на самия 23 април, вторник, от 16:30 ч. в залата на Културно-информационен център „Безистен“. Организатор на събитието е Общинско предприятие „Туризъм и култура“. В Ямбол Анамария Коева ще представи „Кой си ти?” – картини и поезия (2019, издателство „Захарий Стоянов”) и „Мълчание по Бредбъри” (2017, „Бургаска писателска общност”). На премиерата ще присъстват и редакторите на книгите - писателят Иван Гранитски, както и поетесата Роза Боянова – арт-педагог и основател на литературно студио „Митични птици“, Бургас. В творбите си авторът разсъждава върху теми като социалните порядки, които често ни определят и ограничават, търсенето на смисъла в ерата на социалните медии, методите ни за разсейване, когато смисъл няма, домът като относително понятие, което някак винаги е другаде. „Кой си ти?” се опитва да освети тъмните кътчета на нашето подсъзнание - в търсене на границата между Аз-а и Другия, Аз-а и Обществото, а понякога дори и между Аз-а и Аз-а. Заглавието на другата литературна творба „Мълчание по Бредбъри” е вдъхновено от „451 градуса по Фаренхайт“ на Рей Бредбъри. В книгата се преплитат темите...
 • Пет дни Ямбол е столица на куклено-театралното изкуство


  С пъстро карнавално шествие на деца от Ямбол стартира 21-ото издание на Националния куклено-театрален фестивал „Михаил Лъкатник” 2019. В пет поредни дни градът е домакин на единствения по рода си в страната куклен фест, събиращ театрални трупи от цяла България и гости от чужбина. В тазгодишното издание участват 20 куклени театъра с представления както в театрални салони, така и на открито – на емблематични за града места. Общо 12 спектакъла на български театри се състезават в конкурсната програма, като победителите ще бъдат определени на база оценките както от професионалисти в сферата на куклено-театралното изкуство, така и от представителите на детското жури. Резултатите ще бъдат оповестени в петък, 19 април, при закриването на фестивала. Програмата стартира още вчера с четири спектакъла при препълнени зали. На официалното откриване бяха връчени и наградите от литературния конкурс за драматургия и бе представен сборникът н пиеси „Приказна фиеста“. Организатор и домакин на Националния куклено-театрален фестивал „Михаил Лъкатник” – Ямбол 2019 е Държавен куклен театър „Георги Митев“. Събитието се провежда с подкрепата на община Ямбол и под патронажа на кмета Георги Славов. Повече за фестивала: на сайта на Държавен куклен театър „Георги Митев“ – Ямбол: www.yambolpuppet.com , както и на Интернет страницата на община Ямбол: www.yambol.bg...
 • Продължават мерките по вдигане на стари автомобили


  Продължават мерките, предприемани от община Ямбол за освобождаване на градски територии и от изоставени и излезли от употреба автомобили. Кампанията бе стартирана през 2016 г. като след направен обход на целия град от служители на Сектор превенция и опазване на обществения ред (СПООР), бяха установени над 560 такива автомобили. Регистрираните случаи са на паркирани на улици, паркинги, тротоари и зелени площи изоставени и излезли от употреба автомобили. Според процедурата бяха изготвени констативни протоколи и поставени предписания до всички собственици. Част от тях изпълниха дадените предписания, а срещу останалите започнаха дейности по принудително преместване на превозните средства. До момента са издадени 57 заповеди за принудително преместване. От началото на тази година са репатрирани осем автомобила до площадка за разкомплектоване на излезли от употреба моторни-превозни средства. С това общият брой на репатрираните коли е вече 30. От началото на 2019г. в КАТ е служебно прекратена регистрацията на 9 автомобила. До тази крайна мярка се стига в случай че в рамките на 14 дни, след като бъде предупреден, собственикът на съответното МПС не предаде превозното средство на площадка за временно съхранение или в център за разкомплектоване или го прибере за съхранява в частен имот. След премахването на незаконните гаражи в голяма част...