Ако продължите да използвате сайта, се съгласявате с използването на "бисквитки" от наша страна.
 • С фалшиви мерки управляващите ще борят "фалшиви" болнични


  В кашата с болничните засега е ясно едно - че никой не желае да ги плаща. Работодателите вече ултимативно отказват да поемат първите три дни, след като десет години плащат сметката за тях като "временна" мярка. Правителството обаче категорично не приема да ги върне към НОИ, защото ще трябва да извади още около 200 млн. лв. годишно. Затова и бизнес, и правителство от няколко години създават митология, че с болничните има масови злоупотреби.
 • Задържаха 40-годишен мъж за причинена телесна повреда на пенсионер


  В оперативната дежурна част на полицията в Ямбол е постъпил сигнал, че близо до търговски обект в комплекс „Златен рог“ има паднал човек с видими следи от насилие. Това се е случило, според полицейския бюлетин, около 11.00 часа в сряда. Пострадалият – 65 годишен мъж, е транспортиран в болнично заведение за оказване на медицинска помощ, настанен за лечение с различни контузни рани, без опасност за живота.
 • Нови услуги за платено паркиране в града


  Община Ямбол въведе нови услуги за паркиране в града. Гражданите ще могат да ползват паркомясто за 30 минути. Цената на новата услуга е 0.50 лв. и ще може да се заплаща единствено чрез паркоавтомат. Другата услуга, от която ще могат да се възползват гражданите на Ямбол е платеното преференциално паркиране по месторабота на улици, площади и паркинги, които попадат в границите на „Синя зона“.
 • Първа копка на строежа на новия търговски център


  На 20 февруари, четвъртък, на улица „Битоля“ №37 в Ямбол ще бъде направена първа копка по проекта „Retail Park Yambol". Началният час на церемонията е 11.00. Водосвет за освещаване на мястото ще бъде отслужен от Негово Високопреосвещенство митрополит Йоаникий. На събитието ще присъстват кметът на Ямбол Валентин Ревански и областният управител Димитър Иванов.
 • Нова социална услуга в Община Тунджа с грижа за възрастните


  На 20 февруари в село Миладиновци ще бъде представена най-новата социална услуга на територията на община „Тунджа“ - Център за настаняване от семеен тип за стари хора. Доставчик на социалната услуга е „Слънчев ден 7“ ООД. Домът за стари хора в село Миладиновци предлага услуги за възрастни, за хора с деменция, алцхаймер или които имат нужда от грижи и рехабилитация, поради напреднала възраст или прекарано тежко заболяване, имащи нужда от рехабилитация и раздвижване.
 • Празникът, който обединява


  Общините Ямбол и „Тунджа“ отново обединяват усилията си в организацията и провеждането на най-мащабното културно събитие в региона и една от най-зрелищните прояви, посветени на традициите в страната- Международния маскараден фестивал Кукерландия. Настоящото издание на фестивала носи едно много специално послание - фолклорът, традициите, българският дух не трябва да разделят, а да обединяват хората.
 • Ямболските превозвачи прекратиха курсовете до Сливен


  Превозвачите преустановиха от 18 февруари обществения превоз на пътници по автобусна линия Ямбол – Сливен, част от Републиканската транспортна схема, квота на Община Ямбол. В тази връзка, автобусната линия се изпълнява само от квотата на Община Сливен, поради което курсовете по направлението са разредени и са с часове на тръгване от Ямбол – 07.30, 09.30, 11.30, 13.30, 15.30 и 17.30 часа. На 05.02.2020г. Община Ямбол обяви обществена поръчка за извършване на обществен превоз на пътници по автобусна линия Сливен - Ямбол, квота на Община Ямбол.
 • Ефективна присъда за британец, шофирал дрогиран


  Районният съд в Ямбол наложи ефективно наказание от година и девет месеца лишаване от свобода спрямо британски гражданин, шофирал след употреба на канабис. На седми октомври 2018г. управляваният от Джак Б. автомобил бил спрян за проверка от полицейски служители край Ямбол. Тъй като поведението му било неадекватно и зениците на очите му били разширени, у служителите на реда възникнало съмнение, че водачът на превозното средство е повлиян от употреба на алкохол или наркотични вещества.
 • План-приемът за новата учебна година е приет


  Комисията по заетост към Областния съвет за развитие съгласува и прие подготвеното предложение за държавния план-прием на област Ямбол за 2020/2021 година. В хода на заседанието от Регионалното управление на образованието представиха данни за държавния план–прием в VIII клас по профили и професии в профилираните и професионалните гимназии, в средните училища на областно ниво за учебната 2020/2021 година.
 • "Априлец" приема Държавния шампионат по бокс за младежи


  Боксов клуб „Априлец“ от село Бояджик е домакин на поредния Държавен личен шампионат за младежи (17 - 18 години). Турнирът ще се проведе в спортна зала „Диана“ от 19 до 23 февруари. Входът ще бъде свободен и любителите на бокса ще имат възможност да наблюдават най-добрите боксьори от страната в тази възрастова група.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Email address is required.

Online Shopping in BangladeshCheap Hotels in Bangladesh