Ако продължите да използвате сайта, се съгласявате с използването на "бисквитки" от наша страна.

Време разделно

Тази вечер бях гневен. Бях гневен на целия свят, на българските политици, на генералите, на оня с каскета, на тези които ме изпреварваха на пътя за село... Гневен бях от безсилие. Аз не мога да променя нищо, мога само да правя каквото трябва, колкото и банално да звучи. Не защото вярвам в разни щтабове, а защото трябва да действаме заедно. И всеки да си върши работата, възможно най - добре. Сам човек е нищо, колкото и велик да е, силата е в общите действия на масите! А сега малко за вируса..Не е първия, няма и да е посления, нищо че сега не го осъзнаваме точно какво е и откъде дойде. Старта е даден, сега да седна да анализирам дали е от космоса, от прилепи, змии или някоя лаборатория е разтягане на локум, защото кутията на Пандора е отворена и това е важният факт. Вируса води до пневмония, но и до поражения в други части на тялото. Важно е да имаме култура на поведение, когато има зараза около нас, като например как се слага маска и сваля такава: [ms_youtube link="https://www.youtube.com/watch?v=lrvFrH_npQI" width="100%" height="100%" mute="no" autoplay="no" loop="no" controls="yes" class="" id=""][/ms_youtube] Няма напълно излекуван от двустранна вирусна бронхо пневмония.Пораженията са за цял живот. Който не вярва може да си снимам белия дроб с петната по него. Напълно ясно беше, че и без вируса нашата здравна система вървеше към тотален крах, сега се правят опити не да се потуши пожара, а да се забави. В такива ситуации, колкото и тъпо да звучи- блазе им на починалите, тежко им на живите. На всички трябва да стане ясно, че дори сега да ви се струва, че бързо се развиват нещата, това ще е един много дълъг процес, в който всеки ще загуби нещо, но пък човечеството винаги е израствало, когато е имало криза. А дали ние ще израснем, зависи от самите нас. Настава време разделно, в което ще се види, кой колко струва! Всички, които останат ще намерят сили и начин да продължат напред. Кураж!

Медийна мъгла задушава България

Скъпи приятели, внимателно подбирайте не само какво дишате, пиете и ядете, а и какво чувате и виждате чрез българските медии. Не случайно сме 111 място за свобода на словото, защото свобода няма, а е и на път словото да си отиде. Няколко случки ме провокираха да пиша пак. Изглежда, че в тая държава все по-малко стават достоверните източници на информация, големите медии са "купени" по един или друг начин, а мазни ПИАРи забогатяват в медийната мъгла пускайки "новини". Почвам да се съмнявам във всичко, защото е твърде очебийно. От няколко месеца bТВъ и нОВАъ все едно са си копирали редакционната политика, не само говорят едно и също, подредбата на новините по време и хронология е почти една и съща- един режисьор ли ги прави? Или един е източника на средства- който поръчва музиката, той плаща..Сега във фактология, отзад напред: 1. Как се уцели момента да заловят рекордна пратка хероин на "Капитан Андреево" точно преди речта на ББ пред ООН? Твърдят, че нямало канал, а била "случайна" единична пратка. Оскар за режисьора на постановката! Случайни неща няма в тоя бизнес! 2. Медийна буря около "пребития" вече бивш репортер на "Господари на ефира", гръмки заглавия, шумно оповестяване и..охранителните камери показват фактологията. Върбанов е крайният изпълнител, вярвм друг е сценариста! Когато журналиста от Боволъ със своя румънски колега наскоро беше задържан, същите тия медии го оповестиха чак когато нямаше как да го скрият.. 3. Само на мен ли ми прави впечатление, че за месец и половина, два задържаха или обявиха за издирване мастити бизнесмени, колко са виновни или не, аз незнам, обаче...Всичките в явни и тайни връзки с БСП?! Как пък един близък до ГЕРБ и ДПС не хванаха, толкова ли е чист техният бизнес? Обръчите на са само в гимнастическите салони и по бъчвите... 4. и като заговорихме за обръчи, вируоза във въртенето-почетният прецедател на ДПС, доктора по философия А.Д. който не крие как стават нещата се сдоби с ТЕЦ, който пък взе че спечели едни готови пари за студен резерв на енергийната система, които плащаме всички. Тук има няколко момента- въпреки, че се разбра от всички, че "Марица изток"2 се е отказала от кандидатсването за изпълнител на студен резерв, един кьорав репортер не отиде да разрови защо аджеба, държавният ТЕЦ се отказва от готови пари, които ще му дойдат идеално, на фона на състоянието му. Отделен момент е защо държим толкова голям резерв и защо и централите на Ковачки се облажиха с пари от студения резерв ПАК, при условие че когато трябваше да работят минали. Който не го е чел, предлагам да прочете един интересен материал, наречен "финансовите мини"... Има една книга: „Експертите на Прехода. Българските think-tanks на прехода и глобаните мрежи за влияние“ от Достена Лаверн който всеки с интереси в това кое как се случва в България може да прочете ако има време. Идва есента, спуска се мъгла, но тук в България, тя никога не се е вдигала.

