Ако продължите да използвате сайта, се съгласявате с използването на "бисквитки" от наша страна.
 • Социалистите в града започват проект "Аз обичам Ямбол"


  Различни теми, свързани с характерните проблеми в страната и региона, са поставили гражданите на Ямбол в приемната на народния представител Кристиан Вигенин в клуба на БСП, стана ясно от брифинга на социалистите в Ямбол. "Основните въпроси бяха свързани с неспособността на правосъдната система да гарантира справедливост, проблемите с детските градини, състоянието на регионалното сметище", посочи Вигенин. Народният представител се ангажира и с проучване на възможностите и икономическата целесъобразност за изграждане на контролно-пропускателен пункт с Република Турция при село Странджа, каквото предложение е направено от граждани в приемната в клуба на БСП.
 • Игротека в библиотеката в село Тенево


  Заключително мероприятие по проект „Търсачи на  знания и емоция“ беше проведено в читалище „Просвета“ в село Тенево. В същото време там стартира работата и на детската „Игротека в библиотеката“. Игротеката е реализирана по проект, финансиран от Фондация „Глобални библиотеки България“, и е насочена към най-малките граждани на селото, децата до 7 години. Целта е под формата на игра те да откриват тайните на познанието, да се насърчава интереса им към четенето, към търсенето и намирането на път към буквички и цифри.
 • В памет на д-р Калина Карадимова


  На 8 октомври 2018г. се навършиха 10 години от смъртта на д-р Калина Карадимова. Д-р Карадимова е една от достойните личности на Ямбол, уважавана от всички, които са се докоснали до нейния професионализъм. Тя е посветила живота си на великото тайнство на раждането. Дала е живот на хиляди деца и надежда на много семейства.
 • Образователни концерти на ансамбъл "Тунджа"


  Фолклорен ансамбъл „Тунджа” за поредна година изпълнява проекта си за работа с подрастващите в Община „Тунджа”. Ансамбълът представя образователни концерти в десетте тунджански училища, за да бъдат предадени и запазени народните песни и танци от подрастващото поколение. Образователните концерти стартираха на 16 октомври в ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ в село Бояджик.
 • 'Днес още има робство"


  Доброволци от Младежкия Червен кръст в Ямбол проведоха „Поход на свободата“ по повод Европейския ден за борба с трафика на хора. Целта на инициативата, подготвена съвместно с Фондация А21 - глобална неправителствена организация, която се бори срещу трафика на хор,а бе да се насочи вниманието на обществото към проблема със съвременното робство. Доброволците на БМЧК преминаха мълчаливо по центъра с плакати с различни надписи „Днес още има робство“, „Само 1% от жертвите на робство се спасяват“, като по този начин изразиха позицията си в полза на уязвимите лица, попаднали в трафик по различни причини.
 • Вечер с поезията на Георги Братанов


  Премиера на антологичната книга „Молитва към човека“ от Георги Братанов събра в зала „Съвременност“ на Безистена приятели и почитатели на твореца. За житейския и творчески път на незабравимия ямболски поет говориха издателят Иван Гранитски, писателите Любомир Котев, Тенко Тенев и Иван Джурелов. Бе прочетен и текст на Стефан Личев, спомоществовател на изданието, посветен на приятелството му с Георги Братанов през годините. Художник на корицата е проф. Иван Димов.
 • Приемна за граждани на Кристиан Вигенин в клуба на БСП


  Приемна за граждани на Ямбол организира народният представител от БСП Кристиан Вигенин. На 22 октомври, понеделник, от 11.00 до 12.30 часа в клуба на БСП Ямбол той ще очаква всеки, които иска да постави пред него някакъв проблем или да потърси съдействие.
 • Десет години Дневен център в Генерал Инзово


 • Един „Титаник” потъва до нас


 • Откриват барелеф на д-р Карадимова и улица на нейно име


  По повод 10-тата годишнина от смъртта на д-р Калина Карадимова, официално ще бъдат открити улица на името на уважаваната лекарка и неин барелеф, изработен от ямболския скулптор Петко Йорданов. Откриването ще бъде на 25 октомври 2018г. от 17.00 часа на ул. “Д-р Калина Карадимова“ (пресечка на ул. „Преслав” след подлеза в посока към ул. „Стефан Караджа”). Всеки, който си спомня за д-р Карадимова, може да уважи паметта и, като присъства на откриването.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Email address is required.