Ямбол Свят


 • Новините на тв. ...


  Новините на тв. ...

  На водещата снимка популярната госпожица Дерменджиева

  Образователният заместник-министър в оставка Таня Михайлова посети три ямболски гимназии. Бел. Яс - и днеска има новина от "Кольо Фичето"...Е, няма начин...явно само там се случват добри неща, например онзи ден боядисваха пейки! Център за обществена подкрепа „За щастливо детство” предоставя социални услуги за деца и семейства в риск и за деца и възрастни с увреждания. Проектът е на Фондация „Добрите феи” с председател Миглена Дерменджиева. БЧК - Ямбол въведе нов, смесен тип обучение по първа помощ за кандидатите за водачи на МПС: дистанционно и присъствено. <iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fdianatelevision%2Fposts%2F3682529208543572&width=500&show_text=true&height=393&appId" width="500" height="393" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encryp РЗИ със засилени проверки и в училищата, след завръщането на учениците в класните стаи. В Ямбол има глобени учители за неносене на предпазни маски, съобщиха здравните власти Одобриха разкриването на 54 работни места по Регионалната програма за заетост в област ted-media; picture-in-picture; web-share">
 • Някои тв. новини


  Някои тв. новини
  Някои тв. новини Тази година Факултет „Техника и технологии“- в Ямбол
  Тази година Факултет „Техника и технологии“- в Ямбол ще отбележи своя 10 – годишен юбилей. Ямбол става кръг от инициативата „Рън България“, която се организира от Българската Четвърто издание на ученическият фестивал „Песните на Европа” в Ямбол. Читалище „Зора”, с подкрепата на община Ямбол канят творчески колективи и индивидуални изпълнители да се включат в онлайн изданието на Фестивала. Четвърто издание на ученическият фестивал „Песните на Европа” в Ямбол. Читалище „Зора”, с подкрепата на община Ямбол канят творчески колективи и индивидуални изпълнители да се включат в онлайн изданието на Фестивала. Заради планови ремонти на мрежата ниско напрежение квартали от Ямбол ще останат без ток в неделя.
 • Заповед на кмета на Ямбол за противоепидемичните мерки


  Заповед на кмета на Ямбол за противоепидемичните мерки

  в общината

  в общината

 • Музикално матине на Цветница в ямболския Безистен


  Музикално матине на Цветница в ямболския Безистен

  Концерт за орган и цигулка ще звучи в залата на ямболския Безистен на Цветница, 25 април 

   Концерт за орган и цигулка ще звучи в залата на ямболския Безистен на Цветница, 25 април, неделя, от 11:00 часа.

  Музикалното матине, част от концертната програма на Камерен оркестър „Дианополис“ – Ямбол, ще се проведе с участието на гост-диригент маестро Димитър Караминков, диригент на Сливенския симфоничен оркестър, и гост-музикант Мария Славова, която ще свири на орган. Тя е концертиращ органист, пианист, корепетитор, музикален педагог и преподавател по пиано.

  Солист на концерта ще бъде цигуларката Красимира Султанова, първа цигулка и концертмайстор на Камерен оркестър „Дианополис“.

  В програмата са включени произведения на Моцарт, Вивалди, Хендел, Григ, Д. Ненов.

  Билети за концерта се продават в Културно-информационен център „Безистен“ от 09:00 до 18:00 часа.

  Във връзка с действащите противоепидемични мерки разрешеният капацитет на залата е 70 места. 

  Гост-диригентът Димитър Караминков е един от най-значимите участници в българския музикален живот през последните тридесет години.

  През 1984 година е отличен със специална награда „Най-добър млад диригент на България“.

  След дипломирането си в Българската държавна музикална академия в София Димитър Караминков е преминал специализация под ръководството на маестро Франко Ферара в Академия „Чигиана“ /Италия/ и при Александър Дмитриев във Филхармоничния оркестър на Санкт Петербург.

  Задълбоченото образование изгражда високи стандарти и изпълнителско изкуство на Димитър Караминков.

  Диригентското му изкуство е добре познато не само в България, но и в Германия, Италия, Румъния, Словакия, Украйна, Турция, Гърция, Индия, САЩ и други страни.

  Караминков е записвал със Симфоничния оркестър на Българското национално радио, както и с оркестрите на Русе и Сливенската филхармония.

  Мария Славова е родена в град Добрич. Завършила е Средното музикално училище „Добри Христов” във Варна и Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ в Пловдив, специалност „Пиано“. Изучава „Орган“ в Нов български университет под ръководството на проф. Нева Кръстева.

  Славова развива активна концертна практика като органист и пианист. Сътрудничи на различни хорови и инструментални състави: Български камерен оркестър, Симфоничен оркестър - Елче, Испания, Симфоничен оркестър - Сливен, хор „Добруджански звуци”, Детски хор „Маестро Медникаров”, хор „Добри Чинтулов” и много други.

  През 2017 година, съвместно със Сливенския симфоничен оркестър, Мария Славова представя за пръв път пред публика новия орган на град Сливен, а през 2018 година е първият изпълнител на орган в ямболския Безистен.

