Ако продължите да използвате сайта, се съгласявате с използването на "бисквитки" от наша страна.

Ямбол Свят

 • РЕМОНТИРАЛИ И ОСВЕЖАВАЛИ ДЕТСКИ ПЛОЩАДКИ,


  РЕМОНТИРАЛИ И ОСВЕЖАВАЛИ ДЕТСКИ ПЛОЩАДКИ,

  ПРАТИХА МЕЙЛ ОТ ОБЩИНА ЯМБОЛ


  ПРАТИХА МЕЙЛ ОТ ОБЩИНА ЯМБОЛ

  Ремонт и освежаване на детските площадки в Ямбол

  Стартираха ремонтните работи по възстановяване и обновяване на детските площадки в Ямбол. Дейностите включват подмяна на счупени съоръжения с изцяло нови или смяна на елементи по тях, възстановяване и пребоядисване на оградни пана, пейки, беседки, подмяна на елементи от ударопоглъщата настилка, където е необходимо, монтиране на нови информационни табели и др.
  Първоначално, ремонтните дейности обхванаха детски площадки в ж.к. „Златен рог“ - между блокове №1 и №4 , както и намиращата се източно от блок № 8. Извършено е възстановяване на оградите, поставяне на нови вратички и табели. В момента се работи по съоръжения в ж.к. „Граф Игнатиев“, включително с подмяна на счупени елементи. Подменена е и люлката-везна в ж.к. „Зорница“ на площадката зад бл. № 6.
  Дейностите обхващат общо 27 детски площадки в различни части на града, които бяха изградени през последните няколко години и са съобразени със съвременните изисквания за безопасност. Поддръжката им се извършва целогодишно, като два пъти седмично се прави почистване на районите и при необходимост текущо се подменят повредени елементи. Община Ямбол и Общинското предприятие „Паркове и зони за отдих“, което отговаря за стопанисването на обектите, апелират към гражданите за по-отговорно отношение при ползването и опазването на съоръженията, както и поддържане на чист и приветлив вид на детските площадки. Чести са случаите на вандалски прояви, както и изхвърлянето на опаковки и бутилки в съответния район, въпреки наличието на санитарни кошчета. Площадките са място за игри и занимания на малки деца и всички следва да бъдат по-внимателни, за да се гарантира безопасното им ползване.
  Ремонтите по новите площадки ще приключат в рамките на две седмици. Отделно, до края на годината предстои демонтирането на всички останали в някои зони на града  стари съоръжения, които не отговарят на съвременните изисквания.

 • ЗАДЕН ХОД ВКАРА 84-ГОДИШЕН В БОЛНИЦАТА


  ЗАДЕН ХОД ВКАРА 84-ГОДИШЕН В БОЛНИЦАТА

  На 25 юли, около 15:40 ч., на ул. „Ал. Стамболийски“ в Ямбол, е възникнало пътнотранспортно произшествие,


  На 25 юли, около 15:40 ч., на ул. „Ал. Стамболийски“ в Ямбол, е възникнало пътнотранспортно произшествие, при което товарен автомобил „Мазда-6“, управляван от 38-годишен мъж, при маневра на заден ход, блъска пресичащ улицата 84-годишен пешеходец. Възрастния мъж е транспортиран и настанен в МБАЛ-Ямбол, с фрактура на бедрена шийка на ляв крак, без опасност за живота. Пробата за употреба на алкохол на водача е отрицателна. На местопроизшествието е извършен оглед. По случая в РУ-Ямбол е образувано досъдебно производство.

 • В ЯМБОЛ ПОЛИЦИЯТА ЗАДЪРЖА ТЕЛЕФОНЕН ИЗМАМНИК


  В ЯМБОЛ ПОЛИЦИЯТА ЗАДЪРЖА ТЕЛЕФОНЕН ИЗМАМНИК

  В РУ-Ямбол, в хода на  разследване на извършена телефонна измама е повдигнато обвинение на 48-годишен жител на Силистра.


