Ако продължите да използвате сайта, се съгласявате с използването на "бисквитки" от наша страна.

AnyDesk – като Team viewer, но по-добър

Ако ви е писнало от Тиймвиюр и не сте гуру в мрежовата комуникация и не можете или не искате да си направите своя VPN мрежа (или да си купите достъп до такава...) и някакъв Remote Desktop свързан с нея, може да пробвате AnyDesk. Според калдата, софуера е разработван от немска фирма и предлага TLS 1.2 кодиране, което осигурява безопасна връзка между устройствата. Разбира се програмата е мултиплатформена, има я за Уиндос, Линукс, Андроид,АйоС, Мак, Фреебсд, дори за Raspberry Pi , което мен ме стъписа малко. Софтуера в момента е с активна поддръжка и излизат обновления. Има и хора които още ползват RealVNC, TightVNC, RDP, но повечето искат да имаш реален адрес, за предпочитане статичен и да си поиграеш с пренасочването и отварянето на портове.А това не е лесна работа, ако нямаш достатъчно познания и най-важното достъп до настройките на рутерите примерно. Да поговорим за пари. Все пак хората поддържат сървъри, разработчици, любовници...За сега, програмата е безплатна за НЕкомерсиална употреба-лично ползване. За бизнеса цените почват от 8.50 евро и стигат до малко над 40 евро в зависимост от плана за месец ползване.

Adguard

AdGuard са се посветили с идеята да направят Интернет сърфирането по-безопасно и да изключат хилядите реклами, които заливат интернрт потребителите отсякъде. Истина е, че много интернет компании разчитат на рекламата, за да се издържат, но много от тях и прекаляват с рекламата под формата на банери, изкачащи прозорци или направо троянци, които влизат във комютъра ви. С множеството си филтри AdGuard покрива почти всички сайтове, а за появяващите се нови много бързо се реагира по неутрализирането им. Ползвал съм множество други. До скоро ползвах uBlock , а преди това Adblock Plus като add-on за любимият ми браузър firefox, но в Интернет ситуацията е динамична и сега препоръчвам за браузъра AdGuard AdBlocker. Важно е да се каже, че ако искате да е ефективен трябва да премахнете или деактивирате другите адони, ако сте инсталирали такива на своя браузър. AdGuard има цялосни решения за защита на Андроид. Уиндос, АйОС, както и за Мак. Разширения за почти всички браузъри- Хром, Опера, ФФ, Сафари, Йандекс, като и за недоразумението - Edge. Аз не съм изпробвал всички, само тези на Файърфокс и Хром и смея да твърдя, че се държат добре. Голям проблем ми се явяваха противодействащите на блокиращите рекламите скриптове в сайтовете. Така например с Adblock Plus успяваха да ме блокират до достъп на съдържание в 80% от случайте, а с uBlock в 65-70%. сега този процент е едва 15-20%. Разбира се, във времето това може да се промени, но сега AdGuard се явява най-удачното решение.

Време разделно

Тази вечер бях гневен. Бях гневен на целия свят, на българските политици, на генералите, на оня с каскета, на тези които ме изпреварваха на пътя за село... Гневен бях от безсилие. Аз не мога да променя нищо, мога само да правя каквото трябва, колкото и банално да звучи. Не защото вярвам в разни щтабове, а защото трябва да действаме заедно. И всеки да си върши работата, възможно най - добре. Сам човек е нищо, колкото и велик да е, силата е в общите действия на масите! А сега малко за вируса..Не е първия, няма и да е посления, нищо че сега не го осъзнаваме точно какво е и откъде дойде. Старта е даден, сега да седна да анализирам дали е от космоса, от прилепи, змии или някоя лаборатория е разтягане на локум, защото кутията на Пандора е отворена и това е важният факт. Вируса води до пневмония, но и до поражения в други части на тялото. Важно е да имаме култура на поведение, когато има зараза около нас, като например как се слага маска и сваля такава: [ms_youtube link="https://www.youtube.com/watch?v=lrvFrH_npQI" width="100%" height="100%" mute="no" autoplay="no" loop="no" controls="yes" class="" id=""][/ms_youtube] Няма напълно излекуван от двустранна вирусна бронхо пневмония.Пораженията са за цял живот. Който не вярва може да си снимам белия дроб с петната по него. Напълно ясно беше, че и без вируса нашата здравна система вървеше към тотален крах, сега се правят опити не да се потуши пожара, а да се забави. В такива ситуации, колкото и тъпо да звучи- блазе им на починалите, тежко им на живите. На всички трябва да стане ясно, че дори сега да ви се струва, че бързо се развиват нещата, това ще е един много дълъг процес, в който всеки ще загуби нещо, но пък човечеството винаги е израствало, когато е имало криза. А дали ние ще израснем, зависи от самите нас. Настава време разделно, в което ще се види, кой колко струва! Всички, които останат ще намерят сили и начин да продължат напред. Кураж!

