Долу енергийната мафия!

FacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

http://www.youtube.com/watch?v=EuUN-aL4ic8
http://www.youtube.com/watch?v=Gd7A5p7VMYg

С повишаването на цената на основната суровина, завиждаща планетата, а именно петрола-у нас назряха основателни, но закъснели протести за калкулирането на цената на основни горива- бензин и дизел. сега по-ясно от преди, хората осъзнават как ги смучи енергийната мафия. Да увеличение трябва да има, но то трябва да е въз основа на реалната цена на горивото! И до днес разни мижави политици се мъчат да ни лъжат нагло по медиите, че видите ли, Европейският Съюз е виновен. Разни мастити “петролни босове” кършат ръце и реват до Бога, че работели на загуба, само и само да запазят социалния мир в страната…….Горивото се увеличи толкова, защото нямаше контрол върху калкулирането на себестойността му, защото се наложиха огромни акцизи, които постоянно нарастват ( политиката на всички правителства в България е, за да намалят дефицита и да излязат на излишък да облагат с акцизи стоките от първа необходимост) и последно защото се позволи на енергийната мафия да завземе този жизнено важен отрасъл. Нека разследват за картел,ама нищо няма да открият. Ето цитат от отвореното писмо на “ГРАЖДАНСКАТА ОРГАНИЗАЦИЯ на България”, публикувано на сайта гориво.нет:
„…..Нещо повече – управниците твърдят, че са подчинени на пазарите в България или тези в Европейския съюз, като продължават изопачаванията, криеки се зад „Комисията за защита на конкуренция”, която пък смята, че решението по актуалния проблем, трябва да бъде взето от „Държавна комисия за енергийно и водно регулиране”. Междувременно времето минава, всички Те „мислят много задълбочено”, а за нас обикновенните граждани, високата цена на гориво продължава да е същата в бензиностанциите. Включително и качеството на закупувания продукт значително по-лошо, спрямо останалите страни членки на ЕС!……..“
Между впрочем в писмото се засягат и други аспекти на икономическия и социален живот в България. Искам да поздравя инициаторите, като им пожелая все повече хора да се присъединят към идеите, които изповядват!

Посетете :
http://gorivo.net
http://www.facebook.com/event.php?eid=135867553149296
http://represia.org/

About the author: Emo

Has one comment to “Долу енергийната мафия!”

You can leave a reply or Trackback this post.
  1. silver price - 09/14/2012

    София /КРОСС/ Председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев съобщи пред журналисти, че цената на панелите за соларна енергия е паднала, предаде репортер на Информационна агенция КРОСС. Семерджиев заяви, че информацията им е дошла от немска фирма, която има в България три малки проекта. Доказателствен материал за това обаче Семерджиев така и не представи пред журналисти, което естествено поражда съмнения. Съмнителен е и фактът, че ДКЕВР се уповава на анализи и материали, изготвени от фирма с много малък процентов дял в „зелената енергия“ у нас. Скандалното обаче е това, че ДКЕВР е обявила на сайта си цена на тънкослойни соларни модули. Проблемът е, че в България се използват поликристални модули заради климата в страната ни. Това е достатъчно доказателство за това, че ДКЕВР манипулира цената за соларните модули, защото тънкослойните модули са много по – евтини от поликристалните.Според Семерджиев в България също така са се използвали китайски модули при соларните централи, които били много евтини, което реално изобщо не е така.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Email address is required.