Ако продължите да използвате сайта, се съгласявате с използването на "бисквитки" от наша страна.
 • Започват ремонт на Калчево - Победа - Челник


  Започва ремонтът на 6,7 км от път II-53 Калчево - Победа - Челник, между 161-ви и 168-ми км, в област Ямбол, съобщиха от Агенция Пътна инфраструктура. Второкласният път е най-късата връзка между Ямбол и Бургас към Южното Черноморие, той е предпочитан маршрут от тежкотоварния трафик от и към пристанище Бургас.
 • Безплатни тестове за Хепатит С в града


  Сдружение „Айвър“, партньор на ямболското читалище „Умение-2003“ в Гражданско обединение „Равни БГ“, организира безплатни тестове за хепатит С в цялата страна в месеца на Световния ден за борба с хепатита – 28 юли. Изследвания съвсем безплатно можете да си направите и в двете лаборатории на „Рамус“ в Ямбол, съобщиха от читалището. Хепатит C e изключително опасно заболяване. Нарича се още „тихият убиец", тъй като хората могат години наред да живеят с диагнозата, без да знаят че са инфектирани и заразни.
 • Иззети археологически находки в спецакция на полицията


  Поредната специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност и превантивна дейност по безопасността на движението се проведе под наблюдението на Окръжна и Районна прокуратура – Ямбол. В рамките на операцията са проверени 658 лица и 426 МПС. Задържани са 8 лица, съпричастни към различни престъпления. Едно лице е привлечено в качеството му на обвиняем за извършена кражба на мобилен телефон. Извършени са проверки на 25 обекта - автокъщи, автоморги, магазини и частни имоти.
 • Два пъти по-малко катастрофи в региона през 2020г.


  От началото на годината тежките пътно-транспортни произшествия на територията на Област Ямбол са намалели два пъти в сравнение със същия период на предходната година. Това стана ясно по време на заседанието на Областната комисия по безопасност на движението. То бе председателствано от областния управител Димитър Иванов, а в него участие взеха заместник-председателят на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ Анжелина Тотева, представители на общини и ангажираните институции.
 • Близо два милиона от "Региони в растеж" за ремонти в Зона Център


  Кметът на Община Ямбол Валентин Ревански подписа договор за финансиране на проект „Устойчиво и интегрирано развитие на градската среда на община Ямбол - втори етап" по ОП „Региони в растеж" 2014-2020г., конкретен проект от Инвестиционeн приоритет "Градска среда", група дейности "Градска среда" от Инвестиционната програма на град Ямбол. Този проект се реализира благодарение на направените повторни анализи и редуциране на завишен обем на СМР и  количествено-стойностни сметки от други обекти и спестени от тях средства, както и остатъчни средства от програмата.
 • Социалистите в Ямбол ще гласуват за лидер на БСП в пет секции


  Общинският съвет на БСП – Ямбол е сформирал общинска избирателна комисия за пряк избор на председател на Националния съвет на левицата, съобщи председателят на ямболската организация Катя Георгиева. Комисията е от 7 членове, избрани са и 3 резервни. Неин председател е Калоян Калиманов, зам.-председател е Любен Сяров, а секретар - Драгомир Драгнев. Вътрешната предизборна кампания ще започне от 13 август, когато ще започне и работата на общинската избирателна комисия.
 • Иззеха 36 килограма безакцизен тютюн


  Специализирана полицейска операция за противодействие на незаконната търговия с акцизни стоки е проведена на 29 юни от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ на Областната дирекция на МВР в Ямбол. В хода на полицейските действия на ул. „Драва“ в ромската махала на града, при проверка на лек автомобил, ползван от 39-годишна жена, е намерен чувал, съдържащ около 36 кг нарязан тютюн.
 • Пътищата на Илиевски и "Дианополис" се разделиха


  Във връзка с разпространяването на неверни и манипулативни твърдения съобщаваме, че Камерен оркестър „Дианополис“ няма да се закрива, информират от „Раковски“ №7. Община Ямбол има ясна визия за неговото развитие. От длъжност е освободен диригентът на оркестъра Константин Илиевски след направен финансов анализ на ситуацията и проведени разговори с част от останалите музиканти.
 • БСП иска гаранции за качествено дистанционно обучение


  Общо 928 ученици от област Ямбол не са се включили в електронното дистанционно обучение, съобщи на пресконференция в Ямбол зам.-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин, базирайки се на отговор на министъра на образованието на негови въпроси във връзка с поетата инициатива да бъде гарантирано дистанционното обучение на всички ученици в Ямболска област.
 • Ансамбъл "Тунджа" се готви за своя 65-и рожден ден


  Фолклорен ансамбъл „Тунджа“ ще отбележи в началото на есента 65-тата годишнина от създаването на формацията. Честването беше планирано в началото на май, но епидемичната обстановка отложи празника, каза на пресконференция в Община Тунджа директорът на ансамбъла Петър Димитров. Формацията, продължител на създадения през 1954 година Тракийски ансамбъл в Ямбол, е вторият професионален фолклорен състав в страната след Националния ансамбъл за народни песни и танци „Филип Кутев“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Email address is required.

Online Shopping in BangladeshCheap Hotels in Bangladesh