Ако продължите да използвате сайта, се съгласявате с използването на "бисквитки" от наша страна.

Любопитно

Slavilive.com ПАДНА

Очевидно и такъв голям гигант като ЕВОЛИНК не можа да удържи сайта за гледане на живо концерта на Слави Трифонов тази вечер. На няколко пъти тази вечер сайта http://www3.slavilive.com/ просто увисваше и отказваше достъп. Разгневени потребители изливаха мъката си в фейсбук страницата https://www.facebook.com/slavishow фб Към 20:50 обаче включиха нов сериозен ресурс от провайдера и може би ще удържат положението. В 21:00 отново падна безславно.... Много хора се изнервиха и остана горчив привкус от "услугата" гледане на живо от персоналните компютри. Къде е проблема? Кой смята параметрите на нужните машини за излъчване на стриминга и тия за хоставане на сайта? Как ще бъдат обезщетени хората, които просто не получиха услугата? Все въпроси с отворен край. Накрая си казваме "българска работа". UPdate: Еволинк излезе с официално обяснение и извинение към потребителите на сайта и услугата: http://www3.slavilive.com/news/tehnicheski-problemi-sys-sajta-www-slavilive-com По-късно се разбра и че ще може да се гледа концерта на запис, като ще бъде качен на следващият ден.

The Pirate Bay Online

tbThe Pirate Bay се вдигна от дигиталната пепел. TPB е отново на линия днес, повече от седем седмици след като бяха конфискувани сървърите му от шветската власт и един ден предсрочно от обявената дата за пуск. Адреса на сайта е с познатият .se домейн - https://thepiratebay.se/ като се забелазва че връзката е през https и загуби на данни почти липсват. Напротив, в последните няколко часа страницата се пълни с нови торенти. Разбира се, ще трябва да мине време докато постигне трафика от преди декември , миналата година, но това не е важно. TPB е повече символ, отколкото поредният торент тракер.

Тунджа с повишено ниво

Нивото на Тунджа и свързаната водна инфрастуктора тези дни е с най-високо ниво смятат повечето ямболци живеещи край реката. Причината е изпускането на няколко големи язовира намиращи се по течението на реката. Обикновенно такова ниво на реката виждане на пролет след топене на снеговете в горната част на реката, но тази година на няколко пъти нивата на реката се покачават, особенно след средата на госината, когато се нагледахме на наводнения в цялата страна. Въпреки високата и мътна вода много рибари и този уикенд бяха на реката. Това което прави впечатление, обаче е плуващите части от дънери, храсти, отпадъци и всякакви други материали по течението. Въпреки "разчистването" на водното корито, очевидно отново парите са взети и резултата не е добър. Има развитие спрямо минали години, но има още много какво да се желае. https://www.youtube.com/watch?v=zbRO5Cl11xw