Ако продължите да използвате сайта, се съгласявате с използването на "бисквитки" от наша страна.
 • 23 май Времето в Ямбол и


  23 май Времето в Ямбол и

  прогноза


  прогноза

 • Около 2 ч. след полунощ е станала сериозната авария, причинила и днес безводието в Ямбол.


  Около 2 ч. след полунощ е станала сериозната авария, причинила и днес безводието в Ямбол.

  "Скъсването" е на метри от мястото, където е работено в понеделник.


   "Скъсването" е на метри от мястото, където е работено в понеделник. Спирането на водата към прилежащата част на града се е наложило, за да бъдат взети мерки
  Часове по-късно възниква авария във водопреносната мрежа, в близост до Съдебната палата.
  Проблемите са отстранени. Надяваме се, утре обстановката да е спокойна, каза за Яс дежурният диспечер на ВиК.

  Бел. Яс - и на хората, ръководители и служители на ВиК-Ямбол не им е приятно естествено, да стават такива аварии. Няма водоснабдяване и до техните домове...

 • Шествието за 24 май в Ямбол тръгва от Езикова гимназия и НУ „Проф. Нойков“ /бел. Яс - сетне по дигата край непочистения канал/


  Шествието за 24 май в Ямбол тръгва от Езикова гимназия и НУ „Проф. Нойков“ /бел. Яс - сетне по дигата край непочистения канал/

  Празничното шествие за 24 май този път ще има за отправна точка Езикова гимназия „

  Празничното шествие за 24 май този път ще има за отправна точка Езикова гимназия „Васил Карагьозов“ и НУ „ Проф. П. Нойков“. Двете училища са тазгодишните домакини на церемонията по честване Деня на славянската писменост и на българската просвета и култура. Началото на тържеството е в 9.30 часа в двора на ЕГ „В. Карагьозов“, който ще се изпълни с представителните групи от училища, детски градини, културни институти.

  Празничната процесия ще мине по маршрут: ул. „Проф. П. Нойков“, ул. „Дружба“, ул. „Георги Дражев“, ул. „Ал. Стамболийски“, ул. „Преслав“, ул. „Г. С. Раковски“ – площад пред община Ямбол. По утвърдена вече традиция кулминацията на шествието е преминаването през специалната цветна арка на площада, след което от 11.00 часа през НЧ „Съгласие - 1862“ ще започне празничен концерт, подготвен от ОДК-Ямбол.

  Кметът Георги Славов кани всички ямболлии да споделят емоцията на най-светлия за българите празник и да се присъединят към общоградските инициативи по повод 24 май, сйобщават от пресцентъра на община Ямбол.

  Бел. Яс - маршрутът явно е правен с  капацитета на хора от селата, непознаващи областния град и историята му..
  Вместо да минат по "Атанас Кратунов" - черквата "Света Троица", "Жеко Андреев",  паметника на Георги Шейтанов и избитите анархисти - читалище "Пробуда", - ул. "Жеко Андреев"- паметника на Георги Дражев и загиналите през войните за свободата и независимостта на България - паметният знак на мястото, където е обесен Дражев , тоест през населената и оживена част на най-стария ямболски квартал,  осеяна с българщина, водачите на това шествие ще ги водят по пустотата "дигата", край реката, наречена ул. "Професор Нойков". Да не ги видят хората ли. А може и това да е целта...

 • /СНИМКИ ОТ НАГРАЖДАВАНЕТО/ Председателят на Общинския съвет на Ямбол Ибришимов, кметът Славов и председателят на комисията


  /СНИМКИ ОТ НАГРАЖДАВАНЕТО/ Председателят на Общинския съвет на Ямбол Ибришимов, кметът Славов и председателят на комисията

  по Култура и образование"  на ОбС Ямбол Йорданов са връчили вчера, определените от специална комисия


  по Култура и образование"  на ОбС Ямбол Йорданов са връчили вчера, определените от специална комисия за награди колективи и дейци на културата и образованието на Ямбол, по случай 24 Май - Празникът на българската писменост и култура. Церемонията се е състояла в ресторант "Тунджа"
  Снимките от пресцентъра на община Ямбол тук:
  https://www.facebook.com/pg/ЯмболСвят-144824625562850/photos/?tab=album&album_id=2121715644540395

  Наградата на името на Ради Иванов Колесов се връчва ежегодно по повод 24 май за високи постижения или цялостна, високопрофесионална дейност в областта на просветата. Постъпилите до 30 април предложения бяха разгледани на заседание на Специализираната комисия, която излезе със следните решение: колективна награда за преподавателски екип се присъжда на екипа на Детска градина „Пламъче“, наградата за цялостен принос и дългогодишна дейност в областта на образованието и науката е отредена на Донка Мавродиева – старши учител по музика в ОУ „Л. Каравелов“. Директорът на ПМГ „Ат. Радев“ Евгений Иванов получава приза в категорията за Педагогически специалисти с ръководни функции. В гимназиален етап отличието е за Боряна Стамболова – старши учител по руски и италиански езици в ПГ „Васил Левски“, в категория „Прогимназиален етап“ е отличена Йорданка Тошкова – старши учител по биология и химия в ОУ „П. Р. Славейков“. Сред началните учители призът „Р. Ив. Колесов“ за 2018 г. получава Лена Иванова – главен учител в начален етап в НУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