Да станеш даскал за една година

Днес даскал за една година стаж в училище, утре лекар ще се става за една година стаж в болницата, вдругиден...
Учители без педагогическо образование влизат в класните стаи. Идеята на просветното министерство е поредната мярка срещу недостига на кадри в системата. За целта хора от всякакви професии ще бъдат обучавани да работят като учители. ОБУЧЕНИЕ ЗА УЧИТЕЛИ: Хора без педагогическо образование влизат в клас
Гениална идея. Чувствам се прецакан, че учих 4 години в университет за да ми дадат диплома за даскал (не че сматам да я ползвам!).. ГОСПОДА ЧИНОВНИЦИ, СПРЕТЕ С ЕКСПЕРИМЕНТИТЕ!!! ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ НЕ СА ЛАБОРАТОРНИ МИШКИ. Толкова години експерименти в образованието доведоха до тотално неграмотно поколение, водещо до още по-големи беди за обществото. Всички експерименти, обаче бяха на гърба на учителите и учениците, така наречените "регионални инсперакторати" и чиновниците в министерството си останаха старите муцуни и си продължават по-старому. Стигнахме до една разбита система, в която не се взима чуждия опит, не се прави истинска реформа, наливат се пари и дребните чиновници си пазят стола да не истине и не само в образованието е така. Обучаването на младото поколение е кауза, засяваш семето, което ще порасне утре. Инвестираш в хората на бъдещето. Меко казано е чудовишно да си правиш експерименти. Лично министъра казва, че не можели да мотивират един 18 годишен да учи за учител. Въпреки, че вдигнаха заплатата и подобряват условията на труд?! Очевидно нещата не вървят и системата е за ремонт. Няма нито амбиция, нито мотивация, нито уважение в новото поколение. То не е виновно за това, виновни са по-старите поколения, които не го подкрепиха. Днес България е на търкащите билетчета, гурбетчиите и играещите еврофутбол!

Convenat и Exodus спрени и без поддръжка!

Популярните добавки за КОДИ/XBMC Convenat и Exodus са без поддръжка от създателите си! Някъде към септември се чу че Exodus е със спряна поддръжка от екипа си, а на 17.11 създателя на Convenat официално съобщи, че се отказва от разработването на Convenat. Тези действия стават под непрестаният натиск на амариканското сдружение на филмови продуценти и съдебните дела в американския и канадският съд.Нека припомня, че официално добавките са безплатни и създателите им не получават никакво заплащане за тях. Индирекно, обаче хората които качват филмите на сървърите за мултимедйно съдържание, като Опенлоуд получават някаква сума, всеки път когато се гледа или тегли филм от сървъра. Връзка между качващите и правещите добавките за Коди официално няма, защото това би ги пратило дирекно в затвора. На практика отказа от поддръжка на адоните означава, че все по-малко филми от тях ще могат да се гледат, защото защтитниците на авторските права са се заели сериозно да преследват всички сървъри, на които са качени филмите и ги свалят един по един. Добавките ще са активни още няколко месеца, докато загубят актуалността си. В момента има много други добавки които предлагат същите филми, но нито една от тях не е достатъчно напреднала и завършена, за да им заеме мястото. Лошото е, че както всеки път когато се прекъснат толкова популярни добавки се роят стотици нелегални, често със зловреден код, целящ да ви открадне личните данни. Имайки впредвид, че КОДИ се инсталира предимно на телефони с андроид, това може да засегне сериозно ползвателите им. Все пак вакум в Интернет няма. Очаква се до Коледа да има някакво решение на въпроса. tvaddons.ag i super repo са атакувани почти всеки ден, направо им се възхищавам как издържат и не се предават. Вчера сървърите на хранилищата пак бяха с грешка 500, но се върнаха след няколко часа. Моят съвет е все още да ползвате Convenat и Exodus до намиране на трайно решение. Ако имате възможност, ползвайте и ВПН връзка за сигурност.
Online Shopping in BangladeshCheap Hotels in Bangladesh