Ямбол Свят


 • Някои тв. новини


  Някои тв. новини
  Огромен интерес и ръст от посещения, след
  Огромен интерес и ръст от посещения, след монтирането на нов дигитален планетариум, отчитат от астрономическата обсерватория в Ямбол, която е и единствената в Югоизточна България. Разнообразна лятна ваканционна програма предлага Общински детски комплекс в Ямбол. Записванията започват от 15 юни и продължават през цялото лято. Заниманията, които са безплатни се провеждат през месеците юли и август. Определени са местата за поставяне на агитационни материали на територията на община Ямбол за предстоящите парламентарни избори. Премиерата на новия роман на писателя Христо Карастоянов е на 19 юни в Пловдив. Заедно с него ще бъде и творческия екип: художникът Димитър Келбечев и редакторите Младен Влашки и Красимир Лозанов. Писателят Христо Карастоянов ще разказва за създаването на книгата „От Ямбол до Пловдив през Ташкент Няма опасност от спиране на строежа на новата болница в Ямбол, заяви областният управител Георги Чалъков.
 • Определени са местата за поставяне на агитационни материали на територията на


  Определени са местата за поставяне на агитационни материали на територията на

  община Ямбол за предстоящите парламентарни избори


  община Ямбол за предстоящите парламентарни избори, съобщифа от пресцентъра

  Местата за поставяне на агитационни материали на територията на община Ямбол от началото на провеждане на предизборната кампания за народни представители в 46-то Народно събрание на Република България са определени: подпорни стени на кръстовището на улиците „Стара планина“ и ул. „Тунджа“ и под съоръжението на ул. „Граф Игнатиев“ /надлез „Крайречен булевард“/, декоративна стена – табло на ул. „Търговска“ № 22 /срещу сградата на НАП/, транспаранти, билбордове и други материали, предназначени за поставяне върху конструкции за външна реклама, разположени по всички улици от Общинската пътна мрежа.

  В централната градска част транспаранти, билбордове и други материали, предназначени за поставяне върху конструкции за външна реклама, трябва да са с големина не повече от 100 сантиметра ширина и 150 сантиметра дължина. Това важи за зона със следните граници: на изток: ул. „Преслав“ - от кръстовище с ул. „Търговска“ до кръстовище с ул. „Страхил Войвода“; на север: ул. „Страхил Войвода“ - от кръстовище на ул. „Преслав“ до кръстовище с ул. „Александър Стамболийски“; ул. „Александър Стамболийски“ до ул. „Константин Иречек“ /Градински мост/; на запад: ул. „Цар Освободител“ - от кръстовище ул. „Константин Иречек“ до кръстовище на ул. „Бузлуджа“; ул. „Бузлуджа“ - от кръстовище с ул. „Цар Освободител“ до кръстовище с ул. „Георги Дражев“; ул. „Георги Дражев“ - от кръстовище с ул. „Бузлуджа“ до кръстовище с ул. „Цар Иван Александър“; на юг: ул. „Цар Иван Александър“ - от кръстовище с ул. „Георги Дражев“ до кръстовище с ул. „Джон Атанасов“; пл. Освобождение; ул. „Търговска“ - от пл. „Освобождение“ до кръстовище с ул. „Преслав“.

  Забранено е поставянето на плакати и други предизборни агитационни материали извън периода на предизборната кампания - от 11 юни 2021 година до 24:00 часа на 9 юли 2021 година. Не се разрешава позиционирането на такива материали на територията на парковете в град Ямбол, на сгради и обекти общинска собственост, както и на спирките на градския транспорт, включително и на техните заслони, на дърветата на територията на общината.

  Агитационни материали могат да се поставят на сгради, огради и витрини само след разрешение на собственика или управителя на имота.

  Забранява се използването на държавния и общинския транспорт за агитация, не е разрешено използването на агитационни материали, които застрашават живота и здравето на гражданите, частната, общинската и държавната собственост и безопасността на движението, както и материали, които накърняват добрите нрави, честта и доброто име на кандидатите за народни представители;

  Унищожаването и заличаването на агитационни материали, поставени по определения в Изборния кодекс ред, се забранява до приключване на изборния ден, не се разрешава поставянето на агитационни материали на партии, коалиции и инициативни комитети в изборните помещения и на разстояние, по – малко от 50 метра от входа на сградата, в която е изборното помещение, в деня на вота и до края на гласуването.

  В агитационните материали е забранено използването на герба и знамето на Република България или на чужда държава, както и религиозни знаци или изображения.

  Поставянето на агитационни материали извън определените за целта места се счита за административно нарушение, освен ако в закон е предвидено друго.

  По решение на Районната избирателна комисия кметът на общината има право да премахва или изземва агитационните материали, поставени или разпространени в нарушение на кодекса, което може да се осъществи със съдействието на органите на Министерството на вътрешните работи. Премахването и изземването на такива материали в изборния ден може да става и по решение на секционните избирателни комисии.

  Партиите, коалициите и инициативните комитети трябва да премахнат поставените от тях агитационни материали по повод на вече приключилите избори в срок от 7 дни след изборния ден /до 18 юли 2021 г./.

  Заповедта е публикувана на: https://yambol.bg/uploads/izbori/pi2021-11.07.2021/RD_02-00513.pdf .