  В РУ-Ямбол, в хода на  разследване на извършена телефонна измама е повдигнато обвинение на 48-годишен жител на Силистра. Досъдебното производство е образувано на 14 юли по сигнал на 76-гоишна жителка на Ямбол, за това, че по-рано през деня тя хвърлила през терасата 2100 лева и златни накити, след като била въведена в заблуждение, че съдейства за задържане на телефонни измамници. В резултат на проведените оперативно–издирвателни и последвали процесуални-следствени действия е  изяснена съпричастността на 48-годишния мъж към деянието. Той е задържан и на 24 юли е привлечен в качеството на обвиняем за извършеното престъпление. Работата по случая продължава.

  Напомняме на гражданите:
  В никакъв случай не изпълнявайте указания, в които Ви искат пари по телефона, независимо кой и по какъв повод отправя искането! Не се доверявайте и не предоставяйте  лични и данни на свои близки по телефона. При подобно обаждане опитайте веднага да се свържете с ваши близки и сигнализирайте на тел. 112.

 • Един съветник вече прати становището си: /Айде, Гальо, айде, Костов, пръдседателите на комисии, поне!/


  Един съветник вече прати становището си: /Айде, Гальо, айде, Костов, пръдседателите на комисии, поне!/

  КРАДЕНЕ в община ЯМБОЛ ИМА, уволнения и оставки НЕ!


  КРАДЕНЕ в община ЯМБОЛ ИМА, уволнения и оставки НЕ!


  Мариета Сивкова
  От съдебно дело стана ясно ,че е допуснато от община Ямбол неин служител да открадне 86 000 лв . Служителят крал няколко години и системата за вътрешен контрол на общината не го е хванала. Служителят крал няколко години и системата за вътрешен контрол на общината не го е хванала. Колко  още такива дребни кражби има ? Кой е отговорен за контрола и какво наказание му е наложено?
  Едва ли ще получи обществото отговор на тези въпроси, като сме наясно, през последните 10 години, каква е прозрачността в работата на кметската администрация.
  Но ако погледнем какво става „на хартия“, ще видим, че в общината има системи за управление и за тяхното въвеждане пари са давани. В годишния Доклад за състоянието на администрацията за 2016 г. , приет в средата на месец юни от Министерски съвет, ще намерим коментирана община Ямбол на едно място, в раздела Системи за управление. Оказва се, че повишаване на  резултатността от дейността на администрацията е пряко свързано с внедряване на системи за управление на качеството. Приоритет на правителството било  въвеждане на системи за управление на качеството, със специален акцент върху европейската Обща рамка за самооценка / CAF/. По данни на Европейския институт за публична администрация 11 администрации са регистрирани като ползватели на CAF. От тях пет са общински администрации в т.ч. и  Ямбол. Престижно!
  На сайта на община Ямбол виждаме Сертификат за качество на административното, правното и техническото обслужване на физически и юридически лица. Престижно!
  И как при тези въведени системи за качество, осигуряващи и съответния контрол на европейско ниво, как при наличие на вътрешен одит и финансов контрол се случват кражби?!
  Явно системите са въведени формално, с идеята да се демонстрира уж европейско ниво на администрацията, а всъщност - те не действат.
   При нормално и отговорно управление,   в такава ситуация     трябваше да има веднага оставки, уволнения на началници, обяснения и извинения към обществото, че е допуснато да се краде от него…….

  Крадене има, оставки НЕ

  Бел. Яс.републикация материалът е публикуван още на 15 юли...
  Дано повлече крак. Не чакайте да ви звънкаме и да кажем, че се криете или нямате мнение по въпроса. Клели сте се господа общински съветници, дамите също!
  Това не е ФБ

  http://www.yambolnews.net/index.php/drugosti/aktzenti-3/item/25670-261-%D0%BE%D1%82%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B8-%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%B1%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-3-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D0%B2-%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D1%8F%D0%BC%D0%B1%D0%BE%D0%BB-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BB%D1%8A%D1%82-%D0%B4%D0%B5-%D0%B1%D0%B8%D0%BB?

