Ако продължите да използвате сайта, се съгласявате с използването на "бисквитки" от наша страна.

AnyDesk – като Team viewer, но по-добър

Ако ви е писнало от Тиймвиюр и не сте гуру в мрежовата комуникация и не можете или не искате да си направите своя VPN мрежа (или да си купите достъп до такава...) и някакъв Remote Desktop свързан с нея, може да пробвате AnyDesk. Според калдата, софуера е разработван от немска фирма и предлага TLS 1.2 кодиране, което осигурява безопасна връзка между устройствата. Разбира се програмата е мултиплатформена, има я за Уиндос, Линукс, Андроид,АйоС, Мак, Фреебсд, дори за Raspberry Pi , което мен ме стъписа малко. Софтуера в момента е с активна поддръжка и излизат обновления. Има и хора които още ползват RealVNC, TightVNC, RDP, но повечето искат да имаш реален адрес, за предпочитане статичен и да си поиграеш с пренасочването и отварянето на портове.А това не е лесна работа, ако нямаш достатъчно познания и най-важното достъп до настройките на рутерите примерно. Да поговорим за пари. Все пак хората поддържат сървъри, разработчици, любовници...За сега, програмата е безплатна за НЕкомерсиална употреба-лично ползване. За бизнеса цените почват от 8.50 евро и стигат до малко над 40 евро в зависимост от плана за месец ползване.

Adguard

AdGuard са се посветили с идеята да направят Интернет сърфирането по-безопасно и да изключат хилядите реклами, които заливат интернрт потребителите отсякъде. Истина е, че много интернет компании разчитат на рекламата, за да се издържат, но много от тях и прекаляват с рекламата под формата на банери, изкачащи прозорци или направо троянци, които влизат във комютъра ви. С множеството си филтри AdGuard покрива почти всички сайтове, а за появяващите се нови много бързо се реагира по неутрализирането им. Ползвал съм множество други. До скоро ползвах uBlock , а преди това Adblock Plus като add-on за любимият ми браузър firefox, но в Интернет ситуацията е динамична и сега препоръчвам за браузъра AdGuard AdBlocker. Важно е да се каже, че ако искате да е ефективен трябва да премахнете или деактивирате другите адони, ако сте инсталирали такива на своя браузър. AdGuard има цялосни решения за защита на Андроид. Уиндос, АйОС, както и за Мак. Разширения за почти всички браузъри- Хром, Опера, ФФ, Сафари, Йандекс, като и за недоразумението - Edge. Аз не съм изпробвал всички, само тези на Файърфокс и Хром и смея да твърдя, че се държат добре. Голям проблем ми се явяваха противодействащите на блокиращите рекламите скриптове в сайтовете. Така например с Adblock Plus успяваха да ме блокират до достъп на съдържание в 80% от случайте, а с uBlock в 65-70%. сега този процент е едва 15-20%. Разбира се, във времето това може да се промени, но сега AdGuard се явява най-удачното решение.

Време разделно

Тази вечер бях гневен. Бях гневен на целия свят, на българските политици, на генералите, на оня с каскета, на тези които ме изпреварваха на пътя за село... Гневен бях от безсилие. Аз не мога да променя нищо, мога само да правя каквото трябва, колкото и банално да звучи. Не защото вярвам в разни щтабове, а защото трябва да действаме заедно. И всеки да си върши работата, възможно най - добре. Сам човек е нищо, колкото и велик да е, силата е в общите действия на масите! А сега малко за вируса..Не е първия, няма и да е посления, нищо че сега не го осъзнаваме точно какво е и откъде дойде. Старта е даден, сега да седна да анализирам дали е от космоса, от прилепи, змии или някоя лаборатория е разтягане на локум, защото кутията на Пандора е отворена и това е важният факт. Вируса води до пневмония, но и до поражения в други части на тялото. Важно е да имаме култура на поведение, когато има зараза около нас, като например как се слага маска и сваля такава: [ms_youtube link="https://www.youtube.com/watch?v=lrvFrH_npQI" width="100%" height="100%" mute="no" autoplay="no" loop="no" controls="yes" class="" id=""][/ms_youtube] Няма напълно излекуван от двустранна вирусна бронхо пневмония.Пораженията са за цял живот. Който не вярва може да си снимам белия дроб с петната по него. Напълно ясно беше, че и без вируса нашата здравна система вървеше към тотален крах, сега се правят опити не да се потуши пожара, а да се забави. В такива ситуации, колкото и тъпо да звучи- блазе им на починалите, тежко им на живите. На всички трябва да стане ясно, че дори сега да ви се струва, че бързо се развиват нещата, това ще е един много дълъг процес, в който всеки ще загуби нещо, но пък човечеството винаги е израствало, когато е имало криза. А дали ние ще израснем, зависи от самите нас. Настава време разделно, в което ще се види, кой колко струва! Всички, които останат ще намерят сили и начин да продължат напред. Кураж!

Convenat и Exodus спрени и без поддръжка!

Популярните добавки за КОДИ/XBMC Convenat и Exodus са без поддръжка от създателите си! Някъде към септември се чу че Exodus е със спряна поддръжка от екипа си, а на 17.11 създателя на Convenat официално съобщи, че се отказва от разработването на Convenat. Тези действия стават под непрестаният натиск на амариканското сдружение на филмови продуценти и съдебните дела в американския и канадският съд.Нека припомня, че официално добавките са безплатни и създателите им не получават никакво заплащане за тях. Индирекно, обаче хората които качват филмите на сървърите за мултимедйно съдържание, като Опенлоуд получават някаква сума, всеки път когато се гледа или тегли филм от сървъра. Връзка между качващите и правещите добавките за Коди официално няма, защото това би ги пратило дирекно в затвора. На практика отказа от поддръжка на адоните означава, че все по-малко филми от тях ще могат да се гледат, защото защтитниците на авторските права са се заели сериозно да преследват всички сървъри, на които са качени филмите и ги свалят един по един. Добавките ще са активни още няколко месеца, докато загубят актуалността си. В момента има много други добавки които предлагат същите филми, но нито една от тях не е достатъчно напреднала и завършена, за да им заеме мястото. Лошото е, че както всеки път когато се прекъснат толкова популярни добавки се роят стотици нелегални, често със зловреден код, целящ да ви открадне личните данни. Имайки впредвид, че КОДИ се инсталира предимно на телефони с андроид, това може да засегне сериозно ползвателите им. Все пак вакум в Интернет няма. Очаква се до Коледа да има някакво решение на въпроса. tvaddons.ag i super repo са атакувани почти всеки ден, направо им се възхищавам как издържат и не се предават. Вчера сървърите на хранилищата пак бяха с грешка 500, но се върнаха след няколко часа. Моят съвет е все още да ползвате Convenat и Exodus до намиране на трайно решение. Ако имате възможност, ползвайте и ВПН връзка за сигурност.
Online Shopping in BangladeshCheap Hotels in Bangladesh