Ако продължите да използвате сайта, се съгласявате с използването на "бисквитки" от наша страна.
 • Задържаха турски гражданин с контрабандни накити


  Окръжната прокуратура в Ямбол задържа за 72 часа турския гражданин Мураз С. Той е обвинен за това, че около 02.30 на 22 май на трасе за обработка на входящи леки автомобили на ГКПП „Лесово“ с „Порше Кайен“ е пренесъл през границата на страната, без знанието на митниците, стока в големи размери – 2100 грама златни и 630 гр. сребърни накити – престъпление по чл. 242, ал.1, б. „д“ от НК.
 • Мариета Сивкова: Бързо усвояване


  Компостиращата инсталация, която ще изгражда община Ямбол за около 3 000 000 лв, няма да преработва всички биоразградими отпадъци, а само зелени и дървесни. Това стана ясно на вчерашната сесия на Общинския съвет, на която кметът уточни намерението си. Това той не направи на предната сесия, на която общинските съветници гласувахме за преработка на биоразградимите отпадъци, като нещо добро и полезно за града. Умишлено или не - разминаването е съществено.
 • Мащабно оперативно-тактическо учение в Елхово


  Мащабно оперативно-тактическото учение проведоха в Елхово служителите на Регионалните дирекции за пожарна безопасност и защита на населението от Ямбол и Бургас. Целта бе организиране и управление на силите и средствата при ограничаване и ликвидиране на последствията от възникнало наводнение на територията на община Елхово. Според сценария, след значителни валежи от дъжд и повишаване нивото на река Тунджа и притоците ѝ, на територията на Община Елхово възниква кризисна обстановка.
 • Празничното шествие тръгва от Езиковата гимназия


  Празничното шествие за 24 май в града този път ще има за отправна точка Езикова гимназия „Васил Карагьозов“ и НУ „Проф. Нойков“. Двете училища са тазгодишните домакини на церемонията по честване Деня на славянската писменост и на българската просвета и култура. Началото на тържеството е в 09.30 часа в двора на ЕГ „В. Карагьозов“, който ще се изпълни с представителните групи от училища, детски градини, културни институти.
 • Престижна номинация за Община Тунджа


  Община „Тунджа“ е номинирана за наградата „Златната ябълка“ на Национална мрежа на децата. Наградата се връчва на хора и организации, които имат принос за правата и благосъстоянието на децата в България. Номинацията е направена от Сдружение „Дете и пространство“. В нея се казва: „В Община Тунджа е интегриран по един великолепен начин семейно ориентираният подход за грижа към децата.
 • Абитуриентските вечери започват на 23 май


  Абитуриентските вечери на момичетата и момчетата от Випуск 2018 в Ямбол започват на 23 май и ще се проведат в три последователни дни. В сряда в 19.00 часа край източната страна на Община Ямбол се събират зрелостниците от СУ „Св. Климент Охридски“, по същото време пред читалище „Съгласие“ е сборният пункт за ПГХТТ, абитуриентите от ПГЛПЕХТ се събират в 19.30 пред Общината.
 • Благотворителна кампания "Тунджа може"


  Mладите хора в Общинска администрация „Тунджа“ обявиха старт на благотворителната кампания „Тунджа може“. Целта на кампанията е набиране на пластмасови капачки за рециклиране. Със средствата, получени след предаването им за преработка, ще бъдат закупени нови мобилни ЕКГ апарати за спешните центрове в селата Скалица и Тенево.
 • Партиите в парламента - все по-богати и все по-стиснати рентиери


  Политиката в България е бизнес, и то един от най-печелившите. Законите позволяват на политиците официално да въртят десетки милиони публични средства, без да дават особено точен отчет как и с кого ги харчат. Така, превърнати в рентиери, партиите си живеят охолно с държавните субсидии - по 11 лв. на получен глас годишно.
 • СУ "Кл. Охридски" с второ място в конкурс за рисунки на Renault


  Ученици на  СУ "Св. Климент Охридски" от Ямбол спечелиха второ място в конкурса за безопасно движение в зелените градове на бъдещето. Над 600 рисунки от 140 училища в 71 населени места участваха в тазгодишното издание на конкурса за детска рисунка „Пътят и аз“ по образователната програма на Renault България „Безопасност и мобилност за всички“. Общият брой на участниците в конкурса е 1788. Тази година най-малките художници – отбори от ученици в първи и втори клас изобразиха своето разбиране за безопасно пресичане.
 • Тест за институциите за реакция при бедствие


  Оперативно-тактическо учение на екипи от Регионалните дирекции за пожарна безопасност и защита на населението от Ямбол и Бургас ще се проведе на 22 май на територията на община Елхово. Тема на учението е "Организиране и управление на силите и средствата при ограничаване и ликвидиране на последствията от възникнало наводнение на територията на община Елхово“. Учение ще се реализира със съдействието на ОДМВР - Ямбол,  ЦСМП - филиал Елхово, БЧК Ямбол, Община  Елхово и доброволно формирование при община Елхово.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Email address is required.