 • И ЩЕ ГИ ПИТАМЕ! "Всички общински съветници от Ямбол са персонално информирани


  на личните си електронни пощи за престъпния случай, с безконтролно източваните три години от данъците на ямболци над 86 хиляди лева


  на личните си електронни пощи за престъпния случай, с безконтролно източваните три години от данъците на ямболци над 86 хиляди лева.

  Предстои им сесия на 31-ви, очакваме реакциите им за скандалното, безхаберно, а може би и престъпно отношение на ръководството на общината към обществените средства..., заяви за Яс инж. Кърцъков...

  http://yambolnews.net/index.php/drugosti/aktzenti-3/item/26063-

  Той им е изпратил съобщението днес, от името на "Сдружение за защита на град Ямбол от кмета" /в регистрация/, и ни информира още че копие от Сигнала му има пратен и до ДАНС и БОП...
  На снимката е Председателят на групата общински съветници от ГЕРБ инж. Галин Костов.

  Ако някой съветник иска да ни напише отношението си очакваме го, на други ще бъде позвънено записани..
  ИМА СИ ХАС НЯКОЙ ОТ ТЯХ ДА НЕ Е ЗАПОЗНАТ СЪС СЛУЧАЯ...

  Цитат от мотивите за условната присъда на касиерката, гл. специалист, който се отнася за 261 случая за почти три години. Е сумите, които са източвани са различни, но общата е УСТАНОВЕНИ 86 хиляди.  И КАК СА УСТАНОВЕНИ, че са точно толкова? А КОЛКО НЕУСТАНОВЕНИ КАТО Е НЯМАЛО КОНТРОЛ?
  ...и тъй като П.  знаела ,че няма връзка между генерираните преводни нареждания/вносни бележки/ за постъпилите суми в банковата сметка на общината с отчетените постъпления по параграфи от индивидуалните касиери,последната взела от общите приходи за деня сумата от 7 438.74 лв,които били собственост на община Ямбол-представлявана от *** Г.С.."

  http://yambolnews.net/index.php/drugosti/aktzenti-3/item/25670-261-


  С И Г Н А Л за проверка  Относно: П Р И С Ъ Д А № 92/7.6.2017 г.

  от Инициативен комитет  „Да спасим град Ямбол от Кмета“
  гр.Ямбол ул.“Н.Петрини“ 37

  До Сотир Цацаров
  Главен прокурор на РБ

  До Дойчин Дойчев
  Ямболска окръжна прокуратура

  До националните медии

  До Ямболските медии

  До ГЕРБ - София  С И Г Н А Л
  за проверка
  от Инициативен комитет  „Да спасим град Ямбол от Кмета“
  гр.Ямбол ул.“Н.Петрини“ 37

  Относно:
  П Р И С Ъ Д А
  № 92/7.6.2017 г.
  на
  Ямболският районен съд, наказателно отделение, VІІІ-ми наказателен състав

  или

  Има ли прикривана кражба на голяма сума пари от служителка на община Ямбол и неосъществен контрол(а може би и съдействие) от отговорните преки и непреки началници в Община Ямбол???

  Уважаеми г-н Цацаров,
  Уважаеми г-н Дойчев,
  Уважаеми дами и господа от медиите,

