Ако продължите да използвате сайта, се съгласявате с използването на "бисквитки" от наша страна.

Медийна мъгла задушава България

Скъпи приятели, внимателно подбирайте не само какво дишате, пиете и ядете, а и какво чувате и виждате чрез българските медии. Не случайно сме 111 място за свобода на словото, защото свобода няма, а е и на път словото да си отиде. Няколко случки ме провокираха да пиша пак. Изглежда, че в тая държава все по-малко стават достоверните източници на информация, големите медии са "купени" по един или друг начин, а мазни ПИАРи забогатяват в медийната мъгла пускайки "новини". Почвам да се съмнявам във всичко, защото е твърде очебийно. От няколко месеца bТВъ и нОВАъ все едно са си копирали редакционната политика, не само говорят едно и също, подредбата на новините по време и хронология е почти една и съща- един режисьор ли ги прави? Или един е източника на средства- който поръчва музиката, той плаща..Сега във фактология, отзад напред: 1. Как се уцели момента да заловят рекордна пратка хероин на "Капитан Андреево" точно преди речта на ББ пред ООН? Твърдят, че нямало канал, а била "случайна" единична пратка. Оскар за режисьора на постановката! Случайни неща няма в тоя бизнес! 2. Медийна буря около "пребития" вече бивш репортер на "Господари на ефира", гръмки заглавия, шумно оповестяване и..охранителните камери показват фактологията. Върбанов е крайният изпълнител, вярвм друг е сценариста! Когато журналиста от Боволъ със своя румънски колега наскоро беше задържан, същите тия медии го оповестиха чак когато нямаше как да го скрият.. 3. Само на мен ли ми прави впечатление, че за месец и половина, два задържаха или обявиха за издирване мастити бизнесмени, колко са виновни или не, аз незнам, обаче...Всичките в явни и тайни връзки с БСП?! Как пък един близък до ГЕРБ и ДПС не хванаха, толкова ли е чист техният бизнес? Обръчите на са само в гимнастическите салони и по бъчвите... 4. и като заговорихме за обръчи, вируоза във въртенето-почетният прецедател на ДПС, доктора по философия А.Д. който не крие как стават нещата се сдоби с ТЕЦ, който пък взе че спечели едни готови пари за студен резерв на енергийната система, които плащаме всички. Тук има няколко момента- въпреки, че се разбра от всички, че "Марица изток"2 се е отказала от кандидатсването за изпълнител на студен резерв, един кьорав репортер не отиде да разрови защо аджеба, държавният ТЕЦ се отказва от готови пари, които ще му дойдат идеално, на фона на състоянието му. Отделен момент е защо държим толкова голям резерв и защо и централите на Ковачки се облажиха с пари от студения резерв ПАК, при условие че когато трябваше да работят минали. Който не го е чел, предлагам да прочете един интересен материал, наречен "финансовите мини"... Има една книга: „Експертите на Прехода. Българските think-tanks на прехода и глобаните мрежи за влияние“ от Достена Лаверн който всеки с интереси в това кое как се случва в България може да прочете ако има време. Идва есента, спуска се мъгла, но тук в България, тя никога не се е вдигала.

Convenat и Exodus спрени и без поддръжка!

Популярните добавки за КОДИ/XBMC Convenat и Exodus са без поддръжка от създателите си! Някъде към септември се чу че Exodus е със спряна поддръжка от екипа си, а на 17.11 създателя на Convenat официално съобщи, че се отказва от разработването на Convenat. Тези действия стават под непрестаният натиск на амариканското сдружение на филмови продуценти и съдебните дела в американския и канадският съд.Нека припомня, че официално добавките са безплатни и създателите им не получават никакво заплащане за тях. Индирекно, обаче хората които качват филмите на сървърите за мултимедйно съдържание, като Опенлоуд получават някаква сума, всеки път когато се гледа или тегли филм от сървъра. Връзка между качващите и правещите добавките за Коди официално няма, защото това би ги пратило дирекно в затвора. На практика отказа от поддръжка на адоните означава, че все по-малко филми от тях ще могат да се гледат, защото защтитниците на авторските права са се заели сериозно да преследват всички сървъри, на които са качени филмите и ги свалят един по един. Добавките ще са активни още няколко месеца, докато загубят актуалността си. В момента има много други добавки които предлагат същите филми, но нито една от тях не е достатъчно напреднала и завършена, за да им заеме мястото. Лошото е, че както всеки път когато се прекъснат толкова популярни добавки се роят стотици нелегални, често със зловреден код, целящ да ви открадне личните данни. Имайки впредвид, че КОДИ се инсталира предимно на телефони с андроид, това може да засегне сериозно ползвателите им. Все пак вакум в Интернет няма. Очаква се до Коледа да има някакво решение на въпроса. tvaddons.ag i super repo са атакувани почти всеки ден, направо им се възхищавам как издържат и не се предават. Вчера сървърите на хранилищата пак бяха с грешка 500, но се върнаха след няколко часа. Моят съвет е все още да ползвате Convenat и Exodus до намиране на трайно решение. Ако имате възможност, ползвайте и ВПН връзка за сигурност.

