Ако продължите да използвате сайта, се съгласявате с използването на "бисквитки" от наша страна.
 • Процедурата по заема от 9 милиона евро беше прекратена


  Процедурата по вземането на облигационен заем от Общината в размер на девет милиона евро беше окончателно прекратена. Това стана с решение на Общински съвет Ямбол по предложение на кмета Валентин Ревански. Решението за откриване на процедурата за поемане на дългосрочен дълг от община Ямбол в размер на 9 млн. евро чрез емитиране на общински облигации, беше взето през декември 2018г. от действащия тогава Общински съвет.
 • Определиха десетте най-добри за годината от БК "Априлец"


  За двадесета поредна година се проведе традиционната церемония по награждаването на десетте най-добри спортисти на Боксов клуб „Априлец” от село Бояджик. Организатори бяха община „Тунджа” и Управителният съвет на боксовия клуб. На церемонията присъстваха Валери Симеонов, заместник-председател на Народното събрание и член на Управителния съвет на БК „Априлец“, Димитър Иванов, областен управител на област Ямбол, Волен Дичев, заместник-областен управител, Георги Георгиев, кмет на община „Тунджа“, Станчо Ставрев и Георги Чалъков, заместник-кметове на община „Тунджа“, Енчо Керязов, заместник-кмет на община Ямбол, Теодора Сулева, директор на Професионална гимназия по лека промишленост, екология и хранителни технологии, Катрин и Доника, дъщерите на дългогодишния председател на УС на БК „Априлец“ – Дойчо Димитров, както и боксьори, приятели и поддръжници на уникалния боксов клуб.
 • Двама задържани след въоръжен грабеж на улица "Срем"


  За броени часове ямболските криминалисти задържаха двама извършители на грабеж. Незабавните полицейски действия започнали в ранните часове на 13 декември след постъпил сигнал, че на улица „Срем“ в града двама мъже са били нападнати от въоръжени с нож лица. В резултат на предприетите бързи издирвателни действия е изяснена съпричастността и са задържани извършителите – мъже на 29  и на 36 години от Ямбол.
 • Нова услуга на Община Ямбол за електронни плащания


  Местните данъци и такси към община Ямбол вече могат да се заплащат много лесно и бързо в касите на Изипей и през интернет системата Ипей, съобщиха от общината. Плащането се извършва само със съобщаване на ЕГН на физическите лица или БУЛСТАТ на фирмите. Интернет плащането става след регистрация в сайта Ипей и следване на всички указателни стъпки в него. Регистрацията в Ипей е еднократна. След като се регистрира веднъж, собственикът на регистрацията може да разполага винаги с нея.
 • Първи случай на Африканска чума по свинете в региона


  Областният управител Димитър Иванов свика Областна епизоотична комисия във връзка с констатиран случай на болестта Африканска чума по свинете, при дива свиня, на територията край село Камен връх, община Болярово, в землището на Държавно горско стопанство Елхово“. Случаят на заболялото отстреляно диво прасе е лабораторно установен. Присъстващите членове на комисията, представители на различните заинтересовани и ангажирани институции, на общини и на промишлени свиневъдни ферми обсъдиха конкретни превантивни мерки, които се въвеждат на територията на област Ямбол.
 • Спешни мерки за обществения транспорт в Ямбол и Стралджа


  Областният управител Димитър Иванов проведе работна среща със заместник–кметовете на община Ямбол Михаил Керемедчиев и на община Стралджа Иван Иванов по отношение на искания, отправени от двете общини за предприемане спешни мерки по възлагане на транспортно обслужване. Община Стралджа е поискала областният управител да даде разрешение за спешна мярка по възлагане на обществен транспорт по 9 от линиите от схемата на общината, за които общината няма договори за обслужване и не е провела обществена поръчка, с което областният управител фактически разрешава на кмета да възложи пряко обществената услуга по транспорт без проведена процедура по ЗОП.
 • Коледна благотворителна акция на БЧК и "Билла"


  Доброволци от Младежкия Червен кръст предоставиха пакети с хранителни продукти на лица в риск от област Ямбол, информират от секретариата на БЧК. Храните бяха събрани благодарение на съвместната кампания „Купи и дари“ на Червения кръст и супермаркет „Билла“. Доброволците подготвиха боб, леща, ориз, олио, макарони, захарни изделия, които оформиха в пакети. Подпомогнатите лица, благодариха за благотворителния жест и внимание към тях в навечерието на Коледните празници.
 • Демонстрации в Питомника за полицейски кучета


  Представители на ръководството на Областната дирекция на МВР в Ямбол и кметът на града Валентин Ревански посетиха Питомника на дирекцията и наблюдаваха планово занятие на служебните кучета. В рамките на занятието водачите и служебните кучета, извършващи патрулна дейност, представиха елементи от общата дресировка – послушание и защита на водача. Специализираните служебни кучета извършиха претърсване на терен и моторни превозни средства за наличие на наркотици и взривни вещества.
 • Изнасянето на наносите от речното корито създава опасности


  Сигнал за непочистени улици, създаващи опасност за движението, вследствие на изпълнение на проекта за почистване на коритото на река Тунджа, изпрати инж. Иван Кърцъков до кмета на града и началника на сектор „Пътна полиция“. Ето какво посочва бившият заместник-кмет на община Ямбол в своето писмо, разпространено и до медиите: „Днес при движение с личния си автомобил по улиците на Ямбол ми се наложи и преминах по въпросните улици, за които подавам настоящия сигнал.
 • Постоянен арест за французин, опитал контрабанда на боеприпаси


  Окръжният съд в Ямбол задържа под стража по искане на прокуратурата френски гражданин, обвинен в контрабандно пренасяне на боеприпаси. На пети декември Жулиен С. направил опит да пренесе през границата от Република Турция у нас боеприпаси за огнестрелно оръжие – 150 патрона, калибър 9 мм. – престъпление по чл.242, ал.1, б.„г“ от НК.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Email address is required.

Online Shopping in BangladeshCheap Hotels in Bangladesh