Ако продължите да използвате сайта, се съгласявате с използването на "бисквитки" от наша страна.
 • Проект за заетост започва в Община Тунджа


  Преди дни беше подписан административният договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ по процедура за подбор на проекти на МИГ Тунджа, BG05M9OP001-1.072 „МИГ Тунджа - Достъп до заетост за търсещите работа и неактивните лица, трайно безработни и лица, отдалечени от пазара на труда чрез местни инициативи за заетост“.
 • Не изчаквайте крайния срок за подмяна на документите за самоличност


  Във връзка с изтичане срока на валидност на голям брой документи за самоличност през 2020г. и очаквания увеличен прием на заявления за издаване и подмяна на български лични документи от Областната дирекция на МВР уведомяват, че заявление за подмяна на български личен документ може да се подаде преди изтичане на срока на валидност.
 • Кметът Ревански: Нека пазим чист града!


  Уважаеми съграждани, обръщам се към Вас с призив и молба! Искам да знаете, че ръководството на Община Ямбол ще направи всичко възможно, за да живеем в чист град. Нашите усилия ще бъдат насочени към подобряване работата на общинските предприятия, провеждане на нови инициативи, по-високи изисквания към фирмите за сметоизвозване и сметопочистване. Но каквото и да се направи, то няма да бъде достатъчно, ако ние, живеещите в Ямбол, не се постараем да опазим чистотата в града.
 • Рафи Симеонова ще играе на Европейското отборно първенство в Талин


  Ямболската тенис надежда Рафаела Симеонова спечели място в националния отбор на страната при 12-годишните за предстоящото Европейско отборно първенство в Естония. В контролна среща в зала „София“ в столицата Симеонова надигра категорично с 6 : 4, 6 : 1 представителката на Тенис клуб „Левски“ Сирма Николова.
 • Безплатни прегледи за остеопороза организира БЧК в Ямбол


  Фондация АДРА България съвместно с БЧК Ямбол ще проведе безплатни прегледи на костна плътност с цел ранно диагностициране и превенция на остеопороза. Прегледите ще бъдат в сградата на БЧК Ямбол на ул. „Димитър Благоев“ №1, ет.2, в Кабинет за Здравни и социални дейности. Консултациите ще се осъществяват в периода от 28.01.2020г. - 31.01.2020г. от 09.30-12.30 и 13.30-16.50 ч. Ще се преглеждат само жени от 45 до 70 годишна възраст, защото са най-рискова група.
 • Атанасовден, имен ден за над 1300 нашенци


  На Атанасовден в Ямбол празнуват 1310 души, носещи името на Свети Атанасий Велики, богослов и патриарх на Александрия. Имениците мъже, според данните от общината, са 1020, а жените – 290. Най-разпространеното мъжко име е Атанас – 896 ямболци се казват така, следвано от имената Таньо - 78 души, Наско - 45 човека, Танас - 1 именик.
 • Постоянен арест за двама задържани с 400 грама марихуана


  По искане на прокуратурата Окръжният съд в Ямбол наложи мярка за неотклонение задържане под стража спрямо братята Божил И. и Станимир И. Те са обвинени за това, че вечерта на осми януари на два адреса в град Елхово, действайки в съучастие като съизвършители, без надлежно разрешително държали с цел разпространение високорисково наркотично вещество – около 400 грама марихуана.
 • Георги Господинов с литературна награда от Италия


  „Благодаря, Италия! Хубаво е, че по света има и награди за книги с разкази, не само за романи. Радвам се, че един от предишните носители на тази е Марио Варгас Льоса, 2009. Благодаря на моя преводач професор Дел ’Агата и на издателите от „Voland“!“./PLOSHTADSLAVEIKOV.COM
 • Екоакция на ПГСА 'Кольо Фичето" за почистване коритото на Тунджа


  Кметът на Ямбол Валентин Ревански и председателят на Общинския съвет Антон Шиков подкрепят инициативата на учениците от Професионална гимназия по строителство и архитектура „Кольо Фичето“ и отправят призив към всички общински съветници, ученици от ямболските училища и граждани  да се включат в почистването на небетонираното корито на река Тунджа от битови и пластмасови отпадъци.
 • Възможност за наши студенти за работа в Германия


  Ваканционна заетост за български студенти в Германия предлагат от Агенцията по заетостта. Тази възможност се предлага по договореност между Агенцията по заетостта и Федералната агенция по труда в Кьолн, посочват от Бюрото по труда. Предложенията за работа са в сферата на селското стопанство, хотелиерството и ресторантьорството (сервитьори, камериерки, бармани, помощен персонал в кухня, общи работници), фирми за почистване на помещения и индустриални обекти, вериги за бързо хранене, както и в германските пощи.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Email address is required.

Online Shopping in BangladeshCheap Hotels in Bangladesh