Зона Ямбол


 • Текущите ремонти в града продължават по график


  Продължават дейностите по изпълнението на текущите ремонти на паважна и тротоарна настилка, изграждането на паркинги и реконструкции на улици в Ямбол. Те са съсредоточени в зони, които от десетилетия са в повредено състояние, а някои от тях дори са неизползваеми.
 • В Завой и Кукорево започва поредното Лятно училище


  В селата Завой и Кукорево в началото на август стартира за пета поредна година дейността „Допълнителна подготовка за равен старт в училище”, която е част от предвидените интегрирани услуги, планирани за реализация през ваканционните месеци по проект „Желани пространства” - комплексен модел на интегрирани услуги за ранно детско развитие и социално включване в малките населени места“, финансиран по Програмата за развитие на човешките ресурси.
 • 83-годишен в ареста за убийство в Бояново


  Пoлицията задържа 83-годишен мъж за убийство в село Бояново. В четвъртък вечер малко след 21.30 часа в полицията е получен сигнал за възникнал скандал в Бояново. Пристигналите на място полицейски служители откриват на улицата безжизненото тяло на 62-годишен мъж с видими следи от насилие.
 • Община Тунджа представи изпълнението на Бюджет '2020


  Бюджетът на община „Тунджа“ за 2020 година се е увеличил с 2 649 898 лв., стана ясно на проведеното обществено обсъждане на бюджетното изпълнение за миналата година. По първоначален план бюджетът е бил 18 643 035 лв., а в края на годината е достигнал 21 292 933 лв.
 • В подкрепа на местните артисти Общината откупи техни творби


  Община Ямбол откупи картини на талантливи местни художници. Повод за инициативата на общинското ръководство е желанието им да подкрепят усилията на ямболските автори. Картините са част от творбите, които бяха изложени на шестнадесетото поредно издание на изложба „Светлината“.
 • Потвърдиха присъдата за убийството на бездомната Николинка от Ямбол


  Върховният Касационен съд остави в сила решение на бургаските апелативни съдии, с което е потвърдена присъда от 15 години лишаване от свобода, наложена от Окръжен съд – Ямбол на 63-годишния Димитър Сотиров за умишленото убийство на бездомната Николинка Василева от Ямбол. Сотиров е признат за виновен в това, че на 10 ноември 2019 година в приземен етаж на къща на ул. “Крали Марко“ в Ямбол, умишлено умъртвил Николинка Василева чрез нанасяне на множество удари с брадва, като деянието е извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост.
 • Набелязаха план за действие при ръст на случаите с Covid


  Ямболска област остава в „зелената зона“ на разпространение на коронавируса със 7.55 заболели на 100 000 души в двуседмичен период. Това стана ясно след заседанието на Областния Медицински съвет във вторник. 8 са активните случаи в момента, хоспитализиран е само един от заболелите, съобщи гл. секретар на РЗИ Ямбол Донка Желева.
 • В "Тунджа" създават група за поддръжка на пътищата и уличната мрежа


  С три щатни бройки и половина беше увеличена числеността на звеното по благоустрояване и комунално стопанство в община „Тунджа“, за да може от 1 август да се обособи група за извършване на асфалтови кърпежи по общинските пътища и поддържане на уличната мрежа. Решението бе взето по предложение на кмета Георги Георгиев от общинските съветници на заседанието им на 27 юли.
 • Уроци по пътна безопасност с БЧК - Ямбол


  БЧК Ямбол започна уроци по пътна безопасност за деца на възраст от 7 до 12 години. В рамките на две седмици, в десет занимания, всеки делничен ден от 10.00 до 11.00 часа, децата ще преминат уроци по безопасност на движението, първа помощ и приложно колоездене. Уроците се провеждат на вело-площадката на ул. „Любен Каравелов“. Програмата за превенция на пътния травматизъм подготвя децата от ранна възраст как да помагат на себе си и на приятелите си, как да си окажат помощ при нужда в ежедневни ситуации, възникнали на пътя.
 • Кметове настояват за изграждане на скоростен път Ямбол - Силистра


  Кметът на община Ямбол Валентин Ревански проведе работна среща с народния представител Димитър Иванов и с кметовете на общините Силистра и Шумен - д-р Юлиян Найденов и Любомир Христов. Основна тема на разговора беше изграждането на първокласен четирилентов път от Силистра - Шумен - Ришки проход - Ямбол - Елхово - Одрин, който ще достига до трансграничната връзка Силистра - Кълъраш.