Причини за да НЕ ползваш Voyo.BG

FacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Очевадно интернет портала на бтв медия груп се проваля въпреки широката рекламна кампания и заради технически и организационни проблеми. Интернет потребителите не са просто едни телевизиони зрители. Това са хора, които очакват много повече от качени филми и предавания, те искат всичко, а екипа на voyo не може да им го предостави поне засега.
В днешното време на високи технологии, некадърността се заплаща скъпо, особенно добре го знаят хората, които предлагат услуги през Интернет. Максимата, че Мрежата е голяма и балъци, които да се хванат на въдицата ти вече умира, защото социалните мрежи навлизат все повече, хората си споделят, всеки един загубен клиент, може да съобщи на 100 свои приятели във фейсбук например, а всеки от тях на по още 100 и ефекта е лавино образен.
Много отдавна наблюдавам портала voyo, за да не забележа няколко основни недостатъка, които и без да си специалист се натрапват (безплатно ще ги споделя, макар че дървените глави от сайта няма да ги вземат под внимание е хубаво всеки бъдещ потребител да ги прочете и да си направи изводите за себе си):
Общите условия за ползване на сайта
Кой чете дълък ферман от 9 глави и 32 члена. Ще ви кажа кои- само адвокатите, на които им плащат.
Тук има някой обезпокояващи неща, които засягат сериозно потребителя и трябва да ги има впредвид:

Чл.2 (7) Услугата не предоставя възможност за записване на включените в каталога заглавия (копиране, download или други подобни способи за съхранение на съдържанието).

Това до някъде го разбирам, но е напълно глупаво, защото които иска пак ще го запише със някоя програма за скриин кепчър. Извинявайте, аз искам да си го имам на компа и когато реша да го затрия от него, ама вие казвате НЕ и разни хорица продължават да качват в youtube и Vbox7 и други сайтове, защото потребителите търсят точно такава услуга, а не катоб вашата.

Чл. 6 ал.3 точка 4. определен от Доставчика брой устройства, позволяващи едновременното ползване на услугата.

Значи сега хипотетично аз имам 2 комютъра, на един рутер (един интернет адрес) и не мога да гледам на единия Шампионската лига, а на другия някоя сапунка така ли? Има 2 хипотези- параноята ви е хванала за гушата или сте прекалено алчни.

Чл. 7.(3) С оглед технически необезпокояваното използване на услугата е необходимо устройството, чрез което същата се ползва от потребителя, да отговарят на следните препоръчителни технически изисквания: 2. Изисквания за софтуера: операционна система Windows XP или по-нова версия (за Mac: Mac OS X или по-нова версия), интернет браузъри Internet Explorer 9, Firefox 3.5 или по-висока, Google Chrome 11 или по-висока, най-новият Adobe Flash плъгин, който поддържа H.264 видеоформат.

Аз съм шибан Интернет потребител ползваш Линукс и щото всички дето ползват такова животно са „хакери“ дайте да ги обесим, обезглавим, подпалим и дискриминираме. Напоследък се наблудават „странни“ плъгини като Widevine media optimizer, които в FAQ на въпроса защо е нужно това животно се казва- по желание на доставчика..Параноята ви тресе яко, колкото повече се опитвате да запазите съдържанието, уважаеми хора от voyo, толкова по-недостъпно става за обикновеният потребител, не за човека, които има знанията и възможностите да ви запише съдържанието по някакъв начин.

точка 5 (4) При регистрация на дебитна/кредитна карта съгласно ал. 3, т. 3 или т. 4. потребителят заявява своето съгласие за заплащане на такси за абонаментен достъп до всички заглавия чрез автоматично удържане на съответната абонаментна такса от регистрираната дебитна/кредитна карта.

Това скъпи мои е за ваше улеснение-по лесно да ви точат парите.Четете на доло какво става..

(7) С изтичането на текущия абонаментен период от регистрираната дебитна/кредитна карта по ал. 3, т. 3 или т. 4 се удържа автоматично абонаментна такса за следващ абонаментен период със същата продължителност като изтеклия според данните, указани в потребителския профил. Правилото по предходното изречение не се прилага, ако до 3 (три) часа преди изтичането на текущия платен абонаментен период даден потребител изрази по указания на интернет страницата www.voyo.bg начин желанието си да не бъде извършено посоченото удържане на абонаментна такса. В този случай и при условие, че потребителят не е заплатил по друг начин такса за ползване на услугата за следващ период на достъп, предоставянето на услугата се прекратява с изтичането на текущия платен абонаментен период.

ЗНАЧИ ПРЕБОРИХМЕ СЕ ДА НЯМАМЕ АВТОМАТИЧНО ПОДНОВЯВАЩИ СЕ ДОГОВОРИ С МОБИЛНИТЕ ДОСТАВЧИЦИ, А КАКВО НИ СЕ СТОВАРИ НА ГЛАВАТА..Хубаво си опичайте акъла!

