Ако продължите да използвате сайта, се съгласявате с използването на "бисквитки" от наша страна.
 • Изграждат нов търговски комплекс на улица "Граф Игнатиев"


  В Ямбол беше направена първата копка, с която „Зет Естейт“ ЕООД стартира строителството на новия търговски комплекс „Ямбол Парк“. Той ще бъде разположен на кръстовището на два основни булеварда – „Граф Игнатиев" и „Крайречен“. Търговският център ще разполага с общ паркинг с хипермаркет „Кауфланд“.
 • Удължават важен срок за търговците в града


  Община Ямбол уведомява всички физически лица, юридически лица и еднолични търговци, които извършват дейност на територията на общината, че срокът за подаване на Заявления за работно време на стационарни обекти се удължава до 31 декември 2020 година. Община Ямбол започна изготвянето на Регистър, поради липса на такъв от 2004 година, и във връзка с приета Наредба за опазване на обществения ред и поддържане на приветлив вид на община Ямбол, която е в сила от 21. 08. 2020 година.
 • Градският транспорт тръгва с ново разписание


  От 18 септември, петък, автобусите от вътрешноградския автобусен транспорт в Ямбол тръгват по разписанието от новата транспортна схема, приета на заседание на Общински съвет  Ямбол на 13 август. При съставяне на новата транспортна схема е взето предвид застъпването на автобусни линии и въпреки намаления общ брой курсове е подобрена възможността за бързо придвижване на гражданите.
 • Предвиждат кръгови кръстовища по две конфликтни отсечки


  Областната комисия по безопасност движението по пътищата взе единодушно решение, с което предлага на УС на АПИ при „изграждане на проект за обект ремонт на път II-53 „Ямбол – Калчево“ от км 146+930 до км 161+480 в частта на кръстовище при км 152+711 с път III-5304 „Ямбол – Кукорево – Окоп“ и кръстовище при км 158+674 с път I–7 „Могила – ГКПП Лесово“ да се предвиди промяна организацията на движение, чрез изграждане на кръгови кръстовища с цел безопасност на движението по пътищата“.
 • Ямболският Факултет започна новата академична година


  Кметът на Община Ямбол Валентин Ревански и председателят на Общински съвет Ямбол Антон Шиков бяха сред гостите на откриването на новата академична година на Факултет „Техника и технологии“ Ямбол към Тракийски университет – Стара Загора. На церемонията присъстваха областният управител на област Ямбол Димитър Иванов, Негово Високопреподобие архимандрит Димитрий и ректорът на Тракийския университет доц. Добри Ярков.
 • Нови 10 случая с коронавирус в региона през последните 24 часа


  Противоепидемичните мерки в областта след старта на новата учебна година, мерките при предстоящите избори за кмет на територията на село Тенево, община „Тунджа“, актуалната обстановка по разпространение на COVID 19 в област Ямбол, обсъдиха на заседание членовете на Областния медицински съвет. Като цяло епидемичната обстановка в област Ямбол към момента е спокойна. Активните случаи на лица с доказана коронавирус инфекция са 51, като 41 са на домашно лечение.
 • Набират преброители за предстоящото Преброяване '2021


  От 15 септември започва набиране на преброители и контрольори за предстоящото през януари и февруари 2021г. Преброяване на населението и жилищния фонд. В срок до 30 октомври кандидатите трябва да подадат заявление по образец в общината, в която искат да бъдат наети. Документите за кандидатстване ще може да бъдат изтеглени от сайта на Преброяване '2021 и в сайтовете на общините. При предстоящото преброяване ще бъдат ангажирани над 23 000 преброители и около 6000 контрольори, които ще преминат специални обучения и ще подпишат декларация за опазване на статистическата тайна на получената информация.
 • С традиции по пътя към доброто образование


  С химна на Република България и издигане на националния флаг в Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в село Веселиново тържествено беше открита новата учебна 2020-2021 година. В рамките на сценария по откриване на учебната година, във връзка с изпълнението на проект „Компас – Интегрирани мерки за социално включване в община „Тунджа“, финансиран по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, се проведе и празничното събитие „Традициите – път към доброто образование“.
 • Тържествено начало на новата учебна година в Ямбол


  Кметът на Община Ямбол, неговите заместници, председателят на Общински съвет Ямбол и общински съветници присъстваха на откриването на учебната година в различни ямболски училища. Валентин Ревански беше гост на откриването на новата учебна година в Основно училище „Любен Каравелов“. „На всички ученици от сърце желая да бъдат на първо място здрави, смели и отговорни! Ямбол се гордее със своите талантливи деца, вие сте нашето най-голямо богатство и бъдещето на нашия град!“, каза кметът на Община Ямбол.
 • Успешна учебна година на всички от ПГЗ "Христо Ботев"!


  Професионалната гимназия по земеделие „Христо Ботев“ в Ямбол отвори врати на 15 септември за 85-ти път, за да посрещне поредния випуск бъдещи техници, агрономи, икономисти, фермери, пчелари и специалисти по трайни насаждения. В 10.00 в двора на гимназията се събраха само новите три паралелки осмокласници, а час по-рано в училище влязоха учениците от по-горните випуски, за да открият учебната година в класните стаи при спазване на всички изисквания за безопасност.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Email address is required.

Online Shopping in BangladeshCheap Hotels in Bangladesh