Ако продължите да използвате сайта, се съгласявате с използването на "бисквитки" от наша страна.
 • Нова услуга на община Ямбол за електронно плащане на местни данъци и такси


  Местните данъци и такси към община Ямбол вече могат да се заплащат много лесно и бързо в касите на ИЗИПЕЙ и през интернет системата ИПЕЙ. Плащането се извършва само със съобщаване на ЕГН на физическите лица или БУЛСТАТ на фирмите. Интернет плащането става след регистрация в сайта ИПЕЙ и следване на всички указателни стъпки в него. Регистрацията в ИПЕЙ е еднократна. След като се регистрира веднъж, собственикът на регистрацията може да разполага винаги с нея. ИПЕЙ има версия и на английски език, така че може да се ползва без проблем от чужденци. По новия начин гражданите плащат без да носят съобщенията на хартия, ако са ги забравили или загубили. Данните за всичко дължимо по МДТ излизат веднага след съобщаване на ЕГН или БУЛСТАТ и плащането става веднага. Информацията е винаги актуална, защото се работи в реално време. Плащанията се отразяват веднага в Oбщината. По този начин не може да се допусне и двойно плащане на данъка. Електронните плащания подпомагат и шофьорите. Всеки един автомобил с регистрация в община Ямбол може да мине годишен технически преглед веднага, след като данъците му бъдат заплатени автоматично някъде в страната или чужбина. Плащането спазва и 5%-ната ежегодна отстъпка до края на всеки април. ИЗИПЕЙ...
 • Кметът на Ямбол проведе работна среща с ръководството на ОДМВР-Ямбол


  Кметът на община Ямбол Валентин Ревански проведе днес работна среща с директора на  ОДМВР - Ямбол старши комисар Калоян Милтенов и заместник-директора и началник на отдел "Криминална полиция" комисар Иван Русев. Обсъдени бяха въпроси, засягащи съвместната работа на полицията и Община Ямбол. Превантивните и охранителни дейности по време на предстоящите празници, осигуряването на реда и спокойствието в областния град, противодействието на битовата престъпност и подобряването на пътната обстановка, бяха сред основните теми в разговора.
 "Община Ямбол и Областната дирекция на МВР ще продължат да работят съвместно за осигуряване на безопасността на хората. Сигурността на гражданите няма цена и тя е наш основен приоритет", заяви кметът на община Ямбол Валентин Ревански.
 Старши комисар Калоян Милтенов подчерта, че проектът в комплекс "Георги Бенковски", включващ полицейски участък и денонощно видеонаблюдение е в процес на финализиране.  В квартала има осигурено и денонощно полицейско присъстване.
При необходимост от допълнителна помощ, Община Ямбол има готовност да съдейства, допълни кметът Валентин Ревански.
 Важен акцент в разговорите бе и сътрудничеството с полицията за опазване на имуществото на общината.
 • ОбС - Ямбол прекрати процедурата по заема от 9 милиона евро


  Окончателно е прекратена процедурата по облигационния заем от 9 млн. евро. Това стана с решение на Общински съвет-Ямбол, по предложение на кмета Валентин Ревански.  Решението за откриване на процедурата за поемане на дългосрочен дълг от община Ямбол в размер на 9 млн.евро чрез емитиране на общински облигации, беше взето през декември 2018 г. от действащия тогава Общински съвет. С ново решение от м.юни 2019 г. тогавашният Общински съвет взе решение за временно преустановяване на процедурата до конституирането на новия Общински съвет. „Установихме завишаване на прогнозните цени на част от обектите. Трябва да се направи прецизен анализ на обектите, които ще бъдат включени в инвестиционната програма на общината“, заяви кметът Валентин Ревански на днешното заседание на Общински съвет. Той допълни и че е провел разговори с изпълнителния директор на фонд ФЛАГ Надя Данкинова. „Има много по-изгодни финансови инструменти, за които би могло да ни бъде отпуснат заем“, заяви още кметът Ревански.
 • Награждаване на изявени ямболски спортисти и треньори


