Ако продължите да използвате сайта, се съгласявате с използването на "бисквитки" от наша страна.

Зона Ямбол

 • Разследват тежко произшествие край Лесово


  Ямболските криминалисти изясняват обстоятелствата около тежък инцидент от ранните часове в неделя. Тази сутрин в 04.15 от тел. 112 в полицията е постъпил сигнал, че на главен път I-7, на около два километра от ГКПП- Лесово в посока град Елхово, на платното има лежащ човек.
 • "Знаци" на Радостина Колева в столичната галерия "Арт 36"


  Ямболската художничка Радостина Колева открива юбилейна изложба, наречена „Знаци“, в средата на следващата седмица в столичната галерия „Арт 36“. В експозицията ще бъдат представени 29 творби – графика, текстилни пана и живописни платна. Юбилейната изложба беше показана за първи път в цялостен вид в галерия „Кирил Кръстев“ в Ямбол през юни тази година.
 • Неделна панихида в памет на жертвите в катастрофи


  Заупокойна панихида в памет на жертвите от пътно-транспортни произшествия ще бъде отслужена на 19 ноември от 11.00 часа  в църквата "Свети Николай Чудотворец" в Ямбол. Инициативата, по повод Световния ден за възпоменание на жертвите в катастрофи, е на ръководствата на Областна дирекция на МВР Ямбол и Регионална дирекция “ПБЗН” - Ямбол. В деня на почит каним гражданите, представителите на всички държавни институции и неправителствени организации да станат съпричастни към паметта на загиналите в пътни инциденти, пишат от полицията.
 • Пътни полицаи изземат саксии канабис от Ауди


  Полицията в община Тунджа разследва два случая за притежание на наркотици. На 16 ноември в хода на полицейска операция около 17.30 на път I-7 до село Окоп, при проверка на лек автомобил „Фолксваген-Поло“ е установено, че водачът - 28-годишен мъж от Елхово държи в автомобила си пликче с високорисково наркотично вещество – марихуана, потвърдено от направения наркотест. Няколко часа по-късно в село Калчево е спрян за проверка лек автомобил „Ауди А4“, управляван 25-годишен мъж от Ямбол.
 • Пиян без книжка с три акта след катастрофа в Каргона


  На 16 ноември около 20.50 на улица “Доктор Кръстев“ е възникнало пътно-транспортно произшествие с материални щети. Лек автомобил „Рено Меган“, управляван от неправоспособен 37-годишен мъж без причина променя  посоката си на движение и навлиза в насрещната лента като охлузва странично лек автомобил „Нисан“, управляван от 65-годишен шофьор.
 • В подкрепа на малкия и среден бизнес


  Информационен център в подкрепа на малкия и среден бизнес ще отвори врати в Ямбол. Това съобщи народният представител Волен Сидеров, който в сряда беше в Стралджа за откриването на ремонтиран пътен участък. Инфоцентърът, подготвен от ПП Атака със съдействието на Министерството на икономиката и Агенцията за малките и средни предприятия, ще бъде разположен в офис до постоянната приемна на Сидеров в Ямбол.
 • Задържаха турчин за трафик на мигранти


  Районната прокуратура в Елхово задържа за 72 часа турски гражданин, противозаконно превел през границата на Република България шестима чужди граждани. 38-годишният Джеват А. е привлечен като обвиняем за това, че на 13 ноември в района на Граничния контролно-пропускателен пункт Лесово е превел в страната шестима граждани на Ирак, трима от иракчаните ненавършили 16 години.
 • Журито определи най-добрите в конкурса за детски рисунки


  736 детски рисунки участваха в обявения от община Ямбол традиционен конкурс на тема „Коледа”. Ямболските художници Петър Тепсизов, Руслан Русев - Роко и Кольо Костов журираха творбите и излъчиха победителите в отделните категории. При най-малките първо място бе присъдено на Десислава Дечева от ДГ „Свобода“. В групата І – ІV клас е отличена рисунката на Денислав Стоянов от НУ „Професор Нойков“, а при най-големите (V-VІІІ клас) наградата печели Джемиле Алиева Мустафова - V клас от ОУ „Йордан Йовков“.
 • Благотворителна акция "Да събудим доброто в нас"


  Благотворителна кампания, наречена „Да събудим доброто в нас“, започва Община Тунджа. Кампанията за подпомагане на деца в неравностойно положение е по инициатива на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и Общинския съвет на БЧК “Тунджа". Инициативата „Да събудим доброто в нас“ ще продължи до 13 декември. Всички желаещи могат да се включат в кампанията като дарят играчки и лакомства, които децата ще получат като коледни подаръци.
 • В процедура за предоставяне на имоти за социални нужди


  Областният управител Димитър Иванов изпрати мотивирано становище до Министерството на регионалното развитие и благоустройството с искане намиращите се в село Маломир два жилищни блока, частна държавна собственост, да бъдат прехвърлени в собственост на община „Тунджа“. Процедурата бе задействана след разговор с кмета на село Маломир  и изразено желание от страна на община „Тунджа“ да придобие имотите за социални нужди или за осигуряване на места за временно настаняване на пострадали при възникнали природни бедствия.