Ако продължите да използвате сайта, се съгласявате с използването на "бисквитки" от наша страна.
 • Вечерни новини: Пазарите пак потънаха, Жирардели бил собственик на "Юлен" още от 2016 г.  С наближаването на празниците политическите новини по света все повече стихват, като изключим непрестанното тревожно жужене около Brexit. Това спокойствие обаче не важи за световните борси, които минават през пореден трусов период, подхранвани от страха от забавяне на глобалната икономика, очакваното утре поредно повишение на лихвите от Фед и от евентуален нов разрив между САЩ и Китай по линия на търговската война.

  Иначе в България актуалните сюжети от вчерашния ден продължиха да...
 • Снимка на деня
 • Закупена земеделска земя няма да може да бъде урбанизирана 7 години  Държавата ще се опита да промени изцяло поземлените отношения. Измененията са залегнали в новия законопроект за собствеността, поземлените отношения и опазването на земеделските земи.

  Той е изработен от земеделското министерство и е в процедура по обществено обсъждане до 19 януари. Идеята е в този общ закон да бъде заложено цялото законодателство, свързано със земеделските земи и поземлените отношения в страната.

  Част от ключовите промени са свързани с ограничението, че...
 • НЗОК иска фармацевтичните компании да поемат цената на иновативните лекарства  Здравната каса за пореден път повтаря нарушението, за което многократно е глобявана от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) – злоупотреба с господстващо положение. НЗОК е единствената институция, която плаща за лечение и лекарства на здравоосигурени пациенти, същевременно касата е и органът, който определя параметрите, по които става това. Конкретно изплащането на медикаментите се извършва по реда на специална наредба за ценообразуване и заплащане, която се приема от Министерството на...
 • Малки и средни фирми кандидатстват за 147 млн. лв. субсидии  Близо 147 млн. лв. ще бъдат разпределени безвъзмездно сред малки и средни фирми, които искат да разширят производството си. Средствата са по оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност", а кандидатстването е до 21 май 2019 г. В процедурата могат да участват компании от най-различни сектори - от производство на храни до високотехнологични индустрии. Този път предимство ще бъде дадено на фирми, които досега не са получавали пари по програмата.

  Кой може да участва
  ...
 • 4+1 | Защо отличниците не стават задължително за лидери, ужасната за човечеството 536 г. и още  ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

  Студентите с петици стават най-добрите лидери
  Умението да изкарваш шестици невинаги се превежда в качества за лидерство и работа в екип. Проучвания показват, че диспропорционално много хора с петици в университетите си заемат лидерски позиции по-късно в живота си. Статия в Inc. предполага, че това се случва, защото тези хора имат повече време да се фокусират върху изграждането на така наречените меки умения, които прекаленото конвейерно учене може би...
 • Мнения Daily - Минахте, Теменужке, и моята червена линия  Предатели. Истински, автентични и съвършено осъзнати изменници.
  Обгазяване

  Минахте, Теменужке, и моята червена линия

  От коментар на политолога Евгений Дайнов в неговия фейсбук профил

  Енергийната Теменужка току-що ни съобщи, че БЕХ е наказан от Европейската комисия с глоба за монополно поведение, защото: България е отказала да приеме правилата на ЕС по съображения за НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ.

  Това било червена линия, от която България нямало било да...
 • Със или без Жирардели, "Юлен" остава свързан с ПИБ  След като от понеделник ски шампионът Марк Жирардели се афишира като действителен мажоритарен собственик на "Юлен", новината бързо обиколи социалните мрежи и предизвика емоции в цялата палитра - от възторг до присмех. Контролът над дружеството - концесионер на ски зоната в Банско, отдавна се свързва в публичното пространство с единия съсобственик на Първа инвестиционна банка (ПИБ) и председател на ски федерацията, Цеко Минев, и дори преди близо година и премиерът Бойко Борисов го заяви...
 • Държавата продаде ток за 183 млн. лв. през борсата  Последната работна седмица на година се оказва изключително успешна за държавните производители на електроенергия АЕЦ "Козлодуй" и ТЕЦ "Марица-изток 2". В два последователни дни - на 17 и на 18 декември, централите успяха да пласират големи количества от тока си за 2019 г. на доста по-високи от първоначално обявените цени. При очаквани приходи от 161 млн. лв. общата стойност на сключените сделки е 183 милиона.

  Това е пореден сигнал, че разходите за ток на бизнеса през 2019 г. ще...
 • Forton: Наемите и доходността при бизнес имотите ще се запази на същите нива през 2019 г.  Ръст в предлагането на офиси и индустриални площи и инвестиции в ритейл паркове ще движат пазара на бизнес имотите през 2019 г. Заради забавянето на икономическия растеж и очаквания плавен ръст на лихвите предстои предизвикателна година за имотния пазар. Това прогнозират консултантите от Cushman & Wakefield Forton.

  Сегашните нива на наемите ще се запазят и през предстоящата година, а прогноза за плавно покачване има единствено при търговските площи. Към края на 2018 г. доходността...