Ако продължите да използвате сайта, се съгласявате с използването на "бисквитки" от наша страна.

Зона Ямбол

 • Честването на 22 септември е в Музея на бойната слава


  Музеят на бойната слава ще бъде домакин на тържественото честване в Ямбол на Деня на Независимостта. Отбелязването на 109-тата годишнина от обявяването на независимостта на страната ще започне в 10.00 часа с изпълнения на Ямболския духов оркестър. В 10.15 часа е началото на тържествената церемония с ритуал по издигане на националния флаг и празнично слово на кмета.
 • На съд за производство и разпространение на метамфетамини


  Окръжна прокуратура Ямбол предаде на съд 36-годишен мъж от града, произвел и държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество. Станислав С. е подсъдим за това, че в средата на февруари тази година в ползваното от него собствено жилище в Ямбол е държал прекурсор – за производство метамфетамин, както и съоръжения за производство на метамфетамини с цел разпространение – престъпление по чл. 354а, ал.1, изр.2 от НК.
 • АБВ настоява за промени в данъчната система


  Председателят на ПП АБВ Константин Проданов, който гостува в Ямбол, представи пред регионалните медии инициативата „Да спрем машината за неравенство! За справедливи данъци“, подкрепена от формацията. Инициативата беше обявена преди седмица по повод десетата годишнинана от въвеждането на плоския данък в страната. Това е повод за равносметка, каза Проданов, който обоснова основните искания на организаторите – формации от левия политически спектър, неправителствени организации, синдикати, икономисти и леви интелектуалци.
 • Едва 167 в преглед на електронни медицински досиета


  167 жители на Ямболска област са получили своя уникален код за достъп до електронните си медицински досиета месец след като Здравната каса обяви тази възможност. Уникалният код се получава на хартиен носител в запечатан плик лично от заявителя. Издаването става незабавно и безплатно. Уникалният код за достъп е личен, поради което заявленията за неговото издаване могат да се подават лично в РЗОК, след представяне на документ за самоличност. УКД е буквено-цифров код от 10 символа, с необходимите мерки за защита сигурността на информацията.
 • Представят възможности за подкрепа на предприемачите


  Две процедури от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, свързани с предприемачеството, представиха експерти от ОИЦ Ямбол на информационна среща в офиса на центъра. "Подкрепа за предприемачество“ има за цел предоставяне на подкрепа на лицата, желаещи да развиват собствена стопанска дейност под формата на консултации, обучения, менторство и др. за преценка на предприемаческите им идеи, придобиване на знания и умения за изготвяне на бизнес план, за намиране на подходящи източници на финансиране и за управление на бизнеса.
 • Общински съвет Тунджа ще заседава в Ханово


  Ханово ще бъде домакин на поредното заседание на Общински съвет Тунджа. Сесията е насрочена за 28 септември от 10.00 часа и ще се проведе в местното читалище. Актуализация на общинския бюджет е сред основните теми в XXVIII-то редовно заседание на Съвета. Съветниците ще обсъдят информация за изпълнението на бюджета на община „Тунджа“ за първото шестмесечие и сметките за средства от Европейския съюз, ще гласуват и предложението за предоставяне на вътрешен безлихвен заем по проект „Разрастване на фестивалите, чрез иновативни подходи“.
 • Отворени врати за архитектурата


  По повод предстоящия Международен ден на архитектурата Регионална Колегия Ямбол към Камарата на архитектите в България в партньорство с Община „Тунджа” обявява „Отворени врати за архитектура” в дните от втори до четвърти октомври. Кампанията е насочена към всички граждани от региона, които желаят да получат професионални архитектурни съвети по техни конкретни казуси от устройственото планиране и инвестиционното проектиране.
 • БЧК и МВР в кампания за безопасност на пътя


  Ямболската червенокръстка организация и Областната дирекция на МВР започнаха тридневна съвместна информационна кампания по повод отбелязването на Европейския ден без жертви на пътя - 21 септември, под мотото „Спаси животи“. Основната цел е да се повиши информираността на обществото за значимостта на първата помощ като хуманен акт за спасяването на човешки живот и по този начин да се намали и предотврати риска от негативните последици следствие от травми и злополуки от пътни инциденти.
 • Ремонти и рокади по никое време


  Във връзка с предстоящото стартиране на дейностите в изпълнение на проект „Устойчиво и интегрирано развитие на образователната инфраструктура на община Ямбол“ учебният процес на учениците от Средно училище „Св. Климент Охридски“ временно ще се осъществява в сградата на Основно училище „Христо Смирненски“. Това съобщават от Община Ямбол. Учебната база там дава възможност за цялостно преместване на учебния процес до приключване на ремонтните дейности.
 • Гроздоберът край Стралджа - от 30 септември


  Община Стралджа определи брането на гроздето в лозовите масиви в землището на града да започне от 30 септември. Изборът на датата е въз основа на проведените  неколкократни проверки от специалисти и консултации с местните земеделски кооперации. Констатациите на традиционните винопроизводители са, че на този етап мискетът все още не е напълно узрял, гроздето няма необходимата захарност. Общината продължава поддържането на охраната в района на лозята и няма да се допуска безконтролно влизане или предварително бране на гроздето.