Ако продължите да използвате сайта, се съгласявате с използването на "бисквитки" от наша страна.
 • Обезщетения за стопаните от понеделник


  От понеделник започва изплащането на обезщетенията на земеделските стопани за евтаназираните овце и кози в огнищата с констатирано заболяване чума по дребните преживни животни в Ямболска и Бургаска области, съобщиха от пресцентъра на министерството на земеделието.
 • БЧК за повишаване квалификацията на педагозите


  Учители, психолози и други професионалисти в сферата на образованието от ОУ “Св.св. Кирил и Методий“ в село Веселиново получиха своите удостоверения за преминато обучение по програмата на  БЧК за придобиване на знания и формиране на базови и практически умения, свързани със защита на децата и учениците при бедствия и кризисни ситуации и оказване на първа помощ. В своето приветствие инж. Митко Филипов, директор на секретариата на Областния съвет на БЧК Ямбол поздрави всички за активното участие по време на обучителните модули и изрази специални благодарности към Стоянка Белчева, директор на училището и Ваня Георгиева, зам.-директор,
 • Строят нов мост над Тунджа при Елхово


  Нов мост над река Тунджа в град Елхово - на третокласния път Елхово – Изгрев - Скалица, ще бъде построен на мястото на стария. Председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Светослав Глосов подписа договора за проектиране и изграждане на новото съоръжение при км 2+500 на път III-7008, по който преминава трафикът към ТЕЦ „Марица Изток“. Съществуващият мост, построен преди повече от 90 години, е с дървена конструкция и една лента за движение.
 • Шампионска титла в спортните танци


  Танцовата двойка Николай Колев - Екатерини Кратира стана шампион на България в спортните танци в категория до 21 години в провелия се в Панагюрище държавен шампионат. Николай е от тунджанското село Хаджидимитрово, Катя е родена в гръцкия град Волос. Това е пореден успех за двойката, която участва и на Световното първенство в грузинската столица Тбилиси, провело се на 19 май, където те се класираха на полуфинал и заеха 10-то място в латиноамериканските танци сред 89 танцови двойки.
 • Контрабандни накити за 100000 лева задържани на Лесово


  1402,38 грама контрабандни златни изделия откриха в тайник на автобус с пътници митнически и гранични служители на ГКПП Лесово. Автобусът с турска регистрация е пътувал от Турция за България по редовна пътническа линия, управляван от български гражданин. Пристигнал е на Митнически пункт Лесово на 11 юни около 01.20 часа на трасе „Входящи леки автомобили и автобуси".
 • Над 4300 пациенти са избрали нов личен лекар през юни


  В периода от 1 до 30 юни тази година 4304 здравноосигурени лица от област Ямбол са сменили общопрактикуващия си лекар, съобщиха от РЗОК. В община Ямбол избор на нов личен лекар са направили 3167 граждани, в община Стралджа – 125, в община Тунджа 697 здравноосигурени лица са осъществили смяна на общопрактикуващ лекар, за община Елхово броят на лицата е 93, за Болярово – 17 и от друг здравен район нов избор са направили 205 здравноосигурени лица.
 • Златна сватба в село Калчево


  „Златна сватба“, след 50 години съвместен живот, отпразнуваха семейство Недялка и Георги Панайотови от село Калчево, съобщиха от Община Тунджа. Да отбележат заедно това събитие, в Пенсионерския клуб на селото, се събраха близки и приятели. Пред тях бе представена емоционална презентация, проследяваща семейния им живот, от сключването на гражданския брак през далечната 1968 година, до настоящия момент.
 • Изоставени коли поеха към разкомплектоване


  Oбщина Ямбол поднови кампанията си за освобождаване на градски територии от изоставени и излезли от употреба автомобили. Репатрирани са първите четири автомобила до площадка за разкомплектоване на излезли от употреба моторни-превозни средства. До тази крайна мярка се стига в случай, че в рамките на месец, след като бъде предупреден, собственикът на съответното МПС не предаде превозното средство на площадка за временно съхранение или в център за разкомплектоване.
 • Младите хора - 10 години заедно с Община Тунджа


  Младежки форум на тема „Младите хора - 10 години заедно с община „Тунджа“ се проведе в хотелски комплекс „Екатерина“ по инициатива на неправителствената организация „Младежта – европейското бъдеще на Веселиново“. На форума присъстваха представители на младежките организации от Веселиново, Безмер, Козарево и Дражево, както и партниращи организации - Български червен кръст, Младежки информационно-консултативен център - Ямбол и община „Тунджа“.
 • Строителната програма на Община Тунджа работи в няколко направления


  Строителните дейности по изграждането на пристройката към Основното училище в село Веселиново с нови учебни помещения и физкултурен салон напредват и вероятно ще приключат през октомври. Това съобщи по време на традиционния за понеделник брифинг с регионалните медии кметът на Община Тунджа Георги Георгиев, който направи преглед на реализицията на строителната програма на общината.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Email address is required.