Ако продължите да използвате сайта, се съгласявате с използването на "бисквитки" от наша страна.

Зона Ямбол

 • Още от златните български филми в Лятното кино


  Култовият филм на Методи Андонов „Козият рог“ ще бъде излъчен в петък вечер в Ямбол в рамките на летния филмов маратон. Класираният под номер 1 в селекцията за любими български филми очаква своите зрители от 21.00 часа в Лятното кино в Градския парк. Прожекцията е част от инициативата за представяне на златните български филми – всяка петъчна вечер до 1 септември.
 • "Прочети книга, бъди различен" с ГЕРБ


  Младежите от ГЕРБ в Ямбол започват инициативата „Прочети книга – бъди различен”. В пространството до централния фонтан в парка ще бъде монтирана Къщичка за книги, която ще се ползва на принципа „вземи – прочети – върни“. Идеята е всеки желаещ да може да ползва книга от своеобразната библиотека на открито, също и фондът й да се обогатява постоянно с други заглавия, дарени от хората.
 • Грамоти за гражданска доблест в Коневец


  Kметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев връчи грамоти за проявена гражданска доблест, съдействие и съпричастност на жители от село Коневец, които се включиха в потушаването на пожара, възникнал в землището на селото в края на месец юни тази година. В овладяването на огъня взеха участие 26 жители на селото.
 • Празник в Дражево, осветиха новия храм


  На 20 юли, когато Българската Православна Църква почита Свети Пророк Илия, Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Йоаникий освети новопостроения храм в село Дражево, изграден в чест на светеца. Дражево е едно от малкото села, които никога не са имали православен храм. През 2006г. Община „Тунджа“ предостави на регистрираното църковно настоятелство терен за изграждане на църква.
 • Криминалната хроника на Областната дирекция


  Елховски полицаи задържаха 36-годишен жител на Бургас за  нарушаване заповед за защита от домашно насилие. Снощи малко след преди 22.00 часа служителите реагирали незабавно на сигнал, че мъжът, в нарушение на съдебна заповед, е разбил бравата на входна врата и е проникнал в дома на местна жителка. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа. По случая в РУ Елхово е образувано досъдебно производство.
 • БЧК обучава родители


  БЧК Ямбол започна серия от обучения, включващи упражнения с деца и родители, посветени на ранното детско развитие. В сесиите участват майки с деца на възраст до една година. Основната цел е родителите да натрупат полезни знания, умения и техники за упражнения, стимулиращи сензорно-моторната координация на деца в домашни условия. Инциативата представлява съпътстваща маяка за превенция на социалното изключване по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещи се лица.
 • Гражданската инициатива за второто решение на ВАС


 • 310 лева е линията на бедност в региона


  14.5% от населението на област Ямбол живее в тежки материални лишения, такива са изводите от оповестените обобщени данни на Териториално статистическо бюро Югоизток, след изследване на индикаторите на бедност и социално включване в региона за 2016 година. Спрямо предходната година хората, живеещи в тежки материални лишения, се увеличават с 3.2 процентни пункта. През 2016г. в област Ямбол линията на бедност е 310 лв. средномесечно на лице от домакинство.
 • Работна среща в Община Тунджа


  На 18 юли 2017 година, в заседателната зала на община „Тунджа” се състоя работна среща с директорите на общински училища и детски градини. Срещата се ръководи от Георги Георгиев – кмет на община „Тунджа“ и в нея взеха участие заместник-кметовете Станчо Ставрев и Ели Василева, както и специалисти от общинска администрация. Дискусията бе посветена на няколко основни теми – реализацията на проекта „Желани пространства" - Комплексен модел на интегрирани услуги за ранно детско развитие и социално включване в малките населени места" – информация за изпълнение на дейностите;
 • Арестуваха извършител на палеж на лека кола


  Полицията задържа извършителя на палеж на лек автомобил в града. Сигналът за горящ автомобил на ул. „Мраморно море“ е подаден на тел. 112 вчера около 03.20 часа. На място е установено, че пламъци са обхванали предната част на лек автомобил „Форд Фокус“. След погасяването на пожара е извършен оглед на местопроизшествието.