Зона Ямбол


 • Определиха местата за поставяне на агитационни материали


  В централната градска част транспаранти, билбордове и други материали, предназначени за поставяне върху конструкции за външна реклама, трябва да са с големина не повече от 100 сантиметра ширина и 150 сантиметра дължина.
 • Подготовката за изборите продължава по график


  Организацията на предстоящите избори, строителството на Новата болницаи рехабилитацията на пътищата в региона бяха основни теми в първия брифинг на Областния управител Георги Чалъков и неговите заместници Драгомир Димитров и инж. Светослав Стоев. Подготовката на изборите до този момент върви нормално и в срокове, съгласно програмата на ЦИК, каза Чалъков. В ход са процедурите по образуване на подвижни избирателни секции, както и секции в лечебни заведения, а точният брой на избирателните секции в областта все още не е ясен, на предходните избори секциите бяха 243.
 • Нови отличия за младите надежди на "Априлец" Бояджик


  Златен и бронзов медал завоюваха боксьорите на БК „Априлец“ от Държавното лично първенство за младежи. Турнирът се проведе в Ямбол, участие в него взеха 87 състезатели от 33 клуба от цялата страна. Добрата новина за достойното класиране отново съобщи треньорът Димитър Мутафов на редовната пресконференция на община „Тунджа“ в понеделник. Заедно с него беше и шампионът в кат. до 81 Христо Илиев. Медалист в най-тежката категория - над 91 кг е младият боксьор от Кабиле Герасим Тенев.
 • Коалиция ГЕРБ - СДС откри предизборната си кампания и призова за ред в хаоса!


  По станала вече традиция, Коалиция „ГЕРБ-СДС“ Ямбол откри с тържествен водосвет предизборната кампания за предстоящите избори на 11 юли. В един от най-старите храмове на Ямбол – църквата „Свети Георги“, отец Стоян отслужи водосвет за здраве и успехи в начинанията на кандидатите за народни представители. 
 • Патронажни грижи в домашна среда за над 90 тунджански жители


  Дейностите по проект „Патронажни грижи + в община Тунджа“ започнаха на десети юни. Проектът, по Програмата за развитие на човешките ресурси, предвижда предоставяне на интегрирани социално–здравни услуги за лица с увреждания и лица в риск, във връзка с ограничаване разпространението и преодоляване на последиците от пандемията.
 • Наши ученици с успешно представяне в Олимпиада по статистика


  Ученици от Езикова гимназия "Васил Карагьозов", класирани на втори етап от националния кръг на Европейската Олимпиада по статистика, получиха своите награди. Това са Мария Георгиева и Светлан Колев. Европейската олимпиада по статистика се организира за четвърти път в България. За учениците от област Ямбол това е първо участие.
 • Акция за безвъзмездно кръводаряване в понеделник


  Поредната акция за безвъзмездно кръводаряване организират БЧК Ямбол и Отделението по трансфузионна хематология в Областната болница. Акцията ще се проведе на 14 юни от 09.00 до 13.00 часа в Кръвния център на МБАЛ „Св. Пантелеймон“, поводът е отбелзяването на Световния ден на безвъзмездния кръводарител. „Хората винаги имат нужда от кръв, дори и по време на пандемия“ – за втора поредна година това е посланието, което обединява усилията ни, за да бъдат задоволени ежедневните потребности от кръв и кръвни съставки за нуждаещите се от кръвопреливане след тежки пътно-транспортни произшествия, спешни оперативни интервенции и други хронични заболявания.
 • Първото автокино в Ямбол събра стотици зрители


  При огромен интерес премина прожекцията на първото автокино в Ямбол. Повече от 400 автомобила и десетки хора, дошли пеша, изпълниха до пълния му капацитет паркинга между магазините „Практикер“ и „Технополис“. Зрителите гледаха нашумелия български филм „Привличане“ на режисьора Мартин Макариев, продуциран от Яна Маринова и Башар Рахал.
 • Инициатива на Общината за подмяна на старите пейки в Градския парк


  Община Ямбол започва нова инициатива за подмяна на старите пейки след преасфалтирането на основни алеи с увредена настилка в Градския парк. Преди две седмици бяха монтирани два вида нови скамейки в парка и след проведено допитване до гражданите, които го посещават, те предпочетоха вида пейки от снимката в публикацията.
 • Тържествено освещаване на новия параклис край Скалица


  Край село Скалица беше тържественото освещаване на първия параклис, изграден край язовир на територията на община „Тунджа“. Водоемът се намира в землището на Скалица и е отдаден под аренда. Инициатор за изграждането на параклис „Св. Николай Чудотворец“ е Кольо Минчев от селото, а в осъществяването на идеята са му помогнали и други спонсори.