Зона Ямбол


 • Шанс за работа за 54 безработни лица в региона


  Регионална програма за заетост прие петъчното заседание на Комисията по заетост към Областния съвет за развитие. Целта на програмата е осигуряване на заетост на безработни лица от неравнопоставените групи на пазара на труда в област Ямбол и създаване на възможности за тяхната трудова и социална интеграция.
 • Еко-акция за почистване на парк "Боровец"


  Общинското предприятие "Паркове и зони за отдих и спорт", Фондация "Тервелъ", Превантивно-информационен Център-Ямбол и ЯТТП – Ямбол организират пролетно почистване на парк Боровец по повод Деня на Земята 22 април. Екоинициативата ще се проведе на 17 април, събота, от 09.30 часа. Сборният пункт е на входа на парк „Боровец“. Могат да се включат всички, които желаят. Парк Боровец е едно от любимите места за разходка в града.
 • Музикално матине на Цветница в ямболския Безистен


  Концерт за орган и цигулка ще звучи в залата на ямболския Безистен на Цветница. Музикалното матине, част от концертната програма на Камерен оркестър „Дианополис“, е с гост-диригент маестро Димитър Караминков, диригент на Сливенския симфоничен оркестър, и гост-музикант Мария Славова, която ще свири на орган. Тя е концертиращ органист, пианист, корепетитор, музикален педагог и преподавател по пиано. Солист ще бъде Красимира Султанова, първа цигулка и концертмайстор на Камерен оркестър „Дианополис“. В програмата са включени произведения на Моцарт, Вивалди, Хендел, Григ, Д. Ненов.
 • Първо издание на лекоатлетическия пробег "Ямбол рън"


  На 18 април, в неделя, със съдействието на Община Ямбол в парк „Боровец“ ще се проведе първият лекоатлетически пробег „Ямбол рън“. Няколко са съпътстващите събития преди това. Началото ще бъде поставено с пресконференция на 15 април сградата на Общинска администрация. На следващия ден е предвиден семинар по програмата „Детска атлетика“. Тя е част от инициативата „Да открием 100 таланта за атлетиката в България“ на Министерство на младежта и спорта и Българска федерация по лека атлетика.
 • Хиляди пролетни цветя украсяват града


  Много места в Ямбол станаха по-пъстри след разцъфтяването на хиляди лалета, зюмбюли, нарциси и виоли от различни сортове. Грижите за зелените площи в парковете, градините, на булевардите и улиците са поверени на Общинско предприятие "Паркове и зони за отдих и спорт". До края на месец май е предвидено засаждането на над 10 000 растения от красивите видове катарантус, каскадна петуния, агератум, бегония в различни цветове и други. Всички действия целят градът да бъде зелен и уютен.
 • Ст. Говедаров: Обещанията ни са реални проекти, по които работим!


  Ямболската структура на ПП ГЕРБ представи своя отчет за резултатите от парламентарния вот в Ямбол и региона. „Благодарим на гражданите на област Ямбол, дали своя вот за Коалиция ГЕРБ-СДС, за доверието, което ни гласуваха. Благодарим за добрата работа на всички общински структури на партията. Резултатът е ясен, а анализи тепърва предстоят. За ГЕРБ-СДС в област Ямбол са гласували 24,38% от гласоподавателите, което е 11 703-ма души. Това са 11 703-ма души, които подкрепиха посоката на развитие на държавата и областта, към която сме поели. Тези хора гласуваха за стабилността, която ни е така нужна, за да просперираме в бъдеще и за да водим нормален живот в България.
 • Общината започва дезакаризация на тревните площи


  Община Ямбол започва обработката на тревните площи в междублокови пространства, квартали и паркове против кърлежи. Пръсканията ще се извършват по предварителен график при подхдоящи метереологични условия. Дезакаризацията стартира след косенето на тревните площи. От 22.00 часа на 15 април до 06.00 часа на 16 април ще се извърши дезакаризация в централна градска част, градски парк и в някои от кварталите на Ямбол.
 • Зпатни медали за "Априлец" Бояджик при юношите


  С поредните шампионски отличия се върнаха от боксов турнир в Кърджали младите надежди на БК „Априлец“, с. Бояджик. Кърджали бе домакин на Първия кръг от Държавното лично-отборно първенство и купа „България“ по бокс за юноши, в който участие взеха и спортистите на Боксов клуб „Априлец“. Със златни медали от първенството се завърнаха Желязко Илиев и Иван Илиев. Желязко Илиев спечели злато в категория до 52 кг в конкуренция с 14 състезатели, Иван Илиев е първи в категория до 63 кг.
 • 5 изненади, които направиха изборите наистина важни


 • Обществено обсъждане за поемане на общински дълг и аргументите


  Кметът на община Ямбол кани местната общност по смисъла на §1, т.19 от Закона за публичните финанси - гражданите и юридическите лица, които имат регистрация, осъществяват дейност или ползват услуги на територията на община Ямбол, за провеждане на обществено обсъждане, както следва: