Ако продължите да използвате сайта, се съгласявате с използването на "бисквитки" от наша страна.
 • Над 3000 подписа в допитването и немалко опити за сплашване


  Над три хиляди са вече жителите на града, които са се включили в подписката за провеждане на местен референдум по повод намерението на градската управа да поеме дългосрочен общински дълг в размер на девет милиона евро. Това съобщиха от Инциативния комитет за организиране на допитването. Всеки, който не е безразличен, може да се включи в подписката, гражданите заслужават да имат информиран избор как ще се харчат техните пари, посочиха от инициативата. В същото време организаторите съобщиха и за опити за насаждане на страх и посичане на инициативата.
 • Съседите представиха туристически обекти, традиции и занаяти


  В Градския парк в Ямбол се проведе третото съвместно събитие „Туристически обекти в Одринския регион“, организирано от Община Одрин и Община Ямбол, с което се популяризира туристическия потенциал на съседите. Жителите на Ямбол се запознаха с рекламните клипове за културно-исторически обекти, които представиха най-популярните туристически дестинации в съседния ни град. Местни занаятчии изложиха красиви цветни продукти и сувенири, изработени от самите тях, характерни за този край, изобразяващи дългогодишни традиции и занаяти.
 • Ако останем без Борисов


  Ако вярвахме на премиера Борисов всеки път, когато ни плаши с война, мигрантски вълни и други катаклизми, досега да сме умрели. Като оня човек, замръзнал в хладилна камера при 13 градуса по Целзий. Не знаел, че в този ден хладилните камери не работели - убили го страховете му.
 • Турция пренасочва тежкотоварния трафик през Хамзабейли - Лесово


  От 18 декември Турция въвежда промени при преминаването на тежкотоварни автомобили през ГКПП "Капъкуле" (Капитан Андреево от българска страна) и ГКПП "Хамзабейли" (Лесово от българска страна). С такава информация разполагат в нашето министерство на външните работи. Промените са свързани със задължителното пренасочване на тежкотоварните автомобили, превозващи стоки за износ от/през Турция с крайна дестинация България от ГКПП "Капъкуле" към ГКПП "Хамзабейли".
 • Преминаването по "Преслав" е възстановено


  Улица „Преслав“ е отворена за движение през зимния сезон. Една от основните пътни артерии в града се реконструира по проект „Устойчиво и интегрирано развитие на градската среда на община Ямбол“, финансиран по ОП „Региони в растеж 2014-2020“. До момента са извършени почти всички заложени строително-ремонтни дейности и улицата е в годност да бъде ползвана с цел облекчаване на трафика през зимния сезон. Мерките обхванаха участъка от кръстовището с „Димитър Благоев“ (пл. „Боровец“) до пресечката с ул. „Акация“.
 • Кратко предпразнично заседание на Съвета в Стралджа


  На 21 декември от 10.00 часа в Стралджа ще се проведе 38-то редовно заседание на Общинския Съвет. По предложение на кмета Атанас Киров съветниците ще обсъдят План-сметката за дейност „Чистота“ за 2019г. Киров е вносител и на докладна записка относно компенсирани промени между показатели на капиталови разходи, както и между отделни обекти, финансирани със средства от целевата субсидия, определена със Закон за държавния бюджет.
 • Акция срещу разпространението на наркотици


  Операция по противодействие на наркоразпространението е осъществена през изминалите два дни от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност” при ОДМВР-Ямбол и колегите им от РУ Елхово. Действията са проведени под наблюдението на прокуратурата. В хода на операцията са установени шестима мъже, съпричастни към престъпления, свързани с наркотици. При извършените процесуално следствени действия на два адреса в община Болярово,
 • МИГ-Тунджа стартира прием на проектни предложения по мярка 7.5  Европейски съюз
  ЕВРОПЕЙСКИ ЗЕМЕДЕЛСКИ ФОНД ЗА РАЗВИТИЕ НА СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ: ЕВРОПА ИНВЕСТИРА В СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ

  СДРУЖЕНИЕ С НЕСТОПАНСКА ЦЕЛ «МЕСТНА ИНИЦИАТИВНА ГРУПА – ТУНДЖА»

 • Полицейска операция в Ямбол и 11 тунджански села


  24 акта за установени административни нарушения, 20 глоби по фиш, 7 протокола за предупреждение по чл. 65 от ЗМВР, 2 разпореждания по чл. 64 от ЗМВР. Това са резултатите от проведена полицейска операция в Ямбол и 11 селища от Община Тунджа. Проверени са 79 МПС, 32 търговски обекта и районите на 10 учебни заведения. Специализираната полицейска операция е била с фокус превенция и противодействие на конвенционалната престъпност и незаконна миграция. В операцията са участвали полицейски сили от РУ Тунджа, РУ Ямбол и от Зонално жандармерийско управление – Бургас. Проверени са общо 198 лица.
 • Внимание, телефонни измамници!


  В дежурната част на полицията в Ямбол са постъпили няколко сигнала от жители на града, станали обект на опит за телефонни измами. Измамниците са използвали познатия сценарий, при който, представяйки се за полицейски служители, отправят искане за съдействие при задържането на телефонни измамници. За придаване достоверност на измамата, гражданите получават обаждане и от измамник, който се държи грубо и заплашително.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Email address is required.