Ако продължите да използвате сайта, се съгласявате с използването на "бисквитки" от наша страна.

Да станеш даскал за една година

Днес даскал за една година стаж в училище, утре лекар ще се става за една година стаж в болницата, вдругиден...
Учители без педагогическо образование влизат в класните стаи. Идеята на просветното министерство е поредната мярка срещу недостига на кадри в системата. За целта хора от всякакви професии ще бъдат обучавани да работят като учители. ОБУЧЕНИЕ ЗА УЧИТЕЛИ: Хора без педагогическо образование влизат в клас
Гениална идея. Чувствам се прецакан, че учих 4 години в университет за да ми дадат диплома за даскал (не че сматам да я ползвам!).. ГОСПОДА ЧИНОВНИЦИ, СПРЕТЕ С ЕКСПЕРИМЕНТИТЕ!!! ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ НЕ СА ЛАБОРАТОРНИ МИШКИ. Толкова години експерименти в образованието доведоха до тотално неграмотно поколение, водещо до още по-големи беди за обществото. Всички експерименти, обаче бяха на гърба на учителите и учениците, така наречените "регионални инсперакторати" и чиновниците в министерството си останаха старите муцуни и си продължават по-старому. Стигнахме до една разбита система, в която не се взима чуждия опит, не се прави истинска реформа, наливат се пари и дребните чиновници си пазят стола да не истине и не само в образованието е така. Обучаването на младото поколение е кауза, засяваш семето, което ще порасне утре. Инвестираш в хората на бъдещето. Меко казано е чудовишно да си правиш експерименти. Лично министъра казва, че не можели да мотивират един 18 годишен да учи за учител. Въпреки, че вдигнаха заплатата и подобряват условията на труд?! Очевидно нещата не вървят и системата е за ремонт. Няма нито амбиция, нито мотивация, нито уважение в новото поколение. То не е виновно за това, виновни са по-старите поколения, които не го подкрепиха. Днес България е на търкащите билетчета, гурбетчиите и играещите еврофутбол!

Месото гъкано с лекарства

Аз се чудих що бай Иван стана Веган след работа една година в свинекомплекса....пък то. [ms_youtube link="https://www.youtube.com/watch?v=ZIDGUL3-z5U" width="100%" height="100%" mute="no" autoplay="yes" loop="no" controls="yes" class="" id=""][/ms_youtube] Моите наблюдения върху един свинекомлекс и две птицеферми показва че най-много лекарства се дават на птиците- те просто не могат да живеят без тях затворени стотици на едно място. На прасетата дават по скоро индирекно с храната, но там има и някой неща в храната им, които може би са и по-вредни от антибиотиците. ДА се пазят от инфекции и заразявания вероятно идва доста по-скъпо, отколкото да се избегне зараза. ..незнам и колко е утеха факта че животните се оставят на чист фураж няколко седмици преди да бъдат заколени и колко се чисти тялото.

Глас народен = глас …

izbori2014 Когато бях малък се чудех на това как хората са допускали да ги управляват разни ханове, императори, вождове, крале, царици и т.н. когато поотраснах, разбрах че винаги е имало и ще има някой, който е нагърбен с властта и отговорността да е начело. В такъв случай, то той по-добре да е умен и образован, отколкото тъп и неук, макар че и вторите понякога стигат до властта. В днешното общество цари мнението, че демокрацията е най-добрата форма на управление. И така да е, днес виждаме че и на нея трябва понякога да се слагат ограничения заради общото благо. когато имаш необразован народ, не може да искаш от него да взима сложни решения, още повече когато и той самият не знае за какво гласува. Днес информацията е навсякъде, но тя не е господар, господар е дезинформацията, която управлява народи, събаря правителства и режими. На нас ни се предоставя тонове информация, която не може да обработим, командват се нашите желания и мнения чрез най-силното оръжие- психологията. За да има силно общество, народ и държава са нужни силни, образовани, с желание за развитие мъже и жени, които има какво да дадат, да развият, да имат независимо мнение. нужно е тяхното мнение да тежи повече, защото те знаят какво правят, за какво гласуват, за какво живеят. Това едва ли ще е демокрация в чист вид, но ще е по- добра от сегашната.

Перуките да си ходят!

https://www.youtube.com/watch?v=svVS_qWiTAg Поредният мач на националният отбор по футбол, поредната загуба. Върха на айсберга наречен български футбол! Повече от 10 години безхаберие в БФС , банкети, командировки, скъпи коли и т.н.. Слаб контрол над отборите – оставиха ги да си перат пари, да влизат в милиони задължения и да купуват всякакви „звезди“ от чужбина, докато детските школи се движеха на автопилот. ПОСЛЕ НЯМАЛО ВИНОВНИ! Виновни винаги има, но някои са повече от други. Феновете нямат плитка памет, че да ги лъжите, те не са малоумници, че да не осъзнават това, което виждат. Рибата се вмирисва от към главата, БФС – откъм перуките, ония умните, които стоят начело, на които се плаща да правят стратегия и да я изпълняват, да помагат, а не да пречат на футбола. Слаб футболен съюз- слаб футбол и всеки успех на клубно или национално ниво ще е или плод на късмет или на много налети пари в някой отбор. Последното не е също гаранция, ако управлението не е със стратегия- вижте „Лудогорец“. Заради всичко това е редно управниците от футболният съюз да се оттеглят тихо и дадат шанс на нови хора. Никой не гарантира, че нещата ще се оправят с новите хора, но промяната е начало. Някаква стъпка, иначе стоим на едно място и се оправдаваме нагло и феновете ще псуват, а интереса към футбола ще се свежда до окръжните групи.
Online Shopping in BangladeshCheap Hotels in Bangladesh