  На 13 декември, петък, от 18 часа, в зала „Съвременност“ на Безистена ще бъдат връчени дипломи и награди на отличени състезатели и треньори от град Ямбол. Според Правилника за наградите и отличията на община Ямбол наградите за постижения в спорта се връчват всяка година през месец декември на изявени треньори, заслужили деятели на спорта, ветерани по случай кръгли годишнини, на състезатели, извоювали призови места от олимпийски, световни, европейски, балкански и държавни първенства. За поредна година ямболските спортисти и техните треньори представиха успешно себе си, своите клубове и града ни в редица първенства в страната и чужбина. Четиринадесет са отличените клубове. Наградите и дипломите ще връчи заместник-кметът на Ямбол Енчо Керязов.
 • Грейнаха светлините на коледната елха в Ямбол


  Празничната вечер, която събра стотици деца и техните родители на площадното пространство пред община Ямбол започна със специална лазерна анимация и цветно лазерно шоу, които впечатлиха публиката с ефектна игра на звук и светлина. За коледното настроение и атмосфера на вечерта допринесоха и изпълненията на Цветомира Гицова, снежинките и джуджетата от ДГ „Слънце“ и момичетата от ВС „Бижу“ при НЧ „Съгласие – 1862“. С усмивки и радостни възгласи бе посрещнат забавният Дядо Коледа, който поздрави малките с песен, а Снежанка им разказа за традицията да се украсява елхата за рождественската нощ. Кметът на Ямбол Валентин Ревански се обърна към всички присъстващи със сърдечен поздрав за здраве, много усмивки, радост и вяра в доброто, което предстои. „Вярвам, че през новата година ще се случат много добри неща, за нас и нашия град, които заедно с вас ще постигнем! Нека светлините на коледната елха бъдат нашите най-искрени пожелания за успехи през следващата 2020 година!“ Кулминацията на празника бе отброяването на последните секунди до грейването на светлините на коледната елха и украса, която заблестя с нова премяна. Изненада за всички бе усмихнатият Снежен човек Олаф, който радваше малки и големи. Автор на композицията е талантливият скулптор Руслан Русев – Роко от Ямбол.
 • Започна първият етап от осветяването на повдигнатите пешеходни пътеки


  Община Ямбол стартира първият етап от осветяването на повдигнатите пешеходни пътеки. Четири вече са осветени. Акцията започна от пешеходната пътека между кв. „Граф Игнатиев“ и „Аврен“. Другите три са съответно на ул. „Дружба“ (в близост до стадиона), на бул. „Вл. Заимов“ (до ДКЦ 1) и пред ПГХТТ. В Ямбол има 13 повдигнати пешеходни пътеки, осветяването на останалите предстои. Допълнителното обезопасяване се прави след получени в общинската администрация множество сигнали за предпоставки за произшествия с пешеходци. В тъмната част от денонощието на тези места шофьорите трудно виждат пешеходците, а за проблема се говори от много години. Въпреки редица произшествия на натоварени пешеходни пътеки, мерки досега не са вземани. Един от приоритетите на община Ямбол е създаване на безопасна и по-сигурна среда на гражданите. В тази връзка администрацията ще продължи да работи в тази посока.
 • Кметът на община Ямбол Валентин Ревански проведе среща с директори на училища


  Kметът Валентин Ревански инициира среща с директорите на училища на територията на община Ямбол. На срещата присъстваха и ресорният заместник-кмет Енчо Керязов, както и началникът на Регионално управление на образованието Стойко Стойков. „Организирах тази среща, защото за нас образованието е един от основните приоритети в Ямбол. Важно е да разберем какви са проблемите и да се опитаме всички заедно да ги решим. Нека видим по какъв начин, вие помежду си можете да си бъдете полезни, и как Общината може да помогне за подобряване на образованието“. С тези думи кметът на община Ямбол Валентин Ревански откри срещата. Той допълни, че проблемите в образованието на нашия град са наистина големи. Това се вижда от резултатите от миналата учебна година. При външното оценяване по български език и литература на учениците след 4-ти клас област Ямбол е на 18-то място в страната, а след 7-ми клас – на последното 28-мо. На матурите ямболските ученици са постигнали резултати, които нареждат областта на 25-то място в страната. Ръководството на община Ямбол очаква РУО-Ямбол да работи по-активно и да упражнява контрол върху качеството на образованието и спазването на закона. „Аз и Регионалното управление на образованието започваме редица от посещения във всяко училище, за да проверим дали...
 • С награждаване на победителите в конкурса за детска рисунка “Коледа” стартира кампанията “Подай ръка – спаси живот!”


