Ако продължите да използвате сайта, се съгласявате с използването на "бисквитки" от наша страна.
 • Хулигански прояви в протест срещу противоепидемичните мерки


  Под надзора и ръководството на Районна прокуратура Ямбол се провежда досъдебно производство за извършени непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Деянието е извършено на 28 март на кооперативния пазар в Ямбол. Хулиганските действия се изразяват в демонстративно счупване на телевизор и призив същото да бъде направено и от други граждани, като протест срещу мерките, против разпространението или проявяването на заразна болест по хората, наложени със заповеди на Министъра на здравеопазването във връзка с усложняващата се епидемиологична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19 на територията на страната.
 • Разпределят дезинфектанти за болнични и социални заведения


  Три тона етилов спирт, разпределени за Ямболска област, пристигнаха в Областната администрация. Спиртът е доставка по линия на Логистично-координационния център към Националния оперативен щаб за борба с коронавируса. По-голямата част от количествата е за болничните заведения в областта, за лекарските практики на общопрактикуващите лекари и за социалните заведения.
 • Отмяната на платеното паркиране е удължена до 13 април


  Във връзка с удължаване срока на всички въведени противоепидемични мерки срещу разпространението на Covid-19 в България със заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, Община Ямбол отменя действието на платената „Синя зона“ за паркиране в центъра на града до 13 април включително. Осигуряването на условия за по-голяма социална дистанция на гражданите и намаляване ползването на градския транспорт са част от мерките за овладяване на разпространението на коронавирус.
 • Безплатни маски и още подкрепа за потребителите на социални услуги


  Община „Тунджа” осигурява безплатни маски за многократна употреба и други лични предпазни средства за потребителите на социални услуги в домашна среда с особен фокус върху най-уязвимите групи от местната общност- самотните възрастни и хората с увреждания. Активирани са всички общински и общностни ресурси в лицето на екипите и доставчиците на социални услуги, медицинските специалисти от учебните и детски заведения, здравните медиатори, образователните сътрудници и всички други общностни работници.
 • Разследват седем нарушители на противоепидемичните мерки в региона


  Районната прокуратура в Ямбол наблюдава седем досъдебни производства за нарушаване на противоепидемичните мерки, въведени в Република България със заповед на министъра на здравеопазването, насочени против разпространяването или появяването на заразна болест по хората, във връзка c усложняващата се епидемиологична обстановка, свързана с разпространението на СОVID-19 в страната. Шест от седемте производства се провеждат като бързи такива.
 • Административни услуги по електронен път


  Във връзка с обявената от Световната здравна организация спешност за обществено здраве от международно значение по отношение на коронавирус Covid-19 и с цел ограничаване разпространението на заболяването, както и в подкрепа на усилието да се възстанови нормалната дейност на административното обслужване, Община „Тунджа“ препоръчва на лицата да използват възможността за заявяване на административни услуги по електронен път.
 • Ямболският театър излъчва свои спектакли в социалните мрежи


  В навечерието на 27 март, Международния ден на театъра, Драматичен театър „Невена Коканова“ започва излъчване на емблематични спектакли от репертоара си през годините. Началото се поставя на 26 март със „Свирепо настроение“ по Йордан Радичков. Адаптацията и режисурата е на Борислав Чакринов, сценографията и костюмите са дело на Александарина Игнатова. В спектакъла участват Димитър Димитров, Милен Каракамушев, Вълчо Янев, Даниела Райчевска, Цветелина Кънева, Волен Митев, Михаил Лазаров, Георги Ружичка.
 • Дистанционните услуги са предпочитани от данъкоплатците в Ямбол


  Близо 2000 жители на града и региона подадоха годишните си данъчни декларации за облагане на доходите по електронен път до момента, съобщават от НАП Ямбол. Общият брой на подадените и обработени декларации е 2500. От тях на място в салона за обслужване на НАП в града са подадени едва 500 декларации, с персонален код са изпратени 1400, с електронен подпис 600, очакват се екземплярите, изпратени по пощата или с пощенски оператор.
 • Медицински маски за семейните лекари от дарители


  Областният управител на област Ямбол Димитър Иванов изказва благодарност на ръководството на фирма Ecoplast Fiber и лично на г-н Иван Рангелов за дарението от медицински маски направено днес на Областна администрация. 1000 медицински маски за еднократна употреба областният управител предоставя на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Ямбол.
 • Дарения осигуряват три апарата за вентилация в болницата


  Близо 30 хиляди лева за четири дни са дарени от фирми и граждани по дарителската сметка на Община Ямбол за борба с разпространението на коронавирус – за закупуване на апарат за вентилация за интензивно отделение и на бързи тестове за диагностициране на КОВИД-19, за нуждите на МБАЛ „Свети Пантелеймон“ Ямбол.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Email address is required.

Online Shopping in BangladeshCheap Hotels in Bangladesh