Ако продължите да използвате сайта, се съгласявате с използването на "бисквитки" от наша страна.

24 часа

 • Държавата на две скорости


  Държавата на две скоростиВ България върви интензивна вътрешна миграция, показва анализ на Института за пазарна икономика. (Виж 2-а и 3-а стр.) Градовете, където доходите са високи, защото икономиката работи, привличат като магнит хора от други части на страната. Нормално е хората да търсят местата, където има работа, перспективи и по-добър живот.
 • Три жертви на катастрофи в страната за денонощие


  Три жертви на катастрофи в страната за денонощиеТрима души са загинали при пътни инциденти през изминалото денонощие у нас, съобщава пресцентърът на МВР. Ранени са 18 души, двама с опасност за живота при 17 ПТП. За района на София са регистрирани 116 леки и три тежки пътни инцидента.Трима души са
 • Без увреждания на мозъците на битата нотариуска и дъщеря й


  Без увреждания на мозъците на битата нотариуска и дъщеря йНяма увреждания по мозъците на нотариус Валентина Механджийска и дъщеря й, които вчера бяха жестоко пребити от двама маскирани. Това съобщи доц. Жельо Димов - шеф на клиниката по лицево-черепна хирургия на Окръжна болница, където са настанени двете жени.  Те са били прегледани от специалисти по пет различни направления в медицинското заведение.
 • Адвокатът на Цветан Василев: Няма доказателства да е участвал в политическа корупция


  Адвокатът на Цветан Василев: Няма доказателства да е участвал в политическа корупцияНяма доказателства, че Цветан Василев е участвал в политическа корупция, има единствено показания на свидетел на обвинението. Това коментира по Нова телевизия адвокат Константин Симеонов, който е защитник на собственика на фалиралата КТБ Цветан Василев. От банката очевидно са изнасяни пари в сакове към партии.
 • Колега на нотариус Механджийска: Атаката не е свързана с работата й


  Колега на нотариус Механджийска: Атаката не е свързана с работата йОбяснявам си случилото се с една типична агресия, типично за страната отношение към човешката личност и здраве. Това каза за случая с пребитите в центъра на София жени нотариуси председателят на Нотариалната камара Димитър Танев. Припомняме, че двама маскирани мъже нападнаха и пребиха две жени в София. Те все още се издирват.
 • Покажeте санирания блок, спечелете 13 000 лева и за съседите


  Покажeте санирания блок, спечелете 13 000 лева и за съседитеНаграден фонд от 13 000 лева осигурява Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) за победителите в конкурса за най-качествено и красиво саниран блок по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни, който започна по инициатива на „24 часа”. На победителите ще бъдат раздадени първа,
 • Нова мощна стрела бута паметника пред НДК


  Нова мощна стрела бута паметника пред НДКС още 10 метра трябва да се удължи хидравличната ножица, за да се събори бетонната основа на паметника “1300 г. България”. Това бе причината вчера да бъде преустановено за кратко събарянето, за да се монтира новата по-мощна стрела, обясниха от Столична община. През уикенда работниците успяха да махнат една от трите бетонни структури.
 • Влакът от Пловдив ще минава през София като градска железница


  Влакът от Пловдив ще минава през София като градска железницаВлакът от Пловдив ще става междуградска железница в столицата, подобно на тази в Берлин. За целта влаковете, които пристигат в София от югоизточните направления, ще стигат до жп гара “Обеля”. Там ще бъде построена нова гара от НКЖИ, съобщи главният архитект на София Здравко Здравков. Влаковете ще спират на Гара Искър, новата гара “Чавдар” в кв.
 • Преди 10 години: 5 точки върнаха българските сестри живи в София


  Преди 10 години: 5 точки върнаха българските сестри живи в СофияКои бяха водещите събития на тази дата според архива на “24 часа” Българките са били освободени, след като еврокомисарката Бенита Фереро-Валднер подписа в Триполи споразумение от 5 точки. Според източници от кабинета на Бенита Фереро-Валднер документът се състои от две части. Първата потвърждава ангажимента на ЕС към болницата в Бенгази и
 • Боршош с писмо до депутатите, те не го отразиха в доклада си (Обзор)


  Боршош с писмо до депутатите, те не го отразиха в доклада си (Обзор)Бившият директор на НДК не отиде в комисията, не вярвал в безпристрастността ѝ. Злоупотреба със средства няма, написа ѝ той Бившият изпълнителен директор на НДК Мирослав Боршош не отиде на изслушване в парламентарната комисия, създадена специално за скандала около двореца, и изпрати обясненията си в писмен вид.