(10) Условията за заплащане на такси чрез SMS на кратък телефонен номер след регистрация на мобилен номер на потребителя са публикувани на интернет страницата www.voyo.bg. Един мобилен номер може да бъде регистриран съгласно ал. 3, т. 5 единствено от един потребителски профил. За активиране на SMS плащането потребителят следва да изпрати SMS от регистрирания мобилен номер на посочен от Доставчика кратък номер. С изпращането на SMS за активиране на плащането потребителят заявява своето съгласие за заплащане на такси за абонаментен достъп до всички заглавия чрез автоматично начисляване на абонаментната такса към сметката на регистрирания мобилен номер.

Схемата от горе- хората си удържат автоматично и после хоп- не знаеш от къде ти е дошла тази тлъъъъста сметчица, ако не внимаваш.
А СЕГА ДА ПОГОВОРИМ ЗА ХВАЩАНЕТО НА РИБКИ (нови потребители). Първо същите подмамени от черъва да тестват се хващат на въдицата…после трябва да си регистрират платежно средство- ЗАЩО? Еми ето за това:

(4) При условие, че до 3 (три) часа преди изтичането на тестовия период на потребител, избрал да ползва услугата чрез абонаментен достъп до всички заглавия чрез заплащане на такса посредством начина, посочен в чл. 11, ал. 3, т. 3, не бъде изразен отказ от автоматично удържане на абонаментна такса за ползване на услугата по начина, указан на интернет страницата www.voyo.bg се приема, че същият е съгласен да продължи да ползва услугата за избрания от него абонаментен период, посочен в потребителския му профил. Първият абонаментен период започва да тече от деня на изтичане на тестовия период. При липса на изричен отказ съгласно настоящата алинея, Доставчикът удържа от регистрираната дебитна/кредитна карта на потребителя такса в размер, съответстващ на посочения от него абонаментен период.

……………………..Говорихме горе..

Чл. 19. (1) Потребителите нямат право по какъвто и да е начин да прехвърлят на трети лица свои права или задължения или да предоставят на трети лица възможност да упражняват изцяло или отчасти техни права, възникнали от отношенията им с Доставчика във връзка с използването на услугата.
(2) Потребителите се съгласяват, че Доставчикът има право да прехвърля на трети лица изцяло или отчасти правата и/или задълженията си по правоотношенията с потребителите във връзка с предоставянето на услугата.

Аз тъп ли съм или току що ми казаха, че могат да ми пратят една гора адвокати, на които да им платят да ги защитават и да ме съдят, а аз не мога да се представлявам от моя адвокат в един съдебен спор примерно? Нека се представляват и двете страни от трети лица, какво е това нещо..

Чл. 21.(2) В случай, че Доставчикът създаде форум във връзка с предоставянето на услугата, при използването му потребителите са длъжни да спазват действащото законодателство, правилата, установени от Доставчика за използването му и настоящите Общи условия, да не засягат правата, законните интереси, честта, достойнството, доброто име и авторитета на Доставчика, на други потребители, както и на трети лица; да не публикуват каквато и да било нецензурна, клеветническа, обидна, заплашителна или друга подобна информация, както и да не публикуват търговска, рекламна или друга подобна информация.

А то някой умрял за форум контролиран от вас, просто няма нужда- хората ви псуват във фейсбук и туитър..

Чл. 22.(2) Потребителите са уведомени и с приемането на настоящите Общи условия се съгласяват, че предоставената от тях лична информация може да бъда използвана от Доставчика, като за предоставянето на услугата Доставчикът има право да събира, обработва, използва и съхранява данни и информация, чрез която потребителите могат да бъдат идентифицирани, вкл. потребителско име, адрес на електронна поща, три имена, дата на раждане, ЕГН, пол, адрес и всяка друга информация, която потребителите въвеждат, използват и предоставят при регистрацията по чл. 5, на основание чл. 12, ал. 4 или по друг начин при ползването на услугата съгласно настоящите Общи условия, при спазване на Закона за защита на личните данни и останалото приложимо законодателство.

Естествено, всички знаем че записвате логове с ай пи адресите и сесиите с надеждата че са ви от полза..

Чл. 25. (1) Доставчикът не носи вина и отговорност за:

В общи линии за нищо не носи отговорност, но да се спрем на няколко комични ситуации в този член:

5. евентуално наличие на „вируси” или други вредоносни последици от използването на интернет страницата www.voyo.bg;

Е хубава работа, ама българска- как така че имате вируси бе..защо не писахте, че не носите отговорност и от довеждане на потребителите до психични разстройства примерно..