Медийна мъгла задушава България

Скъпи приятели, внимателно подбирайте не само какво дишате, пиете и ядете, а и какво чувате и виждате чрез българските медии. Не случайно сме 111 място за свобода на словото, защото свобода няма, а е и на път словото да си отиде. Няколко случки ме провокираха да пиша пак. Изглежда, че в тая държава все по-малко стават достоверните източници на информация, големите медии са "купени" по един или друг начин, а мазни ПИАРи забогатяват в медийната мъгла пускайки "новини". Почвам да се съмнявам във всичко, защото е твърде очебийно. От няколко месеца bТВъ и нОВАъ все едно са си копирали редакционната политика, не само говорят едно и също, подредбата на новините по време и хронология е почти една и съща- един режисьор ли ги прави? Или един е източника на средства- който поръчва музиката, той плаща..Сега във фактология, отзад напред: 1. Как се уцели момента да заловят рекордна пратка хероин на "Капитан Андреево" точно преди речта на ББ пред ООН? Твърдят, че нямало канал, а била "случайна" единична пратка. Оскар за режисьора на постановката! Случайни неща няма в тоя бизнес! 2. Медийна буря около "пребития" вече бивш репортер на "Господари на ефира", гръмки заглавия, шумно оповестяване и..охранителните камери показват фактологията. Върбанов е крайният изпълнител, вярвм друг е сценариста! Когато журналиста от Боволъ със своя румънски колега наскоро беше задържан, същите тия медии го оповестиха чак когато нямаше как да го скрият.. 3. Само на мен ли ми прави впечатление, че за месец и половина, два задържаха или обявиха за издирване мастити бизнесмени, колко са виновни или не, аз незнам, обаче...Всичките в явни и тайни връзки с БСП?! Как пък един близък до ГЕРБ и ДПС не хванаха, толкова ли е чист техният бизнес? Обръчите на са само в гимнастическите салони и по бъчвите... 4. и като заговорихме за обръчи, вируоза във въртенето-почетният прецедател на ДПС, доктора по философия А.Д. който не крие как стават нещата се сдоби с ТЕЦ, който пък взе че спечели едни готови пари за студен резерв на енергийната система, които плащаме всички. Тук има няколко момента- въпреки, че се разбра от всички, че "Марица изток"2 се е отказала от кандидатсването за изпълнител на студен резерв, един кьорав репортер не отиде да разрови защо аджеба, държавният ТЕЦ се отказва от готови пари, които ще му дойдат идеално, на фона на състоянието му. Отделен момент е защо държим толкова голям резерв и защо и централите на Ковачки се облажиха с пари от студения резерв ПАК, при условие че когато трябваше да работят минали. Който не го е чел, предлагам да прочете един интересен материал, наречен "финансовите мини"... Има една книга: „Експертите на Прехода. Българските think-tanks на прехода и глобаните мрежи за влияние“ от Достена Лаверн който всеки с интереси в това кое как се случва в България може да прочете ако има време. Идва есента, спуска се мъгла, но тук в България, тя никога не се е вдигала.
Online Shopping in BangladeshCheap Hotels in Bangladesh