Ако продължите да използвате сайта, се съгласявате с използването на "бисквитки" от наша страна.
 • Samsung открива изцяло нова категория с първия си сгъваем смартфон  Десет години и 2 млрд. продадени устройства Galaxy S по-късно Samsung обяви амбициите си да остане на върха на суперконкурентния смартфон пазар с новата си серия Galaxy S10, включваща няколко нови устройства. В центъра на тази стратегия е и първият масов смартфон със сгъваем екран, даващ началото на изцяло нова категория. В Сан Франциско и Лондон южнокорейският гигант направи глобалната премиера на цялата линия Gаlaxy S10. За разлика от последните няколко години, когато компанията представяше...
 • Мнения Daily - Борисов се носи в ритъма на царствено танго  При ГЕРБ нормите са просто фасада, прикриваща хаотичното управленско его.
  Танцът на властта

  Борисов се носи в ритъма на царствено танго

  От коментар на Петър Чолаков за "Дойче Веле"

  Вече трети мандат сме свидетели на тази тактика, която бихме могли да наречем "тангото на Борисов" - лидерът на ГЕРБ, а под неговия надзор и партията му, имат навика рязко, на 180 градуса да променят позицията си по основни политически теми.

  Освен сравненията с...
 • "Индустриални зони" пак откри поръчката за над 70 млн. лв.  Национална компания "Индустриални зони" (НКИЗ) отново обяви мегапоръчката за над 70 млн. лв. за изграждане на инфраструктура в няколко парка в страната, която беше прекратена през ноември часове преди да изтече срокът за подаване на оферти. Както и при предната процедура целта е да се изберат изпълнители, с които да се подпише рамково споразумение за проектиране и строителство на общо 22 км улици, на базата на което ще бъдат възлагани конкретните поръчки през следващите 4 години.
  ...
 • Вечерни новини: Домусчиев купува "Нова тв", опасният за медийната свобода закон остава в сила  Доминиращата новина на деня (макар и неофициална) е, че председателят на КРИБ Кирил Домусчиев до дни може да договори покупката на най-голямата медийна група в България "Нова тв". С новинарски отенък е и друго събитие от срядата, която потвърждава неприятното усещане за държавни опити за контрол на медиите - управляващите отхвърлиха ветото на президента над силно спорни текстове в Закона за личните данни, които са заплаха за свободата на словото.

  Междувременно управляващите опитват...
 • Снимка на деня
 • Страните членки не харесват Кьовеши за европейски главен прокурор


  Посланиците на страните - членки на ЕС, предпочетоха Жан-Франсоа Бонер за поста главен прокурор на ЕС. Предпочитаният кандидат на селекционната комисия беше румънката Лаура Кьовеши. Следващата седмица Европейският парламент трябва да избере своя кандидат. Ако двете институции имат разногласие, те ще преговарят до постигане на съгласие. Румъния беше твърдо против бившия главен прокурор на румънската Национална дирекция за борба с корупцията (DNA) Кьовеши.
 • Европарламентът призова за единна политика за медицинския канабис  На фона на стъпките, които някои държави от ЕС предприемат по линия легализацията на медицинския канабис, Европейският парламент призова да се създаде обща правна рамка, която да разграничи отделните видове на растението. Нещо повече - депутатите настояват да се засилят научните изследвания на неговото приложение в медицината и фармацията, се посочва в документа, приет преди седмица, който вече е изпратен в Европейската комисия.

  "Отсяване" на канабиса

  В резолюцията на...
 • Заради нисък рейтинг Кремъл направи рязък завой към социалната тематика  Час и половина социални обещания, предупреждения към спецслужбите и прокуратурата да не тормозят бизнеса, жест към Европа за по-добри отношения и заплаха с възможност за много бърз ядрен удар срещу САЩ. Така в най-кратък вид изглежда съдържанието на годишното обръщение на руския президент Владимир Путин към Федералното събрание на страната.

  По принцип то се провежда през март, но сега бе изтеглено почти в средата на февруари. Според анализатори причината е опит да се овладее бързо...
 • 4+1 | Либертарианската фантазия за криптовалутите, икономистът, който предвиди кризата, и още  ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

  Новото универсално приложение на Apple
  Apple планира да комбинира приложенията за iPhone, iPad и macOS в едно общо. Цeлтa нa инициaтивaтa c ĸoдoвo имe Маrzіраn e дo 2021 г. дa пoмoгнe нa paзpaбoтчицитe дa cъздaдaт eднo пpилoжeниe, ĸoeтo дa paбoти бeз съществени разлики и нa іРhоnе, и нa іРаd, и нa Мас. Какво означава това за потребителите можете да прочете в текста на The Verge.

  По-слабият пол
  Оказва се, че в момента момичетата изпреварват...
 • На 31 март България посреща една от най-добрите кулинарни академии в света - Basque Culinary Center