 • Някои тв новини


  Някои тв новини
  Нова доставка ваксини „Пфайзер“ пристигна в РЗИ Ямбол.
  Нова доставка ваксини „Пфайзер“ пристигна в РЗИ Ямбол. Ковид обстановката в областта леко се успокоява. За съжаление, обаче, 262-ма са починалите с усложнения от коронавирус до момента. Сред тях е и 29-годишен жител на област Ямбол. След сигнали на граждани: ✅Подходът към ул. “Срем” 13, покрай бившия военен стол, вече изглежда различно Всички депутати от Ямбол трябва да работят заедно за региона, независимо от парламентарните конфигурации. Това заяви избраният за народен представител от Коалиция ГЕРБ-СДС Станислав Говедаров. Оттеглилият се водач на листата д-р Димитър Рунков коментира, че да бъде лекар остава за него на първо място. От ГЕРБ заявиха още, че въпреки резултата в областта, важно за партията е възвръщането на доверието в най-голямата община Ямбол, както и изборната им победа в община Стралджа. Младият фотограф Денислав Стойчев ще открие изложба посветена на благотворителната инициатива „Бъди човек”. Гимназисти от Ямбол с доброволческа инициатива в емблематичната местност Ормана.
 • 13 апр. Канят Ви да посетите изложбата  "Бъди човек: посланици на доброто".


  Фотографиите в нея отразяват моменти от кампанията "Бъди човек", в която млади

   
  Фотографиите в нея отразяват моменти от кампанията "Бъди човек", в която млади хора посещават самотни възрастни, болни хора и семейства в нужда от селата в Ямболска област на големите християнски празници. Прикачвам Ви файл с по-обстойна информация. Откриването е днес, 13-и април, от 18:00 ч в читалище "Зора".

  Фейсбук събитие: https://www.facebook.com/events/1087507618327033

  Денислав Стойчев

 • Че е и скромен, бе!


  Че е и скромен, бе!

  Евроатлантическият областен лидер Георги Славов се е възползвал от възможностите, които


  Евроатлантическият областен лидер Георги Славов се е възползвал от възможностите, които ГУГЪЛ дава за скриване на миналото. Защо ли - толкова успешният Славов е поискал да бъдат скрити подвизите му, в продължение на 12-годишното му управление на Ямбол. Управление, в което което получи прозвището, направо титлата Този, който не краде", а Борисов дори го определи /управлението/ "като... дерибейско".
  А дерибеите са били успешни хора.
  Не всеки е можел да бъде дерибей...

  От скромност го е направил, това скриване, твърди фоторепортерката ни. Той скромен.

  Сега, дали областният лидер на Цветановите Републиканци за България, няма пак да поиска от търсачката да изтрие данните за него. И пак от скромност, разбира се, защото как се постигат цели 315 гласа, подадени за него в града, в който беше кмет, да стане депутат. 315 ей...повече от Ботевата чета...

  Длъжни сме да припомним, че той, Георги Славов например, взе мерки да бъде закрита общинската фирма за почистване на Ямбол. Назначен от него прокурист, сключи договор за почистването със сливенска фирма /на бивш съдружник на Георги Славов/. И тя - фирмата, а не Георги Славов, декларира над милион и стотици хиляди лева ПЕЧАЛБА от това почистване. ПЕЧАЛБА, ама за Сливенската фирма, не за Славов - Той е този, който не краде.
  По прости сметки минус над милион - загуба за бюджета на града, плюс зачертната общинска фирма. С разпродаден технически парк, работни места, управленчески опит...

  Общинският съвет тогава се опита да го спре - но спраделивият съд каза - всичко е законно - Славов не краде!

  Така започна той...Сетне тръгнаха още редица дела, но той от всичките излезе бял като снежинка.

  Само, дето не  изпълни обещанието си, дадено на Прокуратурата от Ямбол да й проведе обучение по "Обществени поръчки" . Но още не е късно.

  315 души са гласували за него в Ямбол. А ако не беше пандемията, можеше и повече да са...

   

 • 11 април в Ямбол


  11 април в Ямбол

  11 април, неделя

  11 април, неделя

  „Храбрият оловен войник" по Х. Кр. Андерсен – представление на ДТК „Георги Митев“ – Ямбол

  Драматизация: Теодора Георгиева

  Режисьор: Любомир Колаксъзов

  Сценография и кукли: Цецка Ивайлова

  Композитор: Христо Намлиев

  Хореография: Мария Димитрова

  Участват: Анна-Валерия Гостанян, Христо Петев

  Начален час: 11:00

  Място: зала на ДТК „Георги Митев“

  Вход: с билети

 • Сериозна ВиК авария - отпадни води в коритото на реката в града


  Сериозна ВиК авария - отпадни води в коритото на реката в града

  09.04.2021

  09.04.2021

  Поради отстраняване на аварии е възможно временно прекъсване на водоснабдяването в следните населени места:

  За гр.Ямбол:

  Канализация:

  - Пресечката на ул."Преслав" и ул." Крали Марко"/поради естеството

  на аварията се налага изпускането на отпадни води в коритото на

  р.Тунджа/ ;

  - "Биков мост" ;

  За район Стралджа :

  - с.Правдино;

  За район Елхово:

  - м."Лозята"

  - с. Лесово;

  - с.М.Манастир;

   

   

  Телефон за контакти: 046/662323 - оператор център обаждания.

 • 8 април в Ямбол


  8 април в Ямбол

  „Ямбол – нашият дом завинаги“ – спектакъл на ДТ „Невена Коканова“ – Ямбол

   

  „Ямбол – нашият дом завинаги“ – спектакъл на ДТ „Невена Коканова“ – Ямбол

  Автор: Дияна Радева

  Мултимедия: Вълчо Янев

  Пластика: Атанас Жеков – Кроко

  Консултант: Христина Женкова

  Участват: Даниела Райчевска, Димитър Димитров и Театрална група „Палечко“

  Начален час: 18:30

  Място: зала на община Ямбол

  Вход: с билети