Ако продължите да използвате сайта, се съгласявате с използването на "бисквитки" от наша страна.

Зона Ямбол

 • Борбата с корупцията - куче влачи рейс


  И след европредседателството думата "корупция" ще е лайтмотив на политическия хоризонт. За разлика от еврократите, които след тези шест месеца ще си стегнат куфарите за Брюксел, тя ще си остане у дома.
 • Приземиха ли щурмовиците Су-25 в Авиобаза Безмер?


  Флотът от щурмовите самолети Су-25 от състава на българските ВВС е приземен, поради изчерпване на междуремонтния им ресурс. Последните полети са били изпълнени на 14 декември 2017г. в Безмер. За това информира авиационното списание „Аеро“. Машините са спрени от полети, защото в края на декември миналата година е изтекло поредното удължаване на неговия междуремонтен ресурс.
 • ЯАС решава до месец по жалбата срещу решението на Съвета за дълга


  Ямболският Административен съд трябва да се произнесе до 16 февруари по жалбата на група общински съветници срещу законосъобразността на решението на Общинския съвет по предложението за провеждане на местен референдум за поемането на общински дълг от 17 милиона лева. Решението на съвета от 15 ноември 2017 година е неправилно, незаконосъобразно и в противоречие с разпоредбите на Закона за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление, Закона за местната власт и местното самоуправление и Правилника за работа на Общинския съвет, пледира адвокат Станимир Кескинов.
 • Взломни кражби в Ямбол и Стройно


  Ямболските криминалисти разследват кражба на хранителни стоки в циганската махала. В полицията е постъпил сигнал, че през изминалата нощ след взлом на врата  на помещение на ул. „Росица“ са отнети хранителни стоки на стойност около 400 лева. На местопроизшествието е извършен оглед, образувано е досъдебно производство.
 • Лидерът на АБВ гостува в Ямбол


  Председателят на националното ръководство на ПП АБВ Константин Проданов присъства на честванията на Ямбол за 140 години от Освобождението на града от османско робство. По-късно лидерът на АБВ даде и пресконференция за медиите по актуални политически теми. По повод честването той отбеляза, че на тази кръгла годишнина от освобождението на града не присъства нито един депутат от Ямболския избирателен район.
 • Обновяват базата на Земеделската гимназия


  Официален старт на строителните дейности по обновяване базата на Професионалната гимназия по земеделие „Христо Ботев“ ще бъде даден в петък. Ремонтът се реализира по проект „Комплексни мерки за обновяване на Професионална гимназия по земеделие „Христо Ботев“ - град Ямбол“. Преди церемонията по „първа копка“, в сградата на гимназията ще бъде дадена пресконференция, на която ще бъдат представени целите, дейностите и очакваните резултати от изпълнението на проекта.
 • Защо свободният пазар на ток се оказа проблемен


  Нищо не е наред с пазарната икономика в България - колкото и да се опитваме да убедим света в обратното. И проблемите с цените на електроенергията за различните потребители избуяха в последните седмици, сякаш за да послужат за доказателство за това.
 • Респираторните заболявания са далеч под епидемичния праг


  193 на 10 хиляди жители са регистрираните случаи на остри респираторни заболявания в Ямболска област през изминалата седмица, съобщиха за zonayambol.com от Регионалната здравна инспекция. Респираторните заболявания засягат най-вече малките пациенти на възраст до четири години. В понеделник са отчетени нови 34 случая. 360 на 10 хиляди е епидемичната стойност за града и региона, припомнят от инспекцията.
 • БСП очерта своите приоритети през годината


  Народните представители Кристиан Вигенин, Николай Пенев и председателят на Областния съвет на БСП Митко Андонов дадоха първата за годината пресконференция в офиса на Делегацията на българските евродепутати-социалисти в Ямбол. Народният представител Николай Пенев очерта водещите приоритети и непосредствени задачи в работата на ПГ "БСП за България" за новия политически сезон. Той заяви, че БСП ще продължи да поставя на дневен ред наболели за обществото теми и да настоява за истински реформи и промяна в модела на политиката по здравеопазване, образование, политиката по доходите и борба с бедността и корупцията.
 • Кристиан Добрев по пътя към победите


  Искрени благодарности за подкрепата на Община „Тунджа“ и лично към кмета Георги Георгиев отправи Кристиан Добрев, един безспорно талантлив младеж, родом от село Дражево, който през 2017 година извоюва няколко престижни спортни награди. След множество високи отличия в своята спортна кариера като състезател от ямболският Спортен клуб "КиуКуШин" с треньор сенсей Георги Георгиев, от месец май Кристиан Добрев вече е част от българския национален отбор по карате.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Email address is required.