БНР- не се поддавайте!

[ms_youtube link="https://www.youtube.com/watch?v=tFndAxyFji8" width="100%" height="100%" mute="no" autoplay="no" loop="no" controls="yes" class="" id=""][/ms_youtube] В началото на годината бях дочул нещо, ама на ли съм си музикален инвалид и не разбрах. Първо бях го чул за Дарик, ама не било вярно, а ставало дума за БНР. Радиото е рекетирано от организацията "Музикаутор" ето така: "Музикаутор" претендира от 2017 г. БНР да започне да му плаща не 1% от държавната субсидия и 4.55% от приходите си от реклама, както е било досега, а 4.4% от брутните си приходи, тоест общите от субсидията и рекламата. През 2016 г. субсидията на радиото бе 42.1 млн. лв., а през 2017 г. ще бъде 42.2 млн. Приходите от реклама за 2015 г., които са последните публично известни, са около 1 700 000 лв. Ако те са се запазили на същите нива и през миналата година, то през 2016 г. "Музикаутор" е получило от БНР около 500 000 лв. Ако БНР приеме променената тарифа, това означава през 2017 г. да плати на сдружението над тройно повече – 1 800 000 лв. ДОБРЕ ЛИ Е....А? През 2015 г. "Музикаутор" е събрала около 7.5 млн. лева за авторски възнаграждения. От тях 80% отиват за авторите, а 20% остават в организацията. Парите на авторите се изплащат в средата на следващата година, т.е. - излиза примерно от числата-6 мил. се въртят от организацията още половин година, защото е много сложно за разпределение между авторите- трябва да се смята коя песен колко е звучала, колко пъти и т.н..Самите автори не им е много ясна методиката по-която им изплащат парите става ясно от автор пожелал да бъде анонимен в публикация на Капитал. А кой определя тарифите? Тарифите се одобрявт по специален ред от Министерство на културата. Вижте за какви безумия става въпрос: Тарифи Още от поисканите едно време „40 лева на минута“ рок концерти правени в Каварна тия от "Музикаутор" не ми са симпатични. Вярно е, че в ситуацията всеки трябва да дърпа чергата към себе си, но като част от тая държава и данъкоплатец, аз призовавам БНР на не се поддава на предложените условия по ред причини: 1. БНР е една от най-големите платци на "Музикаутор" 2. Плаща винаги и навреме 3. Нейната основна цел е обеществена, а не търговска 4. Музикалната част на медията е по-малък процент, от колкото на други радиа. В крайна сметка НЕ Е ЛУД ТОЗИ КОЙТО ИЗЯЖДА БАНИЦАТА, А ТОЗИ КОЙТО МУ Я ДАВА! ...очаквам поне няколко месеца боирба... използвани източници:
  • https://www.youtube.com/user/BinarBNR/videos
  • http://www.musicautor.org/tarifi-musicautor
  • https://dariknews.bg/novini/bylgariia/conko-conev-muzikautor-sa-v-cherniq-spisyk-na-obshtina-kavarna-1161044
  • http://www.capital.bg/biznes/media_i_reklama/2017/01/05/2894817_trus_44_po_skalata_na_muzikautor/
  • http://www.capital.bg/biznes/media_i_reklama/2017/01/27/2907048_kak_raboti_muzikautor/
  • Slavilive.com ПАДНА

    Очевидно и такъв голям гигант като ЕВОЛИНК не можа да удържи сайта за гледане на живо концерта на Слави Трифонов тази вечер. На няколко пъти тази вечер сайта http://www3.slavilive.com/ просто увисваше и отказваше достъп. Разгневени потребители изливаха мъката си в фейсбук страницата https://www.facebook.com/slavishow фб Към 20:50 обаче включиха нов сериозен ресурс от провайдера и може би ще удържат положението. В 21:00 отново падна безславно.... Много хора се изнервиха и остана горчив привкус от "услугата" гледане на живо от персоналните компютри. Къде е проблема? Кой смята параметрите на нужните машини за излъчване на стриминга и тия за хоставане на сайта? Как ще бъдат обезщетени хората, които просто не получиха услугата? Все въпроси с отворен край. Накрая си казваме "българска работа". UPdate: Еволинк излезе с официално обяснение и извинение към потребителите на сайта и услугата: http://www3.slavilive.com/news/tehnicheski-problemi-sys-sajta-www-slavilive-com По-късно се разбра и че ще може да се гледа концерта на запис, като ще бъде качен на следващият ден.
    Online Shopping in BangladeshCheap Hotels in Bangladesh