6. заплащане от потребителите на суми за използване на услугата поради грешка от тяхна страна;

Те винаги потребителите са направили грешката…вервайте ми, нищо че не съм царя.
Глава VIII. Рекламации на менми звучи общо взето- ти се оплаквай, ама файдата ще е нулева. Щели да те компенсират, но трябвало да ги убедиш, ама не може да запишеш как ти забива стриминга или примерно каква е скоростта ти към сървъра, защото преди малко е била една, сега е другааа..

Като остваим настрана всичко това (макар че не можем) да видим на практика с какво се сблъсква редовия потребител, който вече се е съгласил с Общите условия.. Българските продукции не се качват навреме, разбирайте качват се преди излъчването в ефир, но често няколко часа преди ефир.
Проблема с нормалното гледане с обещаното качество на Шампионска лига- разбирай засича, разбирай на голям екран в обещаното HD качество не се гледа, обещаното било HD ready, а нее FullHD!.
Услужливия съпорт, които не ти решава проблема, освен ако не смяташ оказването на съчувствие и заучените фрази за такова.

и т.н..
Избора си го прави всеки сам, но за мене в този вид, с тези условия тази платформа не ми върши работа и създава неприятно чувство че съм прецакан.

About the author: Emo

9 коментара to “Причини за да НЕ ползваш Voyo.BG”

You can leave a reply or Trackback this post.
 1. Biserka - 04/17/2014

  Браво.Благодаря, че има хора като теб да ни отворят очите!

 2. Андрей - 11/26/2014

  Колега, аз хванах още една огромна измама със СМС-ите!
  Схемата е следната:
  минах през стъпките в сайта за изпращане на СМС, където на финала пише да изпратя празен СМС на номер 1939
  изпратих празен СМС, като на телефона ми имаше предупреждение, че този СМС не е на нормалните тарифи (демек е 4.80 лева)
  моето учудване беше огромно, когато след малко в отговор на моя СМС получих съобщение да изпратя още един СМС
  вторият СМС трябвало да съдържа отговор „DA“ на въпроса дали потвърждавам активацита, а най-интерсното е, че и той е на стойност 4.80 лева
  Илиза, че 15 дни гледане се връзват на 9.60 лева! Ай сиктир бре!

 3. anb - 10/19/2015

  Здравейте всички,

  Като продължение на дискусията ще напиша и моето впечатление-VOYO работи безпроблемно на двата таблета, смартфона и трите компа, които използвам. На 3G (HDPA и WDMCA) си гледам мачове от Шампионска лига в движение, дори и когато пътувам с кола из България. И всичко това само срещу 3лв/месечно. Няма лъжа, няма измама, няма и алтернатива в Бг. 🙂

 4. ycyka - 02/22/2017

  В изречението:

  „Очевадно интернет портала на бтв медия груп се проваля въпреки широката рекламна кампания и заради технически и организационни проблеми.“

  думата „портал“ е подлог итрябва да е с пълен член:

  Очевадно интернет порталът на бтв медия груп се проваля …
  ************************
  В изречението:
  „Кой чете дълък ферман от 9 глави и 32 члена.“
  думата „дълък“ трябва да се пише с ‘Г’ накрая, т.е. „дълъг“.
  ************************
  Думата „впредвид“ е грешна и трябва да е без ‘В’, т.е. „предвид“.
  ************************
  Спирам да чета, понеже изобилстват граматични грешки и се мъча. Добре е авторът на това писание да си преговори българската граматика, щом желае да ползва този език писмено.

 5. Mariya - 11/14/2017

  Здравеите бихте ли ми помогнали как да прекратя абонамента си с VOYO търся е нета но нищо не намирам мн съм изнервена от отношението им също тъка им пиша но не ми отговарят благодаря ви предварително
  Мария

 6. Emo - 11/25/2017

  за съжаление, не мога да помогна 🙁

 7. Todor - 02/05/2018

  Тези Voyo са много зле организирани, преднамерено лошо настроени към клиентите си.
  Никой уважаваш себе си потребител НЕ трябва дори да пробва скапаната им платформа.
  Втори път им плащам без Реално да мога да ползвам нищо. Причината несъвместомост на устройствата. Преди година Самсунг смарт телевизор – Не РАботи! Сега последен модел Самсунг таблет – Не работи ! Някой знае ли – на какво работи VOYO ???????

 8. Не става - 12/30/2019

  За телевизор е ужасно качеството.
  На 65 инча олед тв е трагедия.
  За малки устройства,като телефони и таблети може и да върви добре.

 9. Ivan - 04/27/2020

  ВОЙО – ТРАГЕДИЯ!!! ПРОБВАЙТЕ HBOGO и ще видите разликата!

Leave a Reply

Your email address will not be published.Email address is required.