Ако продължите да използвате сайта, се съгласявате с използването на "бисквитки" от наша страна.
 • Производителят на Corona инвестира 4 млрд. долара в компания за напитки с марихуана  Компанията Constellation Brands, която произвежда световноизвестната марка бира Corona, инвестира 4 млрд. долара в канадската Canopy Growth, едно от водещите имена на потенциалния пазар за напитки, съдържащи марихуана.

  Причините

  Една от причините според Wall Street Journal е, че като цяло потреблението на бира в САЩ намалява и потребителите се насочват към вино, спиртни и безалкохолни напитки. Constellation не планира да предлага "течна марихуана" на американския пазар,...
 • Държавата готви екотакса за дрехи и обувки, което ще ги оскъпи  Ненужно оскъпяване на дрехи и обувки, загуба на работни места, увеличаване на сивия сектор. До това може да се стигне, ако бъде приета предложената от правителството продуктова такса за дрехи и обувки, твърдят представители на компании от двата сектора. Промените са част от измененията в Закона за управление на отпадъците, внесени в Народното събрание преди лятната ваканция на депутатите, които ще се гледат на първо четене в парламентарната комисия по околната среда и водите, без преди това да...
 • Турция ограничи възможностите да се залага на спад на лирата  Турция предприе най-смелите си стъпки, за да се опита да се справи с финансовата криза, като направи по-трудно за инвеститорите да залагат срещу поевтиняването на лирата и облекчи правилата за преструктуриране на проблемни заеми, които вече са надхвърлили 20 млрд. долара. Кризата в страната продължава и искането от инвеститорите за допълнително увеличаване на лихвите все още не е уважено от централната банка.

  Лирата поскъпва втори пореден ден, след като банковият надзорен орган на...
 • Руската VTB придобива конкурентната Vozrozhdenie  Руската държавна банка VTB е постигнала споразумение за придобиване на не по-малко от 75% от частния си конкурент Vozrozhdenie. VTB се е договорила с кипърския фонд Bonum Capital, чрез който братята Дмитрий и Алексей Ананиеви, бившите собственици на национализираната Promsvyazbank, контролират Vozrozhdenie, съобщава руската информационна агенция РБК.

  За сделката

  Точната сума на придобиването все още не е известна, като сделката се очаква да бъде приключена до края на...
 • Медта удари 13-месечно дъно  5902 долара за тон е цената на медта.Цените на медта спаднаха до най-ниското си ниво от 13 месеца насам, след като доларът продължи да поскъпва, съобщава Financial Times. Това породи загриженост за глобалния икономически растеж. Цената на метала падна под 6000 долара за тон на борсата в Лондон, достигайки най-ниското си ниво от юли 2017 г. Цените на другите метали, от алуминий до никел и цинк, също паднаха.

  Причините

  Слабата турска валута накара долара да достигне...
 • Между моста и магистралата  Статията е част от специалното издание на "Капитал Градовете: Северозапад", което ще се разпространява с вестник Капитал в периода 17-23 август.

  Имаме си вода, имаме си земя, правим си кал, казва Иван Кулеков в може би най-прословутата си сентенция. Как се оказа така, че един регион като Северозапада, заключен между най-пълноводната река в Европа и най-красивата част на Стара планина, граничещ с две държави, затъна в калта? Отговорът има много страни: влизането в ЕС, новата мобилност...
 • Италия вече одобрява газопровода TAP, въпреки че "Пет звезди" беше против проекта  Президентът на Италия Серджо Матарела посети Азербайджан през юли, за да гарантира завършването на проекта. Част от привържениците на популисткото движение "Пет звезди", което e част от управляващата коалиция в Италия, се надяваха формацията да изпълни предизборните си обещания и да продължи битката срещу изграждането на Трансадриатическия газопровод (TAP). Проектът е на стойност 5.2 млрд. долара и трябва да осигури доставки на газ до страната от Каспийско море.

  Луиджи ди Майо,...
 • Walmart и Елън Дeдженерис създават обща модна линия  Най-голямата търговска верига в света - Walmart, съобщи, че ще работи с известната токшоу водеща Елън Дедженерис по нова модна линия за жени. Линията ще се казва EV1 и ще включва почти 60 артикула - дънки, тениски с цитати от Елън, аксесоари и обувки, всички на цена от 30 долара или по-малко, с нови продукти сезонно, пише Reuters.

  Партньорството

  Партньорството вероятно ще помогне на Walmart да възстанови загубеното си място от Amazon и други в бързо развиващата се модна...
 • Колко дълго София може да жонглира между Запада и Москва  Никола Тонзе е директор на базирания в Париж Център за изследване на политическите решения, редактор на списание Le Banquet, автор на 21 книги Първият мандат на България като ротационен председател на Съвета на ЕС от януари до юни 2018 г. не беше нито катастрофата, предречена от някои наблюдатели, нито PR успехът, на който София се надяваше. Но и трудно може да се каже, че българското председателство беше значителна крачка напред за ЕС.

  Докато България беше определила интеграцията на...
 • eBag: Сам сред вериги  Първите три години могат да се нарекат "Фантастични" за онлайн магазина за хранителни стоки eBag.bg. Но на 13 август периодът свърши и младият интернет търговец започва самостоятелен живот без ключовия си партньор - българската верига "Фантастико".

  Сега компанията на предприемача Иван Александров "Кънвиниънс" ще опита самостоятелен живот. Това, поне в началото ще е предизвикателство, защото означава самостоятелни договори с много доставчици, логистика, маркетинг, собствен голям...