  На 6 декември, в Художествена галерия “Жорж Папазов” Ямбол тържествено бяха наградени победителите в конкурса за детска рисунка “Коледа”. Дадено бе и началото на коледната благотворителна кампания на община Ямбол “Подай ръка – спаси живот!”, която се провежда за дванадесета поредна година. През годините със средства от кампанията бяха подпомогнати десетки тежкоболни деца и младежи от Ямбол в труден за тях момент. Основната инициатива за набиране на средства е разпространението с благотворителна цел на коледни картички с рисунки на деца от ямболските училища и детски градини, на символичната цена от 1 лев. Тази година общо 794 рисунки постъпиха по обявения от община Ямбол конкурс. При най-малките първо място бе присъдено на Хрисия Диан Саханджиева – 5 години, ДГ „Свобода“. Във втора възрастова група (1- 4 клас) е отличена рисунката на Мартин Ясенов Димитров – 3 клас, ОУ „П. Р. Славейков“. При големите с първа награда е отличена рисунката на Даниела Красимирова Колева – 7 клас, СУ „Св. Климент Охридски“. Авторите на трите първи места получиха грамоти и парична награда, а творбите вече са отпечатани като коледни поздравителни картички на кмета на община Ямбол. Наградите на победителите в трите възрастови категории, бяха връчени от кмета на община Ямбол Валентин Ревански....
 • Коледната елха в Ямбол ще грейне на 10 декември


  За поредна година жителите на Ямбол и неговите гости ще се радват на коледна украса, която по традиция ще бъде разположена в площадното пространство пред сградата на община Ямбол. Светлините на 10-метровата кавказка ела ще грейнат на 10 декември, вторник. Празникът на открито е с начален час 17:30 часа и ще започне с красива лазерна анимация и лазерно шоу, които са изненадата за вечерта. Приветствие към гражданите на града ще поднесе кметът на Ямбол Валентин Ревански. За добрата атмосфера и настроение на публиката ще се погрижат известното ямболско сопрано Цветомира Гицова, вокална група „Бижу“ и децата от детска градина „Слънце“. Неизменните гости на коледно-новогодишните празници – Дядо Коледа и Снежанка, са също част от музикално-танцовата програма и ще радват и забавляват най-малките с весели игри и изненади. Кулминацията на празничната вечер ще бъде отброяването на последните секунди до грейването на светлините на коледната украса. Два дни след това, на 12 декември, четвъртък, ще бъде открит и традиционният коледен и новогодишен базар, който както всяка година ще бъде разположен в централната градска част на ул. „Раковска“, пл. „Освобождение“, ул. „Търговска“ и в кварталите на града и ще продължи до 31 декември 2019.
 • Кметът Валентин Ревански се срещна с граждани на Ямбол


  В петък се проведе вторият приемен ден на кмета на община Ямбол Валентин Ревански, по време на който жители споделиха свои проблеми. Кметът бе запознат с лични проблеми на гражданите, както и с трудности, създадени от предното ръководство на община Ямбол. "Личните срещи с гражданите на Ямбол са задължителни. Проблемите, които споделят хората са наистина много, особено когато кабинетите на администрацията са били затворени за тях в продължение на 12 години. Извиняваме се на всички, на които се налага да чакат.“, каза кметът на община Ямбол Валентин Ревански. Приемни дни ще имат и заместник-кметовете Енчо Керязов и Михаил Керемидчиев, както и секретарят на община Ямбол Кольо Колев. Приемните дни на кмета са всеки втори и четвърти петък на месеца. При непредвидени обстоятелства, подалите заявление за прием се уведомяват предварително. - Записването става в Центъра за услуги и информация в Община Ямбол. - Тези, които не могат да бъдат записани в рамките на един приемен ден, ще бъдат записани за следващия. - При записване гражданите трябва да съобщават въпроса, който искат да поставят и да предоставят писмени документи по проблема, ако е необходимо и/или разполагат с такива. - Кметът може да прецени, че поставеният въпрос е от компетентността на неговите заместници...
Online Shopping in BangladeshCheap Hotels in Bangladesh