Ако продължите да използвате сайта, се съгласявате с използването на "бисквитки" от наша страна.
 • Тунджанските съветници заседават извънредно


  Даване на съгласие за прилагане на Решение на Областен управител на област Ямбол по чл.16 д, ал.6 от Наредба №2 от 15 март 2002г. за условията и реда за утвърждаване на транспортни схеми и за осъществяване на обществени превози на пътници с автобуси по автобусни линии от Областната транспортна схема от квотата на Община „Тунджа“.
 • Спешни мерки за междуселищните пътнически превози


  Областната транспортна комисия прие изменение в маршрутните разписания на Областната транспортна схема, с което се променят и квотите на общините. Квоти от Областната транспортна схема от община Ямбол преминават като квоти на общините Стралджа и „Тунджа“. На базата на това решение областният управител на област Ямбол утвърди измененията в 17 маршрутни разписания от квотата на община Стралджа и 74 маршрутни разписания от квотата на община „Тунджа“.
 • Подготвят честване на 55 години от създаването на "Въжички"


  На богат, шарен и вълнуващ фолклорен празник ще се радват почитателите на народното танцово изкуство в Стралджа в края на август, информира Надя Жечева. Отбелязването на 55-тата годишнина от създаването на емблематичния фолклорен ансамбъл „Въжички“ ще съвпадне с дните, посветени на 50-годишнината от обявяването на Стралджа за град и според организаторите от общината това ще обогати празничната програма.
 • 6.6% равнище на безработица в региона според Бюрото по труда


  Регистрираните безработни в област Ямбол в края на март са 3663 души, съобщиха от Бюрото по труда в града. Сравнението с предходния месец показва намаление от 165 души (с 4.3%), което е характерно за този месец на годината, когато постепенно нараства предлагането на заетост. Спрямо март 2018г. се отчита намаление от 573 души или с 13.5%.
 • Сигнал до прокуратурата оспорва решение на Общинския съвет


  Сигнал за проверка изпратиха до Окръжния прокурор от Инициативен комитет „Да спасим град Ямбол от кмета“. От инициативата информират прокуратурата, че общинските съветници са въведени в заблуждение при гласуване на решение по една от точките в проведеното на 29 март заседание на Общинския съвет. Поместваме пълния текст на сигнала:
 • Кражби на парични суми от леки автомобили


  Ямболските криминалисти разкриха кражба на парична сума от лек автомобил. Оперативно-издирвателните мероприятия са проведени след постъпил сигнал от 69-годишен жител на града, за това че на 19 април от автомобила му, паркиран на ул. Кичево“ е извършена кражба на чантичка със сумата от 320 лева и лични документи. В хода на полицейските действия е установена съпричастността към посегателството на непълнолетен местен жител.
 • В Деня на Земята в Стралджа засадиха 200 акации


  По инициатива на общината в Деня на земята в Стралджа бяха засадени 200 акации. С тях се слага и начало по  възстановяването на зелените пояси в Стралджа, унищожени през 90-те години на миналия век. Фиданките са закупени със средства от бюджета на общината.
 • Апартаментгейт разобличи начина на мислене на управляващите


 • Конкурс "Природата рисува" за най-младите фотографи


  Ямболското екологично сдружение „Движение с екологична насоченост” организира фото-конкурс за ученици, посветен на Деня на Земята, международен празник, честван от половин милиард души всяка година. Целта на фотографското състезание е да обърне погледа на младите върху природата, която е основният ни капитал на тази планета. В Областния фото-конкурс могат да участват деца, разпределени в две възрастови групи: V – VIII и  IX - XII клас.
 • Срещи на Елена Йончева в Ямбол


  Водачът в листата с кандидати на БСП за български представители в Европейския парламент Елена Йончева ще бъде в Ямбол във вторник. От 15.00 съвместно с групата съветници на БСП в Общински съвет Ямбол Йончева ще се включи в открита приемна с граждани. Шатрата на социалистите ще бъде разположена в пространството срещу сградата на Централната поща. В 16.15 в камерната зала на хотел „Тунджа“ е началото на дискусията с представители на неправителствения сектор, посветена на проблемните европейски проекти в града.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Email address is required.