  Освен носители на най-високата награда в област „Образование и наука“, комисията определи и трима носители на отличието Почетен знак „Герб на Община Ямбол“ за 2018. Това са Донка Христова  – старши учител по История и География в Професионалната гимназия по лека промишленост, екология и химични технологии, Ирина Желева  – старши учител по Музика и втора специалност „Народно пеене“ в ОУ „Любен Каравелов” и Маргарита Нанкова – старши учител  начална училищна педагогика в ОУ „Петко Р. Славейков“.

  По повод предстоящия Ден на славянската писменост, на българската просвета и култура бяха определени и тазгодишните носители на награди в сферата на културата и изкуството. Най-високото отличие – награда на името на Жорж Папазов се присъжда на ямболската Хорова школа „Проф. Георги Димитров“ - за високи постижения и професионализъм в областта на културата и изкуството и по повод 50 години от създаването й, както и за приноса й за създаването на Тракийски хоров фестивал. С награда „Жорж Папазов“ се удостоява и поетът Тенко Тенев – за цялостен принос в областта на културата в Ямболски регион и духовното развитие на община Ямбол.

  Специализираната комисия по присъждане на наградите в област „Изкуство и култура“ по повод 24 май взе решение да удостои с почетен знак „Герб на Община Ямбол” Волен Митев – артист и писател - за цялостна дългогодишна и професионална дейност в областта на културата и във връзка с неговия 60 годишен юбилей.

 • Община Ямбол набира персонал за Синята зона


  Община Ямбол набира персонал за Синята зона

  търси се и кранист /за паяка/

 • 22 май - Времето в Ямбол


  22 май - Времето в Ямбол

  и прогноза


  и прогноза

 • Превенция на водния травматизъм


  Превенция на водния травматизъм

   Във връзка с предстоящия летен сезон и в изпълнение на задачите  за

   

          Във връзка с предстоящия летен сезон и в изпълнение на задачите  за  намаляване на риска от воден травматизъм сред деца, по инициатива на ръководството на ОУ „С.св. Кирил и Методий“ – с. Веселиново, община Тунджа, на 18 май 2018г. Ямболската червенокръстка организация проведе обучение по водноспасителен минимум с ученици от училището.

          Поставен бе акцент върху опасностите при къпане и плуване в различни водоеми, правилата за водна безопасност, начините за оказване на помощ и самопомощ и първа помощ при воден инцидент.

          По време на обучението децата споделиха лични преживявания и конкретни случаи с инциденти във водата.  С помощта на специалиста по водноспасителна дейност към БЧК – Ямбол – Добриела Праматарова, учениците определиха основните причини за трагични инциденти с деца, особено в неохраняемите водоеми, намиращи се във вътрешността на страната.

          Това е поредното специализирано обучение на тема водна безопасност с ученици от пети, шести и седми клас, като по-рано през седмицата се проведоха обучения с ученици от същата възрастова група на ОУ „Петко Р. Славейков“ в град Ямбол.

 • 21 май - времето в Ямбол


  21 май - времето в Ямбол

  и прогнозата


  и прогнозата

 • 20 май- Времето в Ямбол и


  20 май- Времето в Ямбол и

  прогноза


  прогноза

 • На Този, който не краде - кмета на Ямбол - май, въобще не му се е правила Пречиствателна станция и канализация на Каргона.


  На Този, който не краде - кмета на Ямбол - май, въобще не му се е правила Пречиствателна станция и канализация на Каргона.

  Била му е "натресена" от началниците му. Това, на този етап, са изводите от съдебните решения по казуса. "Натресен" му е бил и изпълнителят на поръчката. А как се хвалеше ПР- ПопКръстева -

   
  Била му е "натресена" от началниците му. Това, на този етап, са изводите от съдебните решения по казуса. "Натресен" му е бил и изпълнителят на поръчката. .А как се хвалеше ПР- ПопКръстева - как най-сетне  -последният областен град в България ще има Пречиствателна станция. Въпросът е бил някой да усвои парите, отпуснати по ЕС-програма.
  Ужасяващо незаконна процедура за избор на изпълнителя на поръчката, констатира Съдът /на тази инстанция/...Впрочем, този изпълнител, плати парите за редактираната от БакърДжиев "История на Ямбол", подарена на всеки първокласник на първия учебен ден  на изборната 2015 г.  "История"със снимки на Славов и Борисов. как режат лентички. И не само....А какви речи държеше др. Славов... Проверимо е...Пречиствателна станция - все още няма!
  СлавовГЕРБ.

   

  http://www.adms-sz.com/pages/0061d818/07341718.htm
  http://www.adms-sz.com/pages/0061d818/06941718.htm

   

  {youtube}U_hWel_HOTwyoutube}

Leave a Reply

Your email address will not be published.Email address is required.