Ако продължите да използвате сайта, се съгласявате с използването на "бисквитки" от наша страна.
 • Андрей Бабиш - Тефлоновият премиер на Чехия  Чешката полиция препоръчва премиерът Андрей Бабиш да бъде съден за предполагаема измама с евросубсидии.
  Постоянните обвинения за конфликт на интереси и разследванията засега не влияят на вътрешната подкрепа за премиера милиардер.
  Скандалът обаче сериозно вреди на имиджа на Чехия в ЕС."Три неща са наистина важни за Андрей Бабиш - да не бъде съден, да поддържа добрия си имидж в чужбина и да избегне масирани социални протести", заявява главният редактор на info.cz Михал Пур пред...
 • Милано (сърце) дизайн  Милано продължава да утвърждава лидерската си позиция като световна столица на дизайна – всяка пролет през април тук се показват за първи път и оттук се разпространяват по света най-новите идеи, концепции и продукти за интериора.

  И тази година зад вратите на едва ли не всяко палацо, във всеки двор и галерия се криеше ново откритие. По време на седмицата глобалните технологични компании се конкурират за внимание със световноизвестни модни къщи, а поклонници на дизайна от цял свят...
 • Какво се случи през седмицата  22.6% от БВП е държавният дълг на България през 2018 г. по данни на Евростат. Страната е на трето място по най-нисък дълг в ЕС след Естония и ЛюксембургГенералният директор на БНТ Константин Каменаров подаде оставка след като в понеделник Софийският градски съд потвърди окончателно присъдата му от 1 година и 3 месеца лишаване от свобода условно с 3 години изпитателен срок и 600 лв. глоба - за шофиране в нетрезво състояние. По закон начело на обществената телевизия БНТ не може да стои осъден на...
 • #БългарияПод30 - млади, несъгласни и опасни  Младите в България не харесват политическото статукво, но не са активни в промяната му.
  Това разделение ще става все по-голямо и в един момент ще доведе до промяна на политическата сцена.
  Независимо дали се определят като десни или леви, те са недоволни от социалното неравенство, корупцията и бедността.[[issue_relstories]]На 4 март миналата година Италия преживя революция. Старите партии - ляво и дясно, бяха пометени в един-единствен ден, а две популистки движения - "5 звезди" и...
 • YVA в свои води  "Не може да очакваш публиката безусловно да те приеме". Мисълта е на Пати Смит и Ива Янкулова често си я припомня, докато записва дебютния си албум.

  Албумът Fish Tears излезе неотдавна и показа 30-годишната Ива Янкулова в различна светлина: досега тя беше свързвана с дългогодишната й работа като модел (още в тийнейджърска възраст живее за кратки периоди от време в Китай, Южна Корея и Япония покрай работата си). До голяма степен е намерила себе си в този проект. Албумът е нетипичен...
 • Лале ли си, зюмбюл ли си  Градините се намират в малкото холандско градче Лисе, разположено на около 30 км югозападно от Амстердам и съвсем близо да бреговете на Атлантическия океан. Украсена от безкрайни цветни полета и водни канали с типичните мелници, тази част на Холандия през пролетните месеци е като картина, която освен да радва очите, носи приятното ухание на зюмбюли и морски бриз.

  Ако първата ви точка е Амстердам, има няколко начина да се придвижите до "Койкенхоф" (Keukenhof).
  Най-бързо ще...
 • Кино: "Малко късмет за по-късно"  + + + + от 5
  Още от същото: "Емигранти"
  Филмът на късните дебютанти Александър Смолянов, в съавторство с Чавдар Живков, е суров и искрен. Вътре се говори не като в учебниците по драматургия, а като по улиците и кафенетата на големия град.

  Героите са двама бивши боксьори, засекли се в един ден, в сегашно време, след като животът двайсетина години им е нанасял удари. Взети са от едноименния разказ на Палми Ранчев, писателя – боксьор, започнал като поет. Самият Палми си е...
 • Изложба "Галактика"  Късометражният експериментален научнофантастичен филм Sunspring (2016 г.) привлича вниманието не с историята или художествените си качества, а с факта, че сценарият е написан изцяло от компютърна програма. Зад идеята стоят режисьорът Оскар Шарп и специалистът по изкуствен интелект Рос Гудуин. Програмата е "обучена" да създаде историята на базата на десетина съществуващи сценария, предимно от 80-те и 90-те години на ХХ в.

  Филмът е част от изложбата Science Fiction: A Journey into the...
 • Метрото от "Красно село" до бул. "Вл. Вазов" ще е готово след местните избори  Първият етап на строителството на третия метродиаметър е готов и се тества трасето между станция "Красно село" и следващата "Бул."България", при кръстовището с бул. "Ив.Гешов". Новите 18 метровлака са Siemens, които са напълно автоматизирани.

  Очакванията са до края на тази година да бъдат пуснати в експлоатация първите 8 км от линията. Това съобщи в сряда кметът на София Йорданка Фандъкова, след като провери новите метровлакове и изпробва тренажора за обучение на машинисти.
  ...
 • КапиталНО
  "Не мога да разбера защо само мрънкате! Къпете се в кокаин, имотите са на безценица, корупция няма, а папата ви идва на крака..."
  Димитър Ашиков, собственик на бутик за кафе "Домани", във Facebook

  "Ако има заплаха за обществения ред и демокрацията в страната, тя не идва от Българската армия, а от онези политици и институции, които правят така, че морал и закон все повече да се раздалечават."
  Президентът Румен Радев пред журналисти в община Тунджа

  "Тогава се...