Ако продължите да използвате сайта, се съгласявате с използването на "бисквитки" от наша страна.
 • Новият план прием в съгласуване по профили и професии


  Комисията по заетост към Областния съвет за развитие съгласува държавния план-прием на област Ямбол в VIII клас по профили и професии в професионалните и профилираните гимназии, в средните и обединените училища на областно ниво за учебната 2019/2020 година. Планираните профилирани и професионални паралелки в област Ямбол са 45 за 1129 ученици. Според експертите от Регионално управление на образованието Ямбол паралелките, професиите и специалностите са съобразени с политиката на Министерство на образованието за развитие на професионалното и профилирано образование.
 • Оставиха в ареста шофьора с контрабандния фреон


  По искане на Окръжна прокуратура Ямбол, съдът задържа под стража шофьор на тежкотоварен камион, обвинен в контрабандно пренасяне на стоки, които са оценени на стойност 371 760 лева. Любомир Л. е обвинен за това, че на 16.02.2019г. през ГКПП Лесово пренесъл от Турция през границата на страната стоки за търговски цели в големи размери (бутилки с газ фреон) и препарати за растителна зашита, които са били целия товар в камиона – на обща стойност 371 760 лева – престъпление по чл.242, ал.1, б.„д“ от НК.
 • Февруарската сесия на съвета в Стралджа е след седмица


  Председателят на Общински съвет Стралджа инж. Живко Ангелов свиква поредното редовно заседание на съвета на 27 февруари. В началото на сесията ще бъде поискано съгласието на съветниците за кандидатстване на общината по процедура чрез директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – компонент 2“ с проектно предложение „Патронажна грижа за нуждаещите се лица в община Стралджа и община Болярово“.
 • Инициативен комитет със сигнал за премахнати дървета


  Пореден сигнал за проверка, този път за безогледната сеч на дървета в града, изпратиха до президента, премиер-министъра, прокуратурата и структури на МОСВ представителите на Инициативния комитет „Да спасим Ямбол от кмета“. На 14 февруари по нареждане на кметската управа в града, служители на фирмата, с която община Ямбол има сключен договор за извършване на дейности по озеленяване, отново „вилняха“ и в резултат на това бяха премахнати поредните здрави дървета, този път в ж.к.“Диана“, пишат авторите на сигнала.
 • Втора Купа "Странджа" в колекцията на Даниел Асенов


  Петкратният европейски шампион Даниел Асенов спечели за втори път в кариерата си боксовата Купа "Странджа". Това реши международното жури след финалния мач на Асенов в категория до 52 кг. Тайсъна от село Кукорево надигра с 4-1 съдийски гласа на ринга в столичната зала "София" представителя на Узбекистан Худойназар Фаизов.
 • 146 години от гибелта на Апостола на българската свобода


  Ямбол почете 146-тата годишнина от обесването на Левски с поклонение пред барелефа на Апостола в двора на профилираната гимназия, която носи неговото име. Там се събраха ученици, преподаватели, представители на местната власт и държавните институции, представители на политическите партии и патриотичните организации. Възпоменателната церемония започна с изпълнение на националния химн, архимандрит Димитрий отслужи заупокойна молитва в памет на Дякон Игнатий.
 • Двама под стража за контрабанда на артефакти


  По искане на Окръжна прокуратура Ямбол, съдът задържа под стража турския гражданин Хасан О. и Мерал А. (с българско и турско гражданство). Те са обвинени за контрабандно пренасяне на артефакти. На 14 февруари през ГКПП Лесово от Република Турция за Република България двамата, с лек автомобил, действайки като съизвършители, са пренесли през границата предмети за търговски цели 283 старинни монети, пет пръстена и 29 фигурки – престъпление по чл.242, ал.1, б.„д“ и б.„е“ от НК.
 • Областта е на 11-о място в страната според месечната заплата


  Най-високо средно месечно трудово възнаграждение през четвъртото тримесечие на 2018 г. в Ямболска област са получили наетите по трудово и служебно правоотношение в секторите „Добивна промишленост“, „Професионални дейности и научни изследвания“ и „Образование“. Такива са предварителните данни на националния статистически институт. Най-нископлатени са били наетите лица в икономическите дейности „Хотелиерство и ресторантьорство“ и „Транспорт, складиране и пощи“. Средната брутна месечна работна заплата в област Ямбол за октомври 2018г. е 939 лв., за ноември - 944 лв., и за декември - 968 лева.
 • Грабеж от бензиностанция в полунощ


  Полицията в Ямбол разследва грабеж от бензиностанция в града. На 18 февруари около 23.55 в оперативната дежурна част при ОДМВР е получен сигнал от представител на охранителна фирма, за това, че в търговски обект на ул. „Преслав“ е извършен грабеж. На място незабавно са изпратени полицейски екипи. Изяснено е, че малко преди това в бензиностанцията е влязъл  непознат мъж, който заплашил с нож служителката и отнел сумата от около 177 лева, цигари и лотарийни билети, след което избягал в неизвестна посока.
 • Проф. Христина Вучева: Нашето европейско бъдеще – какво да е то


  На 12 февруари в късния следобед бяхме уведомени от новинарските емисии, че в момента в Европейския парламент започва обсъждане на бъдещето на Европа. На тази тема в следващите емисии не беше отделено внимание. По-късно научихме, че обсъждането е започнало с изказване на италианския премиер Джузепе Конти. Той е говорил дълго за организиране на отбрана, сигурност, бежанци.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Email address is required.