 • 15.06.2021 Поради отстраняване на аварии е


  15.06.2021 Поради отстраняване на аварии е

  възможно временно прекъсване на водоснабдяването в следните населени места:


  възможно временно прекъсване на водоснабдяването в следните населени места:

  За гр.Ямбол:

  -ул."Тимок" № 11;

  - район "Тунджа" - с.Крумово, с.Безмер;

   

  Телефон за контакти: 046/662323 - оператор център обаждания.

 • 15 юни в Ямбол


  15 юни в Ямбол

   Творческа вечер, посветена на

  Творческа вечер, посветена на 80 години от рождението на ямболската поетеса Иванка Тонева

   

  Начален час: 17:30

  Място: Читалня на Регионална библиотека „Георги Раковски“

  Организатор: Община Ямбол, Регионална библиотека „Георги Раковски“, Дружество на писателите- Ямбол      

 • 12 юни в Ямбол


  12 юни в Ямбол

  12 юни, събота

   12 юни, събота

  Концерт на Духовия оркестър при Народно читалище „Съгласие-1862“ - Ямбол

  Начален час: 18:30

  Място: Малък розариум в Градския парк

 • Чудотворните мощи на св. Ефрем Нови в Ямбол на 12 юни,


  Чудотворните мощи на св. Ефрем Нови в Ямбол на 12 юни,

   прожектират и филма за него!


   прожектират и филма за него!

  Икона с чудотворните мощи на св. Ефрем Нови, пристига на 12 юни (събота) в 9.00 часа в храм "Св. Николай", в Ямбол.

  Светинята ще остане през целия ден за поклонение на християните. В 18.30 часа в храма ще бъде отслужен молебен за здраве и душевно спасение. От 19.30 часа в Общинска зала Ямбол, ще бъде прожектиран и филма за св. Ефрем Нови "Светецът светкавица". Лентата разказва за ангелския живот и дивните чудеса на един непознат светец у нас - св. великомъченик Ефрем Нови. Във филма участват хора, докоснати от светеца светкавица, както го наричат св. Ефрем в Гърция и Румъния. Във филма ще видите и чуете удивителни истории, свързани с живота и неговия подвиг. За смисъла на живота, за докосването от божественото и промяната на живота към по-добро. Всичко това ще видите в новия филм на Ангел Бончев за св. Ефрем Нови. Филмът "Светецът светкавица" преобръща представите ни за чудеса и вяра!

  Свети Ефрем Нови е наречен "Светкавицата", заради мигновените чудеса, които се случват по молитвите му.

  Едно от разтърсващите чудеса на свети Ефрем Нови е чудотворното изцеление на наркозависим младеж с помощта на светия мъченик Ефрем Нови. може да го видите в следващото видео:

 • 11 юни в Ямбол


  11 юни в Ямбол

  11 юни, петък


  11 юни, петък

   

  „Скъп спомен” – изработване на рамки за снимки - Арт ателието на НЧ „Зора-1945” гостува на учениците от 4 „б” клас на ОУ „Любен Каравелов“

  Начален час: 11:00

  Място: ОУ „Любен Каравелов“

  Организатор: Народно читалище „Зора-1945” 

   

  Концерт на Духовия оркестър при Народно читалище „Съгласие-1862“ - Ямбол

         Начален час: 18:30

  Място: Малък розариум в Градския парк

 • 10 юни, четвъртък


  10 юни, четвъртък

  Концерт на Духовия оркестър при Народно читалище „Съгласие-1862“ – Ямбол

   

   

  Концерт на Духовия оркестър при Народно читалище „Съгласие-1862“ – Ямбол

  Начален час: 18:30

  Място: Малък розариум в Градския парк

  „Съблечи се за вечеря“ от Марк Камолети – представление на Младежки театър „Николай Бинев“ и ДТ „Невена Коканова“ – Ямбол

  Режисьор: Венцислав Асенов

  Сценография: Теодора Лазарова

  Участват: Александър Хаджиангелов, Веселина Конакчийска, Георги Гоцин, Гергана Христова, Ния Кръстева, Юлиян Петров

  Начален час: 19:00

  Място: зала на НЧ “Съгласие -1862“

  Вход: с билети

 • Някои тв. новини


  Някои тв. новини
  Трима фотографи от Ямболската фотографска общност
  Трима фотографи от Ямболската фотографска общност са отличени в конкурса на BG Press Photo – конкурс за фотожурналистика. Това са В Ямбол учредиха сдружение с нестопанска цел „Ямбол и Сливен заедно”. В Ямбол единадесет курсисти издържаха изпитите за спасители на "плувен басейн и за водни паркове" Филмът "Привличане" ще открие първото автокино в Ямбол. Заглавието на режисьора Мартин Макариев, продуцирано от Яна Маринова и В ремонт до края на следващия месец е близо 7-километров участък от републиканския път Ямбол- село Чарган. На Манастирските възвишения край Ямбол на 13 юни / неделя/ ще се проведе българо-гръцки събор.
 • 9 юни, сряда


  9 юни, сряда

  „Привличане" – откриване на първото автокино в Ямбол

   

   

  „Привличане" – откриване на първото автокино в Ямбол

  Режисьор: Мартин Макариев

  Продуценти: Яна Маринова и Башар Рахал

  Сценаристи: Яна Маринова, Борислав Захариев, Георги Ангелов и Александър Чобанов

  С участието на: Яна Маринова, Александър Сано, Луиза Григорова - Макариев, Радина Боршош, Койна Русева, Владимир Пенев и Башар Рахал

  Начален час: 21:00

  Място: паркинг на хипермаркети "Технополис" и "Практикер"

  Вход: свободен