Ако продължите да използвате сайта, се съгласявате с използването на "бисквитки" от наша страна.
 • Определиха носителите на наградите за медицина в Ямбол


  Д-р Катерина Радева, дългогодишен ендокринолог, е определена за носител на най-високото отличие в областта на здравеопазването в Ямбол – Наградата „Хипократ“. Решението бе взето на заседание на специализираната комисия към община Ямбол, съгласно Правилника за наградите и отличията на община Ямбол.
 • Предстои редовно заседание на Общински съвет Тунджа


  Актуализация на капиталовите разходи и бюджета на община „Тунджа“ за 2018 година и подкрепа за кандидатстване с три проектни предложения на общината по Програмата за трансгранично сътрудничество са сред основните теми на дискусия в предстоящото заседание на Общински съвет Тунджа. Сесията трябва да се произнесе по бюджетната прогноза на общината за периода 2019-2021г.
 • Ямбол е домакин на Националната олимпиада по Биология


  Ямбол ще бъде домакини на 43-та Национална ученическа олимпиада по Биология и здравно образование в края на следващата седмица. Организатори на олимпиадата са Министерството на образованието и науката, Регионално управление на образованието Ямбол и Езикова гимназия „Васил Карагьозов”. Партньор и съорганизатор на форума e община Ямбол. Официалното откриване, както и техническата конференция на членовете на Националната комисия с ръководителите на учениците-участници, според програмата на дейностите по организиране и провеждане на олимпиадата, трябва да се проведе на 30 март от 18.00 в голямата зала на Община Ямбол.
 • Две шампионски титли за Стрелкови клуб "Диана"


  С две шампионски титли от Държавното първенство по спортна стрелба с пневматично оръжие се завърнаха младите състезатели на Стрелкови клуб „Диана“. В дисциплината пневматичен пистолет 10 метра за момичета до 16 години нашата Мадлен Христова постигна резултат от 354 точки и убедително завоюва шампионското отличие.
 • Стралджа се готви за "Мараш пее '2018"


  Община Стралджа е в подготовка за поредния народен събор „Мараш пее“, който по традиция се провежда в средата на месец май. Статутът на събора вече се разпространява, изпращат се покани към читалища, танцови колективи и фолклорни клубове за участие. Целите на събора са неизменни – съхраняване на българското народно творчество в неговото многообразие, богатство и колорит, стимулиране интереса и любовта към фолклорните традиции, осъществяване на приемственост към поколенията.
 • Обновяват терена на игрище "Георги Дражев" в парка


  Общината започна обновяване на терена на футболното игрище при спортен комплекс „Георги Дражев“ в градския парк. Дейностите включват фрезоване, опесъчаване, заравняване, изграждане на поливна система и последващо затревяване. Игрището, изградено още през 30-те години на миналия век, е едно от най-използваните в града, като служи за тренировъчна база на седем футболни клуба.
 • Ремонтират паркинги и тротоари в различни части на града


  Продължават ремонтните дейности по уличната мрежа в Ямбол. Акцентът се поставя на ремонта на тротоарите и изграждането на нови паркинги, съобщават от Общината. До момента е приключен основният ремонт на паркинга на ул. „Генерал Владимир Заимов“. Подменена е тротоарната настилка с унипаваж, поставени са перфорирани бетонови елементи на площ от 309 кв. метра. Новите бордюри обхващат 213 метра.
 • Нивото на река Тунджа е под критичните стойности


  Нивата на реките Тунджа при Ямбол и Елхово и Мочурица се наблюдават, в ранния следобед на 19 март те са под критичните стойности, това коментира областният управител на област Ямбол Димитър Иванов. Наблюденията показват, че през последното денонощие има леко покачване на речните нива, но стойностите им в момента не са притеснителни. Към 15.00 часа нивото на река Тунджа при Ямбол е 243 см., при критични 6 м.
 • Пробив на оградата край Шарково


  По искане на Районната прокуратура в Елхово, съдът задържа под стража 21-годишен сириец, обвинен в противозаконно подпомагане на чужди граждани да проникнат на българска територия. Той е обвинен за това, че на шести март в района на гранична пирамида в землището на село Шарково, превел през границата на страната десет чужди граждани от Иран, Ирак и Сирия - престъпление по чл.280, ал.2, т.3, вр. ал.1 от НК.
 • Монтират видеонаблюдение в тунджанските села


  В тунджанските села продължава изграждането на Общинската система за видеонаблюдение и сигурност, стана ясно от традиционния брифинг на общинската администрация с представители на регионалните медии. Първият етап от проекта обхваща 20 селища, в които се монтират камери на около 200 ключови точки, според мащабите на селата. До дни се очаква да приключи изграждането на системата в Дражево и Кабиле, срокът за изпълнение във всички 20 села е девет месеца, като за това са предвидени 30 хиляди лева.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Email address is required.