  Преди около две години много нашумя един случай на открадната сериозна сума пари от служителка на местни данъци и такси в Община Ямбол. Публична тайна е, че това се случи при рутинна проверка на Сметна палата на РБ. Към днешна дата въпросната служителка е вече осъдена от ЯРС, но какво от това? Тя в момента не е служителка на общината. Парите ги няма, няма и да ги има (в присъдата не пише да са възстановени?!).
  Остават обаче един куп въпроси без отговор.
  Къде е почти две години по късно доклада на Сметната палата по тази проверка? - той трябва да е докладван в централата на Сметната палата на РБ в София?!
  Ако не е там – къде е и защо не е там? Или е УКРИТ??? Ако е укрит – кой го е сторил и с каква цел???
  Ако е там – какви действия е предприел Председателя на Сметната палата на РБ???
  Изпратен ли е от него на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) или е УКРИТ и от тях???
  Какви действия са предприети от Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) в резултат от този доклад??? Или е УКРИТ???Ако е укрит – кой го е сторил и с каква цел???
  Установени ли са и други виновни лица за да се стигне до това престъпление и какви действия са предприети спрямо тях???
  „ПРИЗНАВА подсъдимата М.И.П. Роден на *** ***, българка, български гражданин, средно образование, безработна, неосъждана, разведена, ЕГН ********** ЗА ВИНОВНА в това, че в периода от 07.05.2012 до 07.09.2015г в гр.Ямбол,при условията на продължавано престъпление, в качеството си на длъжностно лице „***“ в отдел „****“ до 28.02.2014г и „***“ от 01.03.2014г в Община Ямбол, присвоила чужди пари на обща стойност 86 647.30 лв, собственост на община Ямбол, представлявана от кмета Г. И. С. От гр.Ямбол, връчени в това й качество и поверени й да ги пази и управлява, като  длъжностното присвояване е в големи размери” - Това са ТРИ ГОДИНИ И ЧЕТИРИ МЕСЕЦА ТОТАЛНА ЛИПСА НА КОНТРОЛ ОТ СТРАНА НА РЪКОВОДСТВОТО НА ОБЩИНАТА???
  Въпроса е и кой от началниците й с действията си (разбирайте и покровителство) или бездействията си е допуснал това да се случи? Има ли съучастничество от тяхна страна? Къде е СФУК (система за финансово управление и контрол) в Община Ямбол и кой я е възпрепятствал през цялото това време да не функционира???
  Какви персонални рокади и назначения са извършени веднага след проверката на Сметната палата на РБ в Община Ямбол и дали те не са с цел прикриване на виновните преки ръководители (защо някой друг да не опере пешкира)???
  Къде е секретатя на Община Ямбол в цялата тази схема – нали той е отговорен за функционирането на общината???
  Кой разрешава и кой контролира нивата на достъп на служителите в електронната система на общината включително за осъществяване на контрол на висшестоящите служители над подчинените им??? Има ли умишлени действия в тази посока с цел подпомагане на осъдената вече служителка  да извърши посоченото престъпление, както и на други служители „със занижен контрол“ за извършване на закононарушения и престъпления и от кого???
  Само отговорност на служителката ли е търсила прокуратурата (полицията) при проведената тогава проверка? И ако е така защо и кога ще потърси отговорност на отговорните и началници? Дали те не са съучастници?

  На мнение сме, че гражданите на Община Ямбол имат право и трябва да получат отговор на така поставените въпроси!!! Това са нашите пари и не е допустимо такова небрежно отношение от страна на управляващите общината!!!

  Приложено – Присъда № 92/7.6.2017 г. на Ямболският районен съд, наказателно отделение, VІІІ-ми наказателен състав - http://yambol.court-bg.org/img/File/June%202017/00704717_35960717.htm

  В очакване на отговора Ви

          С уважение:   Александър Петров ..................................
                  Борислав Пехливанов..............................
                  Каньо Канев..............................................
                  Иван Кърцъков...........................................
                  Недко Попов...................................................
                  Красимир Стойчев............................................
                  Димитър Иванов.............................................
                  Рафаел Калдерон.....................................

 • 26ти БЕЗ ВОДА ТУК В ЯМБОЛ


  26ти БЕЗ ВОДА ТУК В ЯМБОЛ

  26.07.2017г. Поради отстраняване на аварии е възможно временно прекъсване
  на водоснабдяването:


  26.07.2017г. Поради отстраняване на аварии е възможно временно прекъсване
  на водоснабдяването:

  - ул."Гр.Игнатиев" 64;
  - ул."Й.Йовков" 52.
  Телефон за информация: 046/662323 (денонощен) - дежурен диспечер.

 • ГЕРБСИНИ ЗОНИ И В СЕЛАТА...!!!? ПАРИТЕ СИ ИМ ДАЙТЕ! /Суджуците също!/


  ГЕРБСИНИ ЗОНИ И В СЕЛАТА...!!!? ПАРИТЕ СИ ИМ ДАЙТЕ! /Суджуците също!/

  Активист и Общински съветник от ГЕРБ вече обяснява за отменените от Съда  плащания за  и извън СИНЯТА  ЗОНА. Как ГЕРБ могат да ги отстранят пречките. И как законно да и  ще да прибират парите на хората..Та, гербави, от догодина и в община "Тунджа" ли?

  Активист и Общински съветник от ГЕРБ вече обяснява за отменените от Съда  плащания за  и извън СИНЯТА  ЗОНА. Как ГЕРБ могат да ги отстранят пречките. И как законно да и  ще да прибират парите на хората..Та, гербави, от догодина и в община "Тунджа" ли?? Защото и в Ямбол е ненужна. Полупразна е. Гербавите обаче знаят как и от въздуха да ни вземат пари...Суджуци също, от кйто има...

   Наредбите на общинските съвети представляват подзаконови нормативни актове. По аргумент на разпоредбата на чл. 195 от АПК, Наредбите са действащи до момента на отмяната им с влязло в сила решение.
  Така че, шумно огласеното решение на Административен съд Ямбол, с което се отменя като незаконосъобразна разпоредбата на чл. 45 от Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цените на услугите на територията на Община Ямбол-разпоредба касаеща цените, които се събират от ОП “Платени зони за паркиране“ за ползване на паркомясто в платена зона за кратковременно паркиране /“синя зона“/, за съжаление,подчертавам за съжаление, няма за последица връщане на вече събраните от община Ямбол суми.

  Освен това, разпоредбата от Наредбата касаеща т.нар. "синя зона" е отменена поради допуснати съществени нарушения на процедурните правила. Така, че след отстраняването им, т.нар. "синя зона" най-вероятно пак ще има. Т.е. няма законова пречка към настоящия момент в града да има платена зона за паркиране /синя зона/.

  https://www.facebook.com/adv.dimitrova?pnref=lhc.unseen

  Бел. Яс - наистина уважаваната от нас дама е отличен правист, тоест когато  Общинският съвет, в който тя е съветник от ГЕРБ,  вземе решение и по селата на община "Тунджа" да се въведат Сини зони,всичко ще бъде законно и Прокуратурата и Съдът няма да могат да реагират в полза на нормалните хора...
  Че СИНИТЕ ЗОНИ са мероприятие на и можеби ЗА ГЕРБ е ясно от това, че за удобство то в Ямбол няма нужда от СИНЯ ЗОНА, те и в Елхово направиха, а когато спечелиха и за кмет на Сливен почнаха и там...
  Селата са наред...Който има кола да си плаща абонамент или цена! Всичко ЗАКОННО ще им го направят активисти като този...
  А, че не са го още въвели по селата на "Тунджа", най вероятно е, защото кметът не е т тяхната партия...Като "оправят" резултатите от изборите и там ще да е техен. И Здравейте СИНИ ЗОНИИИИИИ!!! Всяко село - Синя зона!

  И  с помощта на такива като този общински съветник кметовете на ГЕРБ ще ни събират пари за нищо, след което ще влагат от събраните  и планувани точно за благоустройството пари по-малко от половината. Справка областният лидер на този гербправен съветник в "Тунджа" и кмет на Ямбол Георги Славов ...
  http://yambolnews.net/index.php/administratziya/obshtina-yambol/item/26086

  Какъв беше отговорът на въпроса: Какво е  1000 такива адвокати на властта на дъното на морето?


  ПП рекламата на адвокати е забранена, така че не искаме на съветника да плаща!

 • Бургаска фирма ще санира "Слънчево детство" за 1.597 милиона лева.


   за 1.597 милиона лева. Втори в класирането  са "Трейс", с предложение за

   за 1.597 милиона лева. Втори в класирането  са "Трейс", с предложение за 1.42 млн. лева. Другите двама участника са отстранени. Представили били оферти, кито не отговаряли на предварителните условия. Възлагането подписва пак педагьожка зам кметичка ИлиЯнка Бицова.
  Бицова отговаря за хуманитарните дейности в общината, под нейното вещо ръководство там, Ямбол се извиси на последното място в страната, според резултатите от матурите за 7 -ми клас. Явно не там й е силата. А във възлагането на строителни поръчки за милиони...
  Кмета Славов явно е прехвърлил на педягьожката, с всичките и ментални качества и хубост, цялата отговорност по строителните дейности. Той и заместничката му по външнте работи и българите в  чужбина - както официално е представена Петрова, не се ангажират със строителство тази година.
  То Фъндъкова е пидагог по образование, ама тя поне кмет, че и на София...

  http://www.yambol.bg/uploads/procurements/%D0%A0%D0%B5%D1%88%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5%20%D0%9E%D0%9F%203%20%D1%81%D0%BC%D1%80%20%D0%B7%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD%20%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BF%D0%B8%D1%81.pdf

 • 26 ЮЛИ В ЯМБОЛ


  26 ЮЛИ В ЯМБОЛ

  26 юли, сряда


  26 юли, сряда
   
  Занимания по интереси – Арт ателие, клуб „Знам, искам, мога“ и „Лятна читалня“
  10:00 ч.- 11:00 ч.
  Място: Народно читалище „Зора-1945“
   
  „Лято в библиотеката“ 2017 г.
  „Къде растат парите?“ - финансова грамотност за малки деца
  11:00 ч. – 12:00 ч.
  Място: читалня „Детски отдел“
  Ръководител: Нина Янкова
  Организатор: Регионална библиотека „Георги Сава Раковски“
   
  Тенис на маса
  10:00 ч.- 16:00 ч.
  Възрастова група:10 – 18 години
  Място: Младежки дом „Георги Братанов“
   
  Летен отдих в Народно читалище „Диана-1944“
  Разучаване на фолклорни танци
  16:00 ч.
  Място: Народно читалище „Диана-1944“
  Организатори: Народно читалище „Диана-1944“ и детска градина „Валентина“
   

 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ ОТ ТЕЛЕВИЗИИТЕ НА ЯМБОЛ


  ПОСЛЕДНИ НОВИНИ ОТ ТЕЛЕВИЗИИТЕ НА ЯМБОЛ

  Намериха изгубената. Мъртва/ Възстановената Мария Славова /Започнаха разкопките на Кабиле. /Нов път


  Намериха изгубената. Мъртва/ Възстановената Мария Славова /Започнаха разкопките на Кабиле. /Нов път трябва да поеме трафика от и към ГКПП "Лесово", той ще реши и голяма част от проблемите-катастрофи на кръстовището на пътя Ямбол-Козарево Обаче..Обаче АПИ няма как да го изгради, защото се бави отчуждаването на имоти на територията на община ЯМБОЛ. Тоест истинският ни проблем и там пак са управляващите...Впрочем забавянето на отчуждаването е почнало  не при този областен управител, и не този на временното правителство...

  {youtube}ti9nUdl28b8{/youtube}


  {youtube}zzvLt01CEPg{/youtube}


  {youtube}vzn-ZKyR4G0{/youtube}


  {youtube}VI2WnpCxsg0{/youtube}
  Вижте и другите новини на телевизия ДИАНА
  https://www.facebook.com/dianatelevision?fref=ts

  и телевизия ЕРА
  https://www.facebook.com/eratv